1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Zwangerenportaal

  Gepubliceerd op: 2-18-2021Bewerkt op: 2-19-2021
  Liv Verloskundigen Gepubliceerd op: 2-18-2021Bewerkt op: 2-19-2021
  Geschreven door: Liv Verloskundigen
  Een nieuwe spannende tijd breekt aan. Je hebt een positieve test in handen en een afspraak gemaakt bij onze praktijk. Mogelijk heb je de eerste afspraak al gehad en hier al wat informatie gekregen. Misschien zit je nog met heel veel vragen als; wat moeten we regelen, wat is belangrijk in dit trimester, zijn dit normale zwangerschapsklachten en hoe gaat de bevalling zijn. Zoals eerder vermeld werken wij met zwangerenportaal. Op deze manier kun je je eigen zorgdossier inzien en kunnen wij informatie met elkaar delen op een vertrouwelijke manier. Via dit portaal krijg je ook wekelijks een update over de zwangerschap.

  Op het internet is steeds meer informatie te vinden. Hierdoor zie je soms door de bomen het bos niet meer en ook niet alle informatie is betrouwbaar. Om die reden gaan we vanuit de praktijk nieuwsbrieven sturen gerelateerd aan de zwangerschapsduur met betrouwbare informatie. Met deze nieuwsbrieven bereiden wij je voor op wat op dat moment belangrijk is in de zwangerschap, wat je kunt verwachten en wat je moet regelen en waarom. We hopen dat we jullie op deze manier wat extra informatie kunnen geven, zodat jullie nog beter voorbereid zijn. Mocht je ongerust zijn, vragen hebben of even je hart willen luchten, je mag altijd contact met ons opnemen.

  Centering pregnancy

  Vanuit LIV verloskundigen bieden wij Centering Pregnancy aan. Dit is een programma dat de medische controles en informatievoorziening rondom de zwangerschap, bevalling en het eerste levensjaar combineert. In het kort houdt het in dat de reguliere controles van 15 minuten vervangen worden door groepsbijeenkomsten van 2 uur. Deze groepsbijeenkomsten zijn met 8-10 andere zwangeren van de praktijk die ongeveer even ver zwanger zijn. Alle bijeenkomsten zullen door een vaste verloskundige en kraamverzorgende geleid worden. Tijdens deze 2 uur worden de medische controles gedaan en wordt stil gestaan bij vragen, ervaringen en bepaalde onderwerpen specifiek voor dat moment in de zwangerschap. Hierdoor is meer tijd om vragen uitgebreider te bespreken, ervaringen te delen en van elkaar te leren. Het voordeel van Centering Pregnancy is dat door de groepsvorming veel meer tijd beschikbaar is, je beter voorbereid bent en het de uitkomsten van de zwangerschap verbeterd. Zo worden minder kinderen te vroeg geboren, zijn weeën opwekkers minder vaak nodig, is de kans dat borstvoeding slaagt groter en is een betere voorbereiding met minder stress als gevolg. Indien er extra controles nodig zijn als een echo of je wilt de verloskundige persoonlijk spreken worden hiervoor extra controles gepland op het reguliere spreekuur. Elke maand start er een nieuwe groep. We hopen je te zien!

  Voor meer informatie over Centering Pregnancy zie ook onze website: https://www.liv-verloskundigen.nl/centeringpregnancy

  Mocht je naar aanleiding van de bovenstaande informatie vragen hebben, neem dan contact met ons op of stel je vragen tijdens de volgende afspraak op de praktijk.

  Liefs, Team LIV-verloskundigen

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard