1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Roosmarie Scholten - draagconsulent

  Gepubliceerd op: 12-5-2018Bewerkt op: 1-24-2020
  ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 12-5-2018Bewerkt op: 1-24-2020
  Geschreven door: ZP® - Magazine
  Mijn naam is Roosmarie Scholten, ik ben draagconsulent en werk vanuit mijn eigen bedrijf in Heerenveen. Als draagconsulent begeleid ik iedereen die een kindje ergonomisch wil gaan dragen, of al draagt.

  Zo ontvang ik zwangeren die informatie komen inwinnen of verschillende draagsystemen willen uitproberen; pasgeworden ouders met baby; ouders met peuters en kleuters; maar ook gastouders, opa’s en oma’s en zorgprofessionals.

  Ik kan je alles vertellen over het hoe en waarom van ergonomisch dragen, van achtergrond en veiligheidsaspecten tot aan verschillende soorten materiaal. Uiteindelijk ben ik er vooral om er zorg voor te dragen dat jíj zo comfortabel mogelijk en vol vertrouwen je kindje kunt gaan dragen. In de praktijk leer ik je hoe je moet knopen met een draagdoek, of adviseer ik door middel van passessies wat voor jullie de meest geschikte draagzak is.

  Tijdens mijn eerste zwangerschap raakte ik geïnteresseerd in ergonomisch dragen en ben ik met mijn man op consult geweest bij een draagconsulent. Dat was een gouden greep, want na de komst van onze eerste zoon bleek het dragen al gauw onmisbaar. Het was niet alleen praktisch als we gingen wandelen met de hond (wat we eerst dachten), het bleek op veel meer vlakken een uitkomst!

  Met onze eigen positieve ervaring, groeide ook mijn interesse in alle verschillende draagsystemen. Het verder helpen van andere ouders in mijn omgeving voelde daarbij zo goed, dat ik besloot er mijn werk van te maken.

  In 2016 heb ik de basisopleiding tot draagconsulent gevolgd. Sindsdien volg ik meerdere bijscholingen per jaar, ben ik lid van de landelijke beroepsvereniging en blijf ik me continu specialiseren. Naast het knopen met een doek, zijn draagzakken mijn expertise. Ook met het dragen van prematuur geboren kinderen; dragen van twee kindjes tegelijk en vroeg rugdragen van een baby heb ik inmiddels ruime ervaring.

  Voor een nog completere dienst heb ik sinds 2017 een webshop. Zo kan ik je na een consult ook direct in de aanschaf van een passend product voorzien.

  Ik vind het iedere dag weer fantastisch om te zien wat dragen kan doen voor kind en ouders. Die voordelen gun ik iedereen!

  Contactgegevens Ooiebeest

  • Website link: www.ooiebeest.nl
  • Telefoonnummer: 06-11370519
  • E-mail adres: info@ooiebeest.nl
  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard