1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Vaccinatie Corona

  Gepubliceerd op: 11-24-2021Bewerkt op: 11-24-2021
  Verloskundigenpraktijk Leef Gepubliceerd op: 11-24-2021Bewerkt op: 11-24-2021
  Geschreven door: Verloskundigenpraktijk Leef
  Vanwege het toenemend aantal besmettingen merken wij dat er weer meer vragen zijn over het Corona virus en de beschikbare vaccinaties. Om volledig geïnformeerd te zijn delen we dit bericht.

  We kunnen ons voorstellen dat je vragen hebt omtrent het coronavirus en/of de vaccinatie:

  De gevolgen van COVID-19 lijken bij een gezonde zwangere vrouw niet anders te zijn (voor zowel het kind als moeder) dan de gevolgen van andere luchtweginfecties, veroorzaakt door andere virussen en die koorts en longontsteking kunnen veroorzaken. Zwangere vrouwen hebben wel een iets verhoogde kans om in het ziekenhuis of op de IC intensive care terecht te komen. Het gaat hierbij om kleine aantallen. Extra voorzichtigheid in de behandeling bij zieke zwangere vrouwen speelt hierbij mogelijk een rol. Waardoor artsen uit voorzorg eerder besluiten om opgenomen vrouwen die zwanger zijn op de IC op te nemen. Voor zover bekend is er geen verhoogd risico op een miskraam of aangeboren afwijkingen, na besmetting met het coronavirus.

  Het RIVM adviseert alle zwangere vrouwen om zich te laten vaccineren met een mRNA-vaccin. mRNA-vaccins zijn de vaccins van BioNTech/Pfizer en Moderna. In de Verenigde Staten kregen inmiddels meer dan 90.000 zwangere vrouwen een mRNA-vaccin en daarbij zijn geen ernstige bijwerkingen gemeld.

  Voor meer informatie verwijzen we je graag naar:

  https://deverloskundige.nl/nieuws/artikel/keuzehulp-vaccineren-tegen-corona-of-niet/474

  https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/zwangerschap

  Als je na het lezen van deze informatie nog vragen hebt, dan kun je die natuurlijk altijd aan ons stellen. Wij blijven je zo goed mogelijk van zorg voorzien.

  Hartelijke groet,

  Loes en Pascalle

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard