Wil je persoonlijk nieuws ontvangen en op de hoogte zijn van alle kanalen die je volgt?

Blijf op de hoogte!

Ontvang nieuws speciaal voor jou!

Moeders van morgen

Verloskundigenpraktijk Luna

, 26 maart 2021 16:35Laatste update op: 26 maart 2021 16:38

Moeders van Morgen is het Nederlandse kenniscentrum op het gebied van geneesmiddelen bij kinderwens, tijdens de zwangerschap en de borstvoedingsperiode.

Je staat er vast niet bij stil, maar ook tijdens je zwangerschap kan het zijn dat je geneesmiddelen gebruikt. Denk maar eens aan het foliumzuur dat je slikt(e) in de eerste weken van je zwangerschap. De 22-weken prik die je wellicht gehaald hebt of nog gaat halen ter bescherming van je kind. Of aan de paracetamol die je neemt omdat je hoofdpijn hebt. Van deze middelen weten we dat ze geen kwaad kunnen, en in het geval van foliumzuur noodzakelijk zijn, tijdens je zwangerschap.

Maar van veel geneesmiddelen weten we helaas niet goed of ze invloed hebben op de gezondheid en ontwikkeling van je kind als je ze tijdens de zwangerschap of borstvoeding gebruikt. Jij en/of je arts moeten de afweging maken, wat is de beste keuze voor jou én je kind? De ziekte of klacht behandelen met geneesmiddelen of niet? Want juist ook als je geen geneesmiddelen neemt, kan dit soms een nadelig effect hebben voor jou en/of voor je kind.

Moeders van Morgen is het Nederlandse kenniscentrum op het gebied van geneesmiddelen bij kinderwens, tijdens de zwangerschap en de borstvoedingsperiode. Wij doen kennis op door onderzoek en hebben ook een online kennisbank met informatie over veilig gebruik van geneesmiddelen. Daarnaast kunnen zorgverleners telefonisch contact opnemen voor counseling over dit onderwerp.

Voor wie doe je het? Door jouw deelname help je de moeders van morgen! Je deelt waardevolle informatie over jouw ervaringen vóór, tijdens en na je zwangerschap. Hierdoor krijgen we meer inzicht in gezondheid, leefstijl en geneesmiddelgebruik en leren we van moeders van morgen zoals jij. Zo komen we meer te weten over welke keuzes er in de praktijk gemaakt worden. We kunnen daardoor de informatie die we geven aan zorgverleners en vrouwen verbeteren!

Mee doen of meer informatie? Kijk eens op: of meld je aan via https://www.moedersvanmorgen.nl/Forms/Declaration_Consent?id=d1e49153-4e05-4558-9b26-9af462507714

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursussen

  • Community

  • Dashboard