1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Welkomsbericht Verloskundigen Ridderhof

  Gepubliceerd op: 11-17-2020Bewerkt op: 12-1-2022
  Verloskundigen Ridderhof Gepubliceerd op: 11-17-2020Bewerkt op: 12-1-2022
  Geschreven door: Verloskundigen Ridderhof
  Welkom bij Verloskundigen Ridderhof en bedankt voor je inschrijving bij zwangerenportaal.nl! We kijken er naar uit om je tijdens deze fase te mogen begeleiden.

  Via zwangerenportaal.nl kan je de volgende zaken, op een beveiligde manier inzien/ontvangen:

  • jouw dossier
  • jouw afspraken
  • gedeelde documenten van jouw zorgverlener
  • informatie gebaseerd op jouw zwangerschapsweek, als je je hiervoor uitschrijft ontvang je geen praktijkspecifieke informatie. We raden je aan om dit niet te doen!
  • overige gevalideerde informatie van jouw praktijk

  Kijk op zwangerenportaal.nl bij ‘mijn afspraken’ voor jouw eerste afspraak bij ons.

  Kennismaking en echo

  De eerste kennismaking vindt doorgaans rond de achtste week van de zwangerschap plaats, maar kan ook eerder als jij dat prettig vindt en daar behoefte aan hebt. Deze afspraak duurt ongeveer een uur. De eerste afspraak staat in het teken van kennismaking en de eerste echo.

  Wensen en verwachtingen

  Door het stellen van vragen brengen wij jouw situatie in kaart. Aan de hand hiervan en jouw wensen en verwachtingen kunnen wij een passend en persoonlijk zorgplan aanbieden. Daarnaast ontvang je tijdens de eerste afspraak informatie over het verloskundige systeem, de praktijk en ontvang je praktische informatie over een gezonde leefstijl tijdens de zwangerschap.

  Belangrijke informatie

  Foliumzuur Ben je al begonnen met het slikken van Foliumzuur? Vrouwen die zwanger willen worden of zwanger zijn krijgen het advies om elke dag 400 microgram foliumzuur te slikken totdat ze 10 weken zwanger zijn. Zij kunnen daarmee het risico op een open ruggetje, hazenlip en gespleten verhemelte bij hun kind verkleinen. Was je hier nog niet mee begonnen, start dan vandaag nog.

  Calcium De Gezondheidsraad adviseert voor zwangere vrouwen vanaf 20 weken zwangerschap een inname van calcium van minimaal 1000 mg per dag. Hiermee wordt de kans op het krijgen van zwangerschapsvergiftiging verkleind met 55% en de kans op vroeggeboorte van je kindje neemt met 24% af. Let op een deel van je calcium haal je al uit je voeding, de rest kan je aanvullen met supplementen.

  Vitamine D Als je zwanger bent heb je extra vitamine D nodig. Vitamine D draagt ertoe bij dat calcium goed uit de voeding wordt opgenomen. Dit is van belang voor het behoud van sterke botten van jou als moeder en speelt een belangrijke rol bij de botaanmaak van de baby. De Gezondheidsraad adviseert daarom alle zwangeren om dagelijks 10 microgram extra vitamine D te gebruiken.

  Prenatale Screening Tijdens de zwangerschap kan je kiezen voor een aantal onderzoeken. Voor de intake willen we je wijzen op de website waar je informatie kunt vinden, over de mogelijkheden voor prenatale screening die we met je zullen bespreken, indien je dit wenst. We raden je aan de informatie t.a.v. prenatale screening samen met je partner door te nemen voor de eerste kennismaking. Ga hiervoor naar www.pns.nl.

  Moeders voor Moeders Wist je dat jij kunt helpen de kinderwens van stellen met vruchtbaarheidsproblemen te vervullen? Moeders voor Moeders zamelt urine in van pril zwangere vrouwen in Nederland om stellen met vruchtbaarheidsproblemen te helpen. Kijk voor meer informatie op: www.moedersvoormoeders.nl

  Alvast bedankt en we zien elkaar snel!

  Met vriendelijke groeten, Karin, Evelien en Danielle Verloskundigen Ridderhof

  Regulier: 0412-627560 Spoed: 06-55884455 (24/7)

  Voor locatie en contact gegevens verwijzen we jullie naar onze website.

  Voor vragen omtrent zwangerenportaal.nl kan je contact opnemen via: info@zwangerenprotaal.nl

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard