1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Thinka Volleman en Frans van de Wier

  Gepubliceerd op: 3-2-2020Bewerkt op: 6-19-2020
  ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 3-2-2020Bewerkt op: 6-19-2020
  Geschreven door: ZP® - Magazine
  Hallo, wij zijn Thinka Volleman en Frans van de Wier. Wij zijn osteopaten en werkzaam bij osteopathiepraktijk Centrum Osteon in Utrecht (Frans) en Vleuten (Thinka). Osteopathie is een manuele (met de handen) therapie ter bestrijding van lichamelijke klachten en is gebaseerd op kennis uit de anatomie, biomechanica, fysiologie, neurologie en embryologie. Osteopathie is geschikt voor volwassenen, kinderen en baby’s.

  In verwachting zijn is natuurlijk een feestje, maar helaas verloopt de zwangerschap zelf niet altijd optimaal. Tijdens de zwangerschap worden het bekken en de bekkenbodem soepeler en veranderen enkele organen van positie. Indien dit niet harmonieus gebeurt ontstaan er lichamelijke klachten. Met name bekkenpijn (zoals zwangerschaps-ischialgie) is een veel voorkomende klacht. Maar ook zure oprispingen en bijvoorbeeld hoofdpijn komen voor. Na de geboorte moet het bekken weer stugger worden en de organen terugkeren naar hun oude positie. Ook dan kunnen er klachten ontstaan. Wij brengen je lichaam weer in balans en verhelpen of verlichten daarmee je pre- of postnatale klachten.

  Ook de bevalling verloopt niet altijd zoals gepland. Een te trage of te snelle geboorte of het gebruik van een vacuümpomp of een verlostang kan een traumatische ervaring zijn voor uw baby. De hierbij optredende mobiliteitsstoornissen van de schedelbeenderen en van de werveltjes van je baby kunnen na de geboorte zorgen voor een tal van klachten, zoals veel huilen, onrust, voorkeurshouding en darmkrampen. Met zachte manuele technieken worden de mobiliteitsstoornissen opgelost en kan uw baby een nieuwe gezonde start maken.

  Na onze vierjarige voltijdstudie osteopathie aan de International Academy of Osteopathy in Gent, België, hebben wij ons middels een anderhalf jarige deeltijdstudie in Antwerpen verder geschoold in de behandeling van baby’s. Daarnaast heeft Thinka zich gespecialiseerd in urogynaecologische klachten en Frans zich in de relatie tussen bekkenproblematiek en nek-/ hoofdpijn. Wij zijn aangesloten bij het Nederlands Register voor Osteopathie en lid van de Nederlandse Vereniging voor Osteopathie.

  Ervaar je lichamelijke klachten tijdens of na de bevalling of heb je een ontevreden kindje? Neem dan gerust contact met ons op of bekijk eens onze website. Wij staan graag voor je klaar om te helpen!

  Contactgegevens

  Praktijk: Centrum Osteon
  Vestigingsplaats: Utrecht (Zuilen) en Vleuten
  Website: www.centrumosteon.nl
  Telefoon: 06 52 33 02 46
  E-mail: fvdwier@centrumosteon.nl

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard