1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Aanvragen kraamzorg

  Gepubliceerd op: 12-22-2022Bewerkt op: 12-4-2023
  Nova Verloskundigen Groningen Gepubliceerd op: 12-22-2022Bewerkt op: 12-4-2023
  Geschreven door: Nova Verloskundigen Groningen
  Omdat veel kraamzorginstanties snel vol zitten, is het verstandig om dit op tijd te regelen. Zodra je uitgerekende datum bepaald is kun je dit doen.

  Behalve Nederland, is er geen land ter wereld waar vrouwen een kraamverzorgende krijgen die hen ondersteunen tijdens het kraambed. Een uniek systeem dus! Een kraamverzorgende is een zorgprofessional die de verloskundige ondersteunt bij de bevalling en daarna een week bij je thuis komt helpen. De kraamverzorgende leert jou en je partner de baby te verzorgen of helpt jou bij de borstvoeding. Daarnaast is zij verantwoordelijk voor het uitvoeren van controles bij jou en de baby, die ze vervolgens doorgeeft aan de verloskundige. Je hebt wettelijk recht op minimaal 24 uur kraamzorg verdeeld over 8 dagen. Het aantal uren dat jij krijgt, wordt aangegeven tijdens het intakegesprek dat de kraamzorginstantie met je inpland

  Het grootste deel van de kraamzorg wordt vergoed vanuit de basiszorgverzekering. Daarnaast geld nog een eigen bijdrage per uur, afghankelijk van je aanvullende verzekering wordt dit ook vergoed. Als je precies wilt weten hoe dit voor jou geldt, check dan je polisvoorwaarden.

  Wij werken samen met alle kraamzorginstanties. De keuze voor een kraamzorg is geheel aan jou/jullie. Hieronder kun je wat meer lezen over verschillende organisaties met wie wij vaak samenwerken.

  Buurtzorg Kraam

  Kraamzorg Lianne

  De Kraamvogel

  Kraamzus

  Kraamzorg de Geboorte

  Isis Kraamzorg

  Kraamzorg het Groene Kruis

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard