1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Corona-update per 12-6-2021

  Gepubliceerd op: 7-19-2020Bewerkt op: 4-5-2022
  Vive Verloskundigen Gepubliceerd op: 7-19-2020Bewerkt op: 4-5-2022
  Geschreven door: Vive Verloskundigen
  Hieronder volgen de aangepaste corona regels per 21-1-2021.

  Beste allen,

  Hierbij sturen wij een update vanuit de praktijk n.a.v. de versoepelingen.

  Gelukkig gaat het een stuk beter en kunnen ook wij weer meer versoepelingen doorvoeren.

  Hebben jullie corona-gerelateerde klachten blijf thuis, bel met ons voor overleg. En laat je testen. Hebben jullie mensen in de omgeving met klachten en of een positieve test, dan ook overleg. Hebben jullie verkoudheidsklachten, en zijn jullie negatief getest, dan is komst met een mondkapje wel verplicht.

  Vooralsnog verplichten wij nog steeds geen mondkapje in de spreekkamer, tenzij je verkouden bent, ook met een negatieve test. Uitzondering daarop is een plaatsing van een spiraal, hierin komen wij soms langer binnen de 1.5 meter en vragen wij dit wel.

  Gelukkig komen we steeds een stapje dichterbij ons oude normaal!!!!

  Stay safe!

  Warme groeten,

  Gardy, Kyra en Jantine

  AANGEPAST SCHEMA EN CONTROLES

  Aangepaste controles/echo’s n.a.v. landelijk aangepaste richtlijnen vanuit beroepsorganisaties KNOV/NVOG, regering en RIVM, in overleg met de samenwerkingspartners in de regio per januari 2021

  Controleschema: Te hanteren terugkomschema Intake: Telefonisch of op de praktijk Voorafgaand de intake ontvang je een formulier om in te vullen en terug te mailen voor het consult.

  Intake: altijd op de praktijk, vooraf het intake-formulier graag invullen en terugsturen. 8 weken echo vitaliteit 12 weken termijnecho + VP, of alle papieren mee voor de NIPT/VP + informatiefolders. 16 weken controle met luisteren naar de baby (indien gewenst geslachtsbepaling mogelijk als het direct aan de controle vastzit, en dit is altijd op eigen kosten en indien beschikbare plekken) 20 weken echo (echocentrum of praktijk) en een telefonisch consult met ons. 24 weken controle luisteren en uitwendig onderzoek (indien het goed gaat valt te overwegen deze telefonisch in te zetten) 27 weken controle luisteren en uitwendig onderzoek + eventuele bloedafname bloedgroep (RehD/c) + HB 30 weken controle + echo Indien indicatie voor 2 groeiecho’s 32-34 weken videobelconsult bevalling indien behoefte 33 of 34 weken consult uitwendige groei + groei op indicatie bij 34 weken, indien at random groei 33 weken (dit houdt in zonder indicatie voor echo)
  35 weken consult indien bij 33 weken geweest, 36 bij 34 weken, uitwendige groei en luisteren. 37 weken consult uitwendige groei en luisteren (bij hoog risico zwangeren) 38 weken consult uitwendige groei en luisteren 39 weken consult uitwendige groei en luisteren 40 consult uitwendige groei en luisteren + eventueel VT strippen 41 consult uitwendige groei en luisteren + eventueel VT strippen

  Voorafgaand de controles zullen wij niet meer bellen: heb je klachten stel ons daarvan op de hoogte.

  1. Bij alle controles, is een begeleider welkom, in plaats van een partner mag dit nu ook iemand anders zijn. Komt er iemand mee, dan vragen wij deze zich te houden aan de 1.5 meter regel. Wij zullen een plek aanwijzen waar de partner mag zitten.

  2. Kinderen mogen weer mee op controles, wij hebben vanuit hygiene maatregelen nog wel besloten geen speelgoed in de wachtkamer en onze eigen kamer te plaatsen.

  3. U mag altijd zelf besluiten bij geen klachten van een controle af te zien en deze telefonisch te doen, bovenstaand schema is minimale en extra geboden zorg, maar geen verplichte zorg.

  4. Huisbezoeken om over de bevalling te praten zullen telefonisch (of via beeldbellen) plaatsvinden, momenteel ook bij een gewenste thuisbevalling.

  5. Kraamvisites worden gedaan op de dag na de bevalling/thuiskomst en dan om de 2 dagen, bijv, .. Bij veel bezoek behouden wij ons van het telefonisch inzetten van een visite

  6. Bevallen zowel thuis als in het ziekenhuis is mogelijk, wel is dit alleen met jouw eigen partner en één extra persoon thuis, poliklinisch moeten wij ons aan de op dat moment geldende regels houden van het ziekenhuis. Wij benadrukken dat bezoek na de bevalling zolang de verloskundige/kraamverzorgende er nog is niet wenselijk is thuis, ook in de kraamweek graag altijd overleg met de kraamverzorgenden.

  7. Badbevallingen zijn mogelijk, zowel poliklinisch als in de thuissituatie.

  8. Mocht je na de bevalling langer in het ziekenhuis moeten blijven gelden de regels van dit ziekenhuis.

  9. Voorlichtingen zullen aangepast gaan plaatsvinden. Voorlichtingen over het eerste deel van de zwangerschap en de bevalling zullen wij online oppakken. Onze voorlichting over voeding samen met de dieetiste van westland gezond wordt ook via zoom gedaan, en er is mogelijkheid tot het inschrijven voor de voorlichting borstvoeding via ZOOM.

  10. Wij schudden geen handen en daar waar mogelijk nemen wij extra beschermingsmaatregelen indien noodzakelijk.

  11. We benadrukken nogmaals, ben je ziek, heb je klachten of verdenking/twijfel of je klachten heb, kom niet naar de praktijk.

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard