1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Titia Zwarts

  Gepubliceerd op: 11-22-2019Bewerkt op: 2-16-2021
  ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 11-22-2019Bewerkt op: 2-16-2021
  Geschreven door: ZP® - Magazine
  Mijn naam is Titia Zwarts. Een naam die goed bij me past: het betekent “blijdschap” en ik houd er van mensen blij te maken! Daarom vind ik mijn werk als oefentherapeut ook zo leuk: elke dag help ik met tips en oefeningen mensen vooruit, zodat ze hun dagelijkse dingen kunnen doen met zo min mogelijk hinder. Als je daar niet blij van wordt!?

  Toen ik nog geen jaar aan het werk was besloot ik dat ik mij wilde specialiseren in het werken met zwangeren en pas bevallen vrouwen, want dat vind ik toch wel één van de leukste doelgroepen! Ik vind het fascinerend hoe het lichaam in zo’n relatief korte tijd enorm veranderd, en daarna weer hersteld. Sinds dien volg ik regelmatig cursussen om zwangeren en pas bevallen vrouwen beter te kunnen helpen.

  Doordat er in relatief korte tijd zo veel veranderd, kunnen er klachten ontstaan, bijvoorbeeld bij je bekken of onderrug. Daardoor kan een dag werken je steeds zwaarder vallen, blijven er klusjes in het huishouden liggen, en kom je niet toe aan die dingen die jij zo graag doet. Ik wil je dan helpen beter te bewegen, zodat je de dingen die belangrijk voor jou zijn, kunt blijven doen. Dat kan heel praktisch zijn: “hoe zit je goed?”, “hoe kun je stofzuigen?”, “wat mag ik nog wel, en wat mag ik niet meer tillen?”, “hoe herstel ik zo snel mogelijk na een keizersnee?”. Maar ook oefeningen kunnen helpen om minder last te hebben en beter te bewegen. Op die manier herstel je ook weer zo goed en snel mogelijk van de bevalling. Geef aan wat jij wilt bereiken en ik zoek samen met jou de weg daarheen, zodat je weer blij in je lijf zit!

  Maar ook als je geen klachten hebt kan ik je veel bieden! Zo geef ik een cursus tijdens de zwangerschap ter voorbereiding op de bevalling (incl. partnerles), maar ook één om na de bevalling weer verantwoord kracht en conditie op te bouwen en fit te worden. Deze cursus kun je in een groep of individueel volgen, net wat jij nodig hebt.

  Oefentherapie de Hoek

  In deze praktijk kun je terecht voor oefentherapie en begeleiding tijdens en na de zwangerschap. Zowel individueel, bijvoorbeeld wanneer dat nodig is omdat je veel fysieke klachten hebt, als in groepsverband. Ook biedt de praktijk de zwangerschapscursus ZwangerTotaal aan. Kijk voor de eerstvolgende startdatum op de website. Hier vind je ook meer informatie.

  De cursus wordt gegeven door Titia Zwarts, oefentherapeut bij Oefentherapie de Hoek. Zij is geschoold op het gebied van zwangerschap en het herstel daarna, en daarmee samenhangende klachten, bijvoorbeeld in de rug en rond het bekken.

  ZwangerTotaal is een landelijke organisatie die in samenwerking met verloskundigen en gynaecologen een protocol opgesteld hebben voor oefentherapeuten die werken met zwangeren. Deze zwangerschapscursus is onderdeel van dit protocol.

  Cesar Westland

  Ook in deze praktijk kun je terecht voor oefentherapie en begeleiding tijdens en na de zwangerschap. Deze behandelingen vinden individueel plaats. In samenwerking met Oefentherapie de Hoek wordt ook de zwangerschapscursus in groepsverband aangeboden.

  Werkdagen

  Maandagmiddag en vrijdagmiddag in Hoek van Holland.
  Maandagochtend en woensdagochtend in Monster.
  Dinsdagochtend en donderdagmiddag in Naaldwijk.

  Contactgegevens

  Praktijk: Oefentherapie de Hoek en Cesar Westland
  Vestigingsplaats: Hoek van Holland en het Westland (Naaldwijk, Monster, Honselersdijk en ’s-Gravenzande)
  Website: www.oefentherapiedehoek.nl en www.cesarwestland.nl
  Telefoonnummer: 06-306730369
  E-mail adres: zwanger@oefentherapiedehoek.nl en titiacesarwestland@gmail.com

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard