1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Pascale van Uitert

  Gepubliceerd op: 6-10-2020Bewerkt op: 7-9-2020
  ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 6-10-2020Bewerkt op: 7-9-2020
  Geschreven door: ZP® - Magazine
  Hallo, ik ben Pascale van Uitert en ik werk als zelfstandig, geregistreerd bekkenfysiotherapeut in Dronten. Al 25 jaar behandel ik mensen met klachten aan de lage rug, heupen, bekkenbodem en het bekken. In 2013 heb ik mijn Masteropleiding afgerond en mij gespecialiseerd op deze klachten. Daarnaast ben ik myofasciaal (bindweefsel) therapeut, waarbij ik gebruik maak van speciale technieken om de mobiliteit te herstellen. Ik werk nauw samen met diverse specialisten, waaronder gynaecologen, uit de ziekenhuizen in deze regio.

  Zwangerschap

  Ik behandel veel zwangere vrouwen met klachten aan de bekkenbodem, lage rug en het bekken. Deze klachten kunnen je enorm beperken in je dagelijkse activiteiten. Te vaak wordt gedacht dat deze klachten erbij horen, dat ze normaal zijn. Maar in de meeste gevallen is er wel degelijk wat aan te doen, waardoor je je zwangerschap een stuk prettiger kan doorkomen.

  Klachten

  Herkenbare klachten tijdens de zwangerschap zijn bijvoorbeeld pijn aan het schaambeen of de lage rug bij lopen, traplopen, omdraaien in bed, in en uit de auto stappen of vanuit zit weer gaan lopen. Vaak is dat een teken dat het bekken overbelast wordt; met adviezen voor houding en bewegen kan je veel van deze klachten verminderen. Daarnaast kan je bij mij in de praktijk een speciaal trainingsprogramma volgen, ZwangerFit, om aan je conditie te werken om zo fit mogelijk je bevalling in te gaan.

  Bevalling

  Ook na de bevalling is extra aandacht nodig om zo snel en goed mogelijk te herstellen. Het bekken heeft een natuurlijke herstelperiode nodig, maar als bekkenfysiotherapeut kan ik je daarbij helpen én je vertellen wat je er zelf aan kan doen. Het is fijn om zo snel mogelijk weer je normale leven te kunnen hervatten, zonder pijn in je bekken, urineverlies of pijn bij het vrijen. Binnen de praktijk heb ik diverse mogelijkheden om dit optimaal te testen en te begeleiden. Bijvoorbeeld met echografie om de buik- en bekkenbodemspieren te controleren en weer op de juiste wijze te gaan trainen.

  Heb je klachten en/of vragen tijdens je zwangerschap of na je bevalling? Neem gerust contact met me op, dan gaan we er samen mee aan de slag!

  Contactgegevens

  Praktijk: Bekkenfysiotherapie P. Van Uitert
  Website: www.fysiovanuitert.nl
  Telefoon: 06-19951889
  E-mail: info@fysiovanuitert.nl

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard