Wil je persoonlijk nieuws ontvangen en op de hoogte zijn van alle kanalen die je volgt?

Blijf op de hoogte!

Ontvang nieuws speciaal voor jou!

LIVE: leuke activiteiten en acties tijdens coronavirus

ZP® - Magazine

, 30 March 2020 11:35Laatste update op: 8 May 2020 17:58

Het coronavirus zorgt ervoor dat ons dagelijks leven er anders uitziet dan normaal. We zitten al twee weken massaal thuis en dit zorgt ervoor dat ouders en kinderen creatief worden met het verzinnen van activiteiten! Ook worden de meest leuke acties op touw gezet. Wij verzamelen ze voor je!

Activiteiten en acties tijdens coronavirus

Scholen, kinderopvang, horeca en sportclubs kunnen we voorlopig niet bezoeken. Toch weten vele ouders er samen met hun kinderen het beste van te maken. De meest creatieve activiteiten en acties komen voorbij. Heb je zelf een leuke activiteit of actie gezien of bedacht? Stuur deze dan naar content@zwangerenportaal.nl.

Janneke en zoontjes Bruno en Ollie maken de buurt blij met tulpen

Janneke ging samen met haar zoontjes Bruno en Ollie met een kruiwagen vol met tulpen de buurt in. Een leerzame activiteit én een hoop blije buren. “Lente in Twente! De buren hebben in deze rare tijd nu wat vrolijks in huis. En de jongens zijn weer een uurtje vermaakt. En hopelijk hebben ze ook iets geleerd. Dat het soms gewoon heel leuk is om wat te geven”, aldus Janneke op Instagram.

Bruno en Ollie brengen tulpen rond in de buurt

Kinderen gaan op berenjacht

Het landelijke initiatief ‘de berenjacht’ is een groot succes. Het is gebasseerd op het Australische boek ‘We gaan op berenjacht’ van Michael Rosen en Helen Oxenbury. Mensen zetten massaal knuffelberen achter hun raam om zo een heuze ‘berenroute’ te creëren. Aan kinderen de taak om tijdens hun tocht zoveel mogelijk beren te spotten.

Foto van Desiree Edelijn Wilmsen uit Deventer

10-jarige Jarno schrijft bijna 1.000 kaarten voor eenzame ouderen

Er zijn veel ouderen die momenteel geen bezoek mogen ontvangen, om ze toch een hart onder de riem te steken bedacht Jarno (10) uit Enschede een kaartenactie. Hij deed een oproep om wenskaarten te doneren en daar werd massaal gehoor aan gegeven. Jarno heeft bijna 1.000 kaarten geschreven en kunnen afleveren bij bejaardentehuizen en verzorgingstehuizen.

Jarno schrijft bijna 1.000 kaarten voor eenzame ouderen

Wat doe jij tijdens het coronavirus? Laat het ons weten in de comments of stuur een mail naar content@zwangerenportaal.nl.

Meer over dit onderwerp:

  • Het coronavirus: wat betekent dit voor mij en mijn baby?

Plaats een reactie

(0)
user-image
    • Magazine

    • Mijn week

    • Zoeken

    • Dashboard