1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Beste cliënte,

  Gepubliceerd op: 2-4-2021Bewerkt op: 1-3-2023
  Verloskundigen Ridderhof Gepubliceerd op: 2-4-2021Bewerkt op: 1-3-2023
  Geschreven door: Verloskundigen Ridderhof
  De eerste week na de bevalling is alweer verstreken. Dit betekent dat we de verloskundige zorg gaan afsluiten. We willen je graag informatie en een aantal tips meegeven voor de komende periode.

  Heb je vragen over jezelf of de baby? Wellicht vragen over borstvoeding? Neem gerust contact met ons op of kijk op onze website bij kraambed.

  Wij vinden het fijn om onze zorg te evalueren. Daarom waarderen wij het als jullie een recensie achterlaten op Facebook, Google, of Zorgkaart Nederland.

  Nacontrole 

  Een nacontrole vindt ongeveer 6 weken na de bevalling plaats. Als je onder onze leiding bevallen bent, dan plannen we een nacontrole bij de verloskundige die de bevalling heeft begeleid. De nacontrole kan telefonisch of fysiek op de praktijk plaatsvinden. Ben je onder leiding van de gynaecoloog bevallen dan verschilt dit per situatie. Als je van het ziekenhuis een (telefonische) afspraak hebt gekregen, dan is het beter om op nacontrole bij de gynaecoloog te gaan. 

  Anticonceptie

  Het lijkt misschien nog ver weg, maar toch is het belangrijk om na te denken over anticonceptie. Na de zwangerschap is ons advies om het eerste half jaar tot een jaar niet zwanger te worden. Je lichaam is nu aan het ontzwangeren en dat duurt gemiddeld 6 tot 9 maanden. Het bloedverlies mag tot 6 weken na de bevalling duren. Daarna kun je een keer de menstruatie verwachten. Je bent echter al wel weer vruchtbaar. Er zijn verschillende manieren van anticonceptie. Bij ons kan je terecht voor het plaatsen van een spiraal. Als je borstvoeding geeft zijn er maar een beperkt aantal middelen die je mag gebruiken.

  Bekkenbodemoefeningen

  De bekkenbodem is een groep spieren die de onderkant van het bekken afsluit. In die spieren zitten de openingen voor de plasbuis, de vagina (geboortekanaal) en de anus. De bekkenbodem ondersteunt de organen in bekken en buik: de blaas, de baarmoeder en de darmen, zodat deze niet naar beneden kunnen zakken. Ook zorgt de bekkenbodem ervoor dat je je urine en ontlasting kunt ophouden. Dit gebeurt door het aanspannen van de bekkenbodemspieren. Het is erg belangrijk dat je de bekkenbodem traint. Meer hierover lees je op onze website. Wij adviseren iedereen na de bevalling om eens te kijken op https://www.bekkenbodemcheck.nl/#/ . Op deze site kun je controleren of een bezoek aan een bekkenbodemspecialist verstandig is.

  Borstvoeding

  In de kraamtijd heb je veel geleerd over borstvoeding, het aanleggen van je kindje en wat je kunt verwachten. La Leche League is een borstvoedingsorganisatie met geschoolde vrijwilligers die je meer informatie kunnen geven over borstvoeding. Borstvoeding geven verloopt normaal gesproken zonder problemen. Maar soms doet zich een speciale situatie of probleem voor, iets wat je niet had verwacht of een complicatie bij jou of je kind. Dan is gespecialiseerde kennis, deskundig advies en goede zorg noodzakelijk. Danielle is lactatiekundige en kan je professioneel begeleiden en helpen met advies op maat. Ook na de kraamtijd kun je altijd contact met ons opnemen voor vragen of bij problemen met borstvoeding.

  Wist je dat wij ook borstkolven verhuren en verkopen?

  Cursussen

  Je kunt ook nog bij ons terecht voor cursussen voor na de bevalling. Onze assistente Anne-Marie geeft de cursus 'Babymassage', die je al vanaf 6 weken na de geboorte samen met je baby kunt volgen.

  MamaCafé

  Een ontmoetingsplek voor jonge moeders met leuke creatieve invullingen van de bijeenkomst. Wanneer: elke eerste vrijdag van de maand, 10.00-11.30 Waar: Anton Jurgenshuis Schadewijkstraat 6 Oss Kosten: Gratis

  Evaluatie geboortezorg

  Binnen 2 tot 8 weken na de geboorte van je kindje ontvang je een mail van Mediquest, namens ons. Met deze enquete gaan we in heel Nederland de geboortezorg evalueren. De vragen die jij beantwoordt gaan over de verloskundige begeleiding door ons, jouw verloskundige praktijk, maar indien van toepassing ook over het ziekenhuis en de kraamzorg. Je kunt ons niet afzonderlijk evalueren, het gaat over de gehele zorg aan jou.

  Veel geluk gewenst!

  Met vriendelijke groet,

  Team Verloskundigen Ridderhof

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard