Soms is het tijdens je zwangerschap moeilijk om de aanbevolen hoeveelheid groente binnen te krijgen. Soep eten tijdens de lunch of het avond eten is een mooie manier om extra groenten binnen te krijgen.
Ingrediënten
- 750 gram wortel (bospeen of winterwortel)
- 35 gram verse gemberwortel
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 1 liter groentebouillon
- 6 eetlepel kokosmelk
- 1 eetlepel kokosolie
- 2 theelepel cayennepeper
- bosje verse peterselie (plat of krul)
Bereidingswijze:
Verhit de kokosolie in een verwarmde (soep)pan. Snijd de knoflook en ui fijn. Voeg toe en bak kort aan. Was de wortelen en snijd in plakjes. Schil de gember en snijd in kleine stukken.
Doe de wortelen, groentebouillon, gember en de cayennepeper in de pan en breng aan de kook. Laat zachtjes koken tot de wortelen gaar zijn.
Haal de pan van het vuur en voeg de kokosmelk toe. Pureer tot een gladde soep.
Proef en breng eventueel verder op smaak. Garneer de soep tijdens het opdienen met kleingesneden peterselie.
Bron: 9maandenmenu.nl/gezond-zwanger/