1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  HELP! Teken de petitie van Noodalarm Geboortezorg

  Gepubliceerd op: 2-7-2022Bewerkt op: 2-7-2022
  Verloskundigenpraktijk Leef Gepubliceerd op: 2-7-2022Bewerkt op: 2-7-2022
  Geschreven door: Verloskundigenpraktijk Leef
  Wij sturen deze mail/brief naar als onze huidige zwangeren, maar ook naar iedereen die de afgelopen jaren in onze verloskundigenpraktijk is geweest, omdat we zoveel mogelijk handtekeningen nodig hebben om onze mooie verloskundige zorg zoals die nu is in Nederland te laten bestaan. Minister Ernst Kuipers (Volksgezondheid) neemt binnenkort over de bekostiging van deze zorg in de toekomst. Als hij besluit te kiezen voor Integrale bekostiging kan dit betekenen dat de huidige, kleinschalige verloskundigenpraktijk verdwijnen! Dit willen we niet en we vragen jullie z.s.m. de petitie te tekenen op www.noodalarmgeboortezorg.nl.

  Beste Zwangeren, partners en ouders,

  We hebben jullie hulp heel hard nodig!!

  We mailen jullie over een belangrijk besluit dat Minister Ernst Kuipers, minister van VWS, binnenkort gaat nemen. Het gaat over de zorg die jullie tijdens de zwangerschap, bevalling en de kraamtijd ontvangen of wellicht in het verleden ontvangen hebben.

  Nederland heeft een van de beste systemen van geboortezorg ter wereld. De zwangere kan kiezen waar zij bevalt, met wie zij bevalt, de manier waarop zij wil bevallen en gelukkig vinden wij het vanzelfsprekend dat daarbij de meest optimale zorg mogelijk verleend wordt om een kindje gezond geboren te laten worden. Als de minister besluit een integraal tarief voor de geboortezorg in te voeren waarbij de eerstelijns verloskundige zorg gedegradeerd wordt tot een ziekenhuis loket verlies de zwangere haar keuzevrijheid en een uniek verloskundig systeem.

  Door een groep verontruste zwangeren, ouders en zorgverleners is een petitie opgesteld. De petitie zal in februari aan de Tweede Kamer worden aangeboden. We hopen dat jullie er net zo in staan als wij en de petitie willen ondertekenen én delen met anderen!

  In Nederland start de gezonde zwangere bij de verloskundige. Je ziet de verloskundige zolang je ‘gewoon’ gezond zwanger bent, een gynaecoloog als het nodig is en een kraamverzorgster wanneer je thuis bent tijdens je bevalling en kraamtijd. De verloskundigen, gynaecoloog en de kraamverzorgster werken goed samen. Je kiest de verloskundigen, kraamzorg en eventueel een ziekenhuis dat bij jou past. Je kiest waar je wil bevallen. Bij de verloskundigenpraktijk bespreek je wat belangrijk is voor jouw zwangerschap: dat is zorg op maat. Deze keuzevrijheid dreigt snel te veranderen. Als de minister dit besluit doorzet kunnen ziekenhuizen vanaf 2023 alle zorg die nodig is in een zwangerschap declareren bij een zorgverzekeraar, zonder de verloskundigen en kraamzorg uit de wijk daarbij te betrekken. Op termijn zal, net als in andere westerse landen, de zorg hierdoor ziekenhuis georiënteerd worden, jij patient worden van het ziekenhuis en de ‘gewone gezonde zwangerschap en bevalling’ en de kleinschalige verloskundigenpraktijken uit de wijk verdwijnen.
  Daarmee verdwijnt de zorg dicht bij huis, de laagdrempelige zorg, maar vooral de keuzevrijheid waar te bevallen!

  Help mee deze verandering tegen te houden door de petitie te tekenen en met zo veel mogelijk anderen te delen. Wij hebben al getekend! Net als 115.000 anderen!

  Bekijk de petitie en meer achtergrondinfo hier: www.noodalarmgeboortezorg.nl Wil je bijdragen aan de werkzaamheden? Mail op info@noodalarmgeboortezorg.nl

  Dus teken zelf en vraag zoveel mogelijk anderen te tekenen, vrienden, familie, bekenden en noem maar op! Bevestig je stem in je mail. Deel onze berichten die we op onze facebookpagina zetten. En nog mooier: ken of ben je iemand met connecties in politiek Den Haag, maak daar dan duidelijk waarom jij vindt dat de verloskundige zorg dichtbij huis moet blijven bestaan.

  Heel erg bedank!

  Loes Wijnhoven en Pascalle Schreurs Verloskundigen

  Verloskundigenpraktijk Leef

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard