Wil je persoonlijk nieuws ontvangen en op de hoogte zijn van alle kanalen die je volgt?

Blijf op de hoogte!

Ontvang nieuws speciaal voor jou!

Corona-update per 22-1-2021

Verloskundigenpraktijk Portland

, 19 July 2020 15:25Laatste update op: 22 January 2021 20:09

Hieronder volgen de aangepaste corona regels per 21-1-2021.

Beste allen,

Hierbij sturen wij een update vanuit de praktijk n.a.v. de nieuwe maatregelen.

Vanaf zaterdag 21.00 geldt er een avondklok, verloskunde is spoedzorg en kan gewoon doorgaan. Wel zullen wij aan iedereen een geplastificeerde verklaring met handtekening verstrekken en deze digitaal uploaden onder gedeelde bestanden indien je deelneemt aan het zwangerenportaal. Dit is voor eventuele spoedcontroles, en verplaatsingen van en naar de ziekenhuizen bij extra controles en/of bevallingen. De reguliere spreekuren zullen in de avond ingekort worden en de laatste clienten zullen om 20.00 worden ontvangen. We zullen diegene die de komende weken na deze tijd geplaatst staan benaderen voor een andere afspraak. We gaan proberen voor iedereen een passende oplossing te vinden.

Hebben jullie corona-gerelateerde klachten blijf thuis, bel met ons voor overleg. En laat je testen. Hebben jullie mensen in de omgeving met klachten en of een positieve test, dan ook overleg. Hebben jullie verkoudheidsklachten, en zijn jullie negatief getest, dan is komst met een mondkapje wel verplicht.

Vooralsnog verplichten wij nog steeds geen mondkapje in de spreekkamer, tenzij je verkouden bent, ook met een negatieve test. Uitzondering daarop is een plaatsing van een spiraal, hierin komen wij soms langer binnen de 1.5 meter en vragen wij dit wel.

Wij zullen de kraamvisites/huisbezoeken ook met een mondkapje doen.

Wij beseffen ons dat wij veel van jullie vragen, wij doen ons uiterste best de zorg goed en zo normaal mogelijk te verlenen, mocht je toch vragen hebben laat het ons dan weten. Wij blijven voorafgaand elke controle bellen, dit om de tijd van een consult te beperken, evenals de contactmomenten. Verder handhaven wij de schoonmaak zoals we nu al maanden doen. We vragen je onderstaand schema door te lezen op eventuele aanpassingen.

Stay safe!

Warme groeten,

Gardy, Kyra, Mirte en Ilse

AANGEPAST SCHEMA EN CONTROLES

Aangepaste controles/echo’s n.a.v. landelijk aangepaste richtlijnen vanuit beroepsorganisaties KNOV/NVOG, regering en RIVM, in overleg met de samenwerkingspartners in de regio per januari 2021

Controleschema: Te hanteren terugkomschema Intake: Telefonisch of op de praktijk Voorafgaand de intake ontvang je een formulier om in te vullen en terug te mailen voor het consult.

Intake: telefonisch bij zwangeren die eerder in de praktijk zijn geweest + intake formulier 1e kindje intake per formulier + korte controle op de praktijk. Intake invullen is verplicht voorafgaand de controle om de controles zo kort mogelijk te behouden.

8 weken echo vitaliteit 12 weken termijnecho + VP, of alle papieren mee voor de NIPT/VP + informatiefolders. 16 weken controle met luisteren naar de baby (indien gewenst geslachtsbepaling mogelijk als het direct aan de controle vastzit, en dit is altijd op eigen kosten en indien beschikbare plekken) 20 weken echo (echocentrum of praktijk) en een telefonisch consult met ons. 24 weken controle luisteren en uitwendig onderzoek (indien het goed gaat valt te overwegen deze telefonisch in te zetten) 27 weken controle luisteren en uitwendig onderzoek + eventuele bloedafname bloedgroep (RehD/c) + HB 30 weken controle + echo Indien indicatie voor 2 groeiecho’s 32-34 weken videobelconsult bevalling indien behoefte 33 of 34 weken consult uitwendige groei + groei op indicatie bij 34 weken, indien at random groei 33 weken (dit houdt in zonder indicatie voor echo)
35 weken consult indien bij 33 weken geweest, 36 bij 34 weken, uitwendige groei en luisteren. 37 weken consult uitwendige groei en luisteren (bij hoog risico zwangeren) 38 weken consult uitwendige groei en luisteren 39 weken consult uitwendige groei en luisteren 40 consult uitwendige groei en luisteren + eventueel VT strippen 41 consult uitwendige groei en luisteren + eventueel VT strippen

Voorafgaand de controles zal een telefonisch/whatsapp consult plaatsvinden voor alle vragen, controle is bedoeld voor bevoelen van de buik en bloeddruk. Ip geen uitgebreide vragen tijdens het consult om de wachtkamer niet te laten vollopen en schoonmaak te kunnen handhaven

 1. Bij alle controles, is de voorkeur daar waar dit goed voelt zoveel mogelijk zonder partner te komen. Komt je partner mee, dan vragen wij deze zich te houden aan de 1.5 meter regel. Wij zullen een plek aanwijzen waar de partner mag zitten. De 8/12 weken echo en voorafgaand belangrijke consulten mag de partner altijd meekomen. GEEN ANDERE PERSONEN BEHALVE DE PARTNER. VANWEGE DE VERSCHERPTE MAATREGELEN EN HET BEHOUD VAN EEN PARTNER BIJ CONSULTEN MOETEN WIJ DEZE HELAAS WEIGEREN.

 2. Vanwege de maatregelen van de avondklok is een controle inplannen na 20.00 niet mogelijk, behalve als er een hoog medische noodzaak is zoals een spoedcontrole. Het is verplicht het verstrekte bewijs van ons tot nader order bij je te hebben indien je vanwege de zwangerschap na 20.30 de straat op gaat.

 3. Kinderen mogen niet mee op de controles.

 4. U mag altijd zelf besluiten bij geen klachten van een controle af te zien en deze telefonisch te doen, bovenstaand schema is minimale en extra geboden zorg, maar geen verplichte zorg.

 5. Huisbezoeken om over de bevalling te praten zullen enkel telefonisch (of via beeldbellen) plaatsvinden, momenteel ook bij een gewenste thuisbevalling.

 6. Kraamvisites worden gedaan op de dag na de bevalling/thuiskomst en dan om de 2 dagen, bijv, 2e, 5e, 8e dag. Mits verder afschalen mogelijk is. Wij doen alle kraamvisites en huisbezoeken met een mondkapje. Bij veel bezoek behouden wij ons van het telefonisch inzetten van een visite

 7. Bevallen zowel thuis als in het ziekenhuis is mogelijk, wel is dit alleen met jouw eigen partner en één extra persoon thuis, poliklinisch moeten wij ons aan de op dat moment geldende regels houden van het ziekenhuis. Wij benadrukken dat bezoek na de bevalling zolang de verloskundige/kraamverzorgende er nog is niet wenselijk is thuis. Als er veranderingen zijn dan zullen wij dit delen.

 8. Badbevallingen zijn mogelijk, zowel poliklinisch als in de thuissituatie.

 9. Mocht je na de bevalling langer in het ziekenhuis moeten blijven gelden de regels van dit ziekenhuis.

 10. Voorlichtingen zullen aangepast gaan plaatsvinden. Voorlichtingen over het eerste deel van de zwangerschap en de bevalling zullen wij online oppakken. Onze voorlichting over voeding samen met de dieetiste van westland gezond wordt ook via zoom gedaan, en er is mogelijkheid tot het inschrijven voor de voorlichting borstvoeding via ZOOM.

 11. Wij schudden geen handen en daar waar mogelijk nemen wij extra beschermingsmaatregelen, helaas is er een ernstig tekort en zullen wij deze aanpassen.

 12. We benadrukken nogmaals, ben je ziek, heb je klachten of verdenking/twijfel of je klachten heb, kom niet naar de praktijk.

Plaats een reactie

(0)
user-image

  Gerelateerde artikelen

  Gerelateerde artikelen

  Wil je persoonlijk nieuws ontvangen en op de hoogte zijn van alle kanalen die je volgt?

  Blijf op de hoogte!

  Ontvang nieuws speciaal voor jou!

  Groeikalender
  Magazine