Wil je persoonlijk nieuws ontvangen en op de hoogte zijn van alle kanalen die je volgt?

Blijf op de hoogte!

Ontvang nieuws speciaal voor jou!

Avondklok

Verloskundigenpraktijk Luna

, 23 januari 2021 11:55Laatste update op: 23 januari 2021 12:14

Informatie over de avondklok en verloskundige zorg

Dongen, 23 januari 2021

Betreft: Avondklok

Beste zwangere en partner,

De invoering van de avondklok per vandaag van 21.00 tot 4.30u roept bij jullie mogelijk wat vragen op. In deze brief informeren wij jullie over wat dit voor jullie betekent t.a.v. de verloskundige zorg.

Het is goed om te weten dat je als je medische hulp nodig hebt, gewoon over straat mag, ook tussen 21.00 en 4.30u. Verloskundige zorg valt hieronder. Het is wel belangrijk dat je dan de eigen verklaring avondklok kan laten zien, dit mag digitaal. Daarbij kan je altijd je afspraak bij ons aantonen in jullie Luna map of met de afspraakbevestiging van zwangerenportaal. Zorginhoudelijke gegevens zoals de zwangerschapskaart of het digitale dossier zijn privé, jullie hoeven hier geen inzage in te geven.

In het geval dat je voor een extra controle naar de praktijk, of naar het ziekenhuis moet, is er sprake van spoedzorg. Dit geldt natuurlijk ook als je onderweg bent naar het ziekenhuis voor de bevalling. In dat geval is er géén eigen verklaring avondklok nodig.

Voor eventuele oppas van oudere kinderen of als begeleider bij de bevalling heb je wel een eigen verklaring nodig. Je kunt de eigen verklaring avondklok en meer informatie over de avondklok vinden op de website van de rijksoverheid.

Hopelijk hebben wij jullie voor nu weer voldoende geïnformeerd over de laatste ontwikkelingen. Mochten jullie hierover toch nog vragen hebben, stuur ons een E-consult of bel ons tijdens het telefonisch spreekuur. Alle correspondentie en maatregelen rondom COVID 19 kunnen jullie ook terugvinden op onze website.

Met vriendelijke groeten,

Team Luna

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursussen

  • Community

  • Dashboard