Wil je persoonlijk nieuws ontvangen en op de hoogte zijn van alle kanalen die je volgt?

Blijf op de hoogte!

Ontvang nieuws speciaal voor jou!

Deze informatie is geverifieerd door onze deskundige: Vereniging van Nederlandse Reflexzone Therapeuten

Reflexzonetherapie later in de zwangerschap

ZP® - Magazine

, 20 maart 2019 12:49Laatste update op: 22 april 2020 17:42

In dit artikel leggen we je uit voor welke klachten je een afspraak kunt maken bij een reflexzonetherapeut.

Oedeem

Hoe verder je in de zwangeschap komt, hoe meer kans er bestaat op oedeemvorming, zeker bij warm weer. Je houdt dan veel vocht vast, wat lichamelijke ongemakken met zich mee kan brengen. Bij reflexzonetherapie wordt er o.a. gewerkt op de zones van de lymfe. Op die manier wordt het overtollige vocht sneller afgevoerd. Tevens wordt het lichaam in balans gebracht waardoor de vochtbalans hersteld wordt. Vaak zie en merk je al direct resultaat. Het vocht in de voeten is dan zichtbaar geslonken.

Hoe langer je zwanger bent en hoe dichter je de bevalling nadert, kun je te maken krijgen met onderstaande klachten of ongemakken. Ook hier kan reflexzonetherapie ondersteuning bieden.

Weeën opwekken

Wanneer je ruim 40 weken zwanger bent en de bevalling op zich laat wachten is het niet altijd fijn om ingeleid te worden d.m.v medicatie. Reflexzonetherapie kan hierbij helpen. Het wordt dan ingezet om de bevalling op gang te brengen. De therapeut geeft een sterke impuls op de reflexzones om zo een boost energie te geven waardoor de bevalling op gang kan komen.

Uiteraard biedt dit, net als inleiden, geen garantie. Wel helpt het om even bij jezelf te komen, je te ontspannen, en de baarmoedermond en het bekkengebied goed te laten doorbloeden zodat je wat fijner de bevalling in kan. Eventuele angsten kan de therapeut misschien wat laten verlichten of afnemen.

Overtijd

Wanneer bevallingen lang op zich laten wachten, kan de cliënt ervoor kiezen om reflexzonetherapie in te zetten (in overleg met de verloskundige).
Reflexzonetherapie kan ingezet worden in de hoop een enorme energie stoot te geven zodat de bevalling op gang komt, en eventuele medicatie overbodig wordt. Sterke stimulatie op specifieke reflexzones kan de bevalling opwekken.

Hoe gaat de reflexzonetherapeut te werk

Een overtijd geboorte kan gepaard gaan met wat spanning bij de moeder, en misschien ziet zij tegen de bevalling op. Door middel van ontspanningstechnieken proberen we lichaam en geest te ontspannen. De zones van het endocriene hormoonstelsel worden meegenomen in de behandeling. Deze hormonen hebben namelijk een belangrijke taak tijdens de bevalling.

Daarnaast wordt er stevig gewerkt op de endeldarmzone. Het is belangrijk dat de endeldarm leeg is op het moment dat de bevalling gaat plaatsvinden. Tevens wordt het bekkengebied flink geactiveerd om daar wat actie te bewerkstelligen.

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursussen

  • Community

  • Dashboard