1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Landelijke staking 23 mei 2022

  Gepubliceerd op: 5-21-2022Bewerkt op: 5-22-2022
  Verloskundigenpraktijk Florence Gepubliceerd op: 5-21-2022Bewerkt op: 5-22-2022
  Geschreven door: Verloskundigenpraktijk Florence
  Minister Kuipers van Volksgezondheid heeft laten weten dat hij de geboortezorg per volgend jaar ingrijpend wil veranderen. Dit heeft grote gevolgen voor de keuzevrijheid van de zwangeren.

  Door een grote groep verontruste zwangeren, ouders en zorgverleners is een petitie opgesteld en wordt actie gevoerd. De petitie is inmiddels al bijna 200.000 keer getekend en is op 14 april aan de Tweede Kamer aangeboden. Deze week gaat de Tweede Kamer hierover opnieuw in debat. We gaan als verloskundigen nog één keer in actie komen, omdat tot nu toe de trein gewoon doordendert en afstevent op integrale bekostiging. We hopen dat jullie er net zo in staan als wij, de petitie willen ondertekenen, deze willen delen met anderen en de acties willen steunen.

  Op maandagmiddag 23 mei zal de dienst van de 10 praktijken uit de regio Den Bosch e.o. gehouden worden op één centraal punt, namelijk Balkbrug Oost 62, 5236 PW ‘s-Hertogenbosch, om hiermee zichtbaar te maken hoe de zorg in de toekomst er uit komt te zien wanneer dit beleid wordt doorgezet. De verloskundigen zullen deze middag géén huisbezoeken afleggen.

  De niet-spoedlijn zal maandagmiddag niet bereikbaar zijn. Het reguliere spreekuur gaat wel gewoon door.

  Omdat wij staan voor goede persoonlijke zorg, maken wij een uitzondering voor de bevalling. Wij zullen er gewoon voor je zijn tijdens je bevalling! Dus wanneer je maandag gaat bevallen, geen paniek, jouw eigen verloskundige komt gewoon naar je toe.

  Jullie ontvangen vandaag een mail met meer informatie.

  Bekijk de petitie en meer achtergrondinfo hier Volg de acties op @noodalarmgeboortezorg Facebook Instagram Twitter

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard