1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Kinkhoestvaccinatie, leven voelen en voorbereiding bevalling

  Gepubliceerd op: 10-29-2020Bewerkt op: 5-31-2023
  Verloskundigen Ridderhof Gepubliceerd op: 10-29-2020Bewerkt op: 5-31-2023
  Geschreven door: Verloskundigen Ridderhof
  Je bent nu 22 weken zwanger en binnenkort heb je een afspraak. In deze mail vind je informatie over de onderwerpen die we tijdens de volgende controle gaan bespreken.

  In deze mail vind je informatie over:

  -het voelen van de bewegingen van je kindje

  -cursussen die je kunt volgen zodat je goed voorbereid bent op je bevalling.

  -folders die je kunt lezen ter voorbereiding op de bevalling

  -hoe is het hier in de regio geregeld?

  -Overige info, oa de kinkhoestvaccinatie

  Leven voelen:

  Het is heel belangrijk dat je je kindje elke dag voelt bewegen. Op onze website en in deze folder kun je daar meer over lezen.

  Cursussen ter voorbereiding op de bevalling Je kunt je beter voorbereiden op de bevalling als je, naast het lezen van folders, een cursus volgt. Wij bieden in onze praktijk cursussen aan. Ook kun je in de regio terecht voor verschillende cursussen. Wij adviseren iedereen om een zwangerschapscursus te volgen, het liefst samen met je partner. Bij de meeste cursussen ligt de nadruk op het verloop van een normale baring.

  Wij vinden het belangrijk dat je goed voorbereid bent op je bevalling. Het is goed om jezelf af te vragen hoe je tegenover je eigen bevalling staat. Dit helpt bij een goede voorbereiding en het nadenken over de keuzes die je kunt maken. Je kunt in je geboorteplan schrijven wat jullie belangrijk vinden, en waar jullie graag willen dat de focus ligt bij de zorg voor jullie. Omdat we je graag zorg op maat willen bieden, vinden we het fijn om op de hoogte te zijn van je wensen rondom de bevalling. Als je een geboorteplan schrijft, neem het dan de volgende controle mee zodat we het met je kunnen doornemen. Of mail het al naar ons, zodat we het in je digitale dossier kunnen zetten. Het is ook verstandig om het voor jezelf uit te printen en in je boekje te stoppen.

  Folders over de bevalling In de folders: 'hoe bereid je je voor op de bevalling', 'hoe ga je om met pijn tijdens de bevalling' en 'Jouw bevalling: welk houding past bij jou?' vind je veel informatie over de bevalling. Mocht je vragen hebben naar aanleiding van de folders, dan kun je die uiteraard met ons bespreken.

  Hoe is het in de regio geregeld? Verder is het goed om te weten dat wij in geval van medicamenteuze pijnstilling, de zorg voor jou overdragen aan de gynaecoloog en de verloskundigen in het ziekenhuis (Bernhoven of JBZ). Ook worden via de ziekenhuizen informatieavonden georganiseerd; Bernhoven en JBZ . Tijdens deze avonden wordt er onder andere verteld over de pijnstillingsmogelijkheden.

  In onze regio zijn de pijnstillingsmethoden pethidine en de ruggenprik 24 uur per dag mogelijk. Remifentanyl is niet altijd beschikbaar (het personeel moet dan wel voldoende tijd hebben om het 1e uur bij jou op de verloskamer te blijven).

  Overige info:

  Wist je dat?! Je nu ook de TENS via onze praktijk kunt huren. Deze veilige vorm van pijnbestrijding kan zowel thuis als in het ziekenhuis toegepast worden.

  Indien je borstvoeding wilt gaan geven, raden wij je aan om je goed voor te bereiden. Dit kan door het volgen van de online borstvoedingsbijeenkomsten van La Leche Leugue, waarbij je veel informatie krijgt. Voor inschrijven of meer informatie hierover kun je terecht op onze website.

  Mocht je nog twijfelen over borstvoeding of kunstvoeding, dan kun je dat natuurlijk altijd met ons bespreken tijdens je controle.

  Jodiumtabletten Gemeente Oss ligt binnen een straal van 100km van een kerncentrale. Het advies is om daarom jodiumtabletten in huis te hebben als je zwanger bent. Is er een ongeluk in de kerncentrale? Jodiumtabletten zorgen er dan voor dat je baby geen schildklierkanker krijgt. Je kunt de tabletten kopen bij apotheek of drogist. Je mag deze tabletten pas slikken als de overheid zegt dat dat nodig is!

  Kinkhoestvaccinatie Informatie over de kinkhoestvaccinatie vind je op onze website of https://rijksvaccinatieprogramma.nl/22wekenprik

  Vriendelijke groet,

  Verloskundigen Ridderhof Raadhuislaan 21 B 5341 GL Oss 0412-627560 www.verloskundigenridderhof.nl

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard