1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Wil je persoonlijk nieuws ontvangen en op de hoogte zijn van alle kanalen die je volgt?

  Blijf op de hoogte!

  Ontvang nieuws speciaal voor jou!

  ZwangerEten tijdens de zwangerschapMag je drop eten tijdens de zwangerschap

  Drop: mag je drop eten tijdens de zwangerschap?

  ZP® - Magazine

  , 11 september 2020 10:27Laatste update op: 5 april 2021 13:10

  Het kan goed zijn dat je juist extra veel zin hebt in drop nu je zwanger bent. Maar kan je wel onbeperkt drop eten tijdens de zwangerschap, of kan dit negatieve gevolgen hebben voor je gezondheid en die van je baby?

  Drop en zwanger

  Tijdens je zwangerschap mag je gerust af en toe drop eten. Het is echter wel aan te raden niet meer dan drie dropjes per dag te eten, zoet of zout maakt niet uit. Een hele zak leeg eten is dus geen goed idee, ondanks de zwangerschapscravings die je misschien hebt. Het is een goed idee te overleggen met je verloskundige over het eten van drop als je een hoge bloeddruk hebt. Drop kan dit namelijk verergeren.

  Bloeddruk en drop

  Drop kan ervoor zorgen dat de bloeddruk ietsjes stijgt. Dat is in principe niet erg, want in de eerste helft van de zwangerschap daalt je bloeddruk een beetje, waardoor je je duizelig en moe kunt voelen. Een dropje kan dan juist helpen. Als je echter al last hebt van een te hoge bloeddruk, is het verstandig te overleggen met je verloskundige over het eten van drop.

  Te hoge bloeddruk

  Door een te hoge bloeddruk kan er namelijk minder zuurstof en voedingsstoffen bij de placenta komen. Ook kan het leiden tot een zwangerschapsvergiftiging. Je verloskundige houdt tijdens controles altijd je bloeddruk in de gaten. Maar liever houd je het dus bij 2 tot 3 dropjes per dag!

  Meer over dit onderwerp:

  • Wat mag ik wel en niet eten als ik zwanger ben?

  Plaats een reactie

  (1)
  user-image
  • user-image

   miljafe

   Oct 2, 2020

   Lees daarnaast dit: https://www.vakbladvroeg.nl/consumptie-van-drop-verhoogt-stress-tijdens-zwangerschap/#:~:text=Het%20advies%20is%20dan%20ook,gunstig%20is%20tijdens%20de%20zwangerschap. Zoethoutextract (wat in drop en veel kruidenthee zit) verlaagt de baby's bescherming tegen actief cortisol dmv de placenta. Meer drop en zoethout thee kan dus de foetus laten "denken" dat hij/zij in een zeer stresvolle omgeving geboren zal worden. Dit heeft mogelijk/waarschijnlijk allerlei gezondheids- en gedragsveranderingen ter gevolg.

   user-image
  • Feed

  • Mijn week

  • Cursussen

  • Community

  • Dashboard