1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Vitamines en zwangerschap

  Gepubliceerd op: 6-11-2020Bewerkt op: 3-17-2021
  Geboortecentrum Linde Gepubliceerd op: 6-11-2020Bewerkt op: 3-17-2021
  Geschreven door: Geboortecentrum Linde
  Wat adviseren we je om als vitamines in te nemen

  Vitamines

  In je zwangerschap geven we het advies om zeker van foliumzuur en vitamine D een preparaat in te nemen. Toch zien we dat zwangeren veel meer nodig hebben dan dat. Hieronder geven we je adviezen.

  Foliumzuur

  Verkleint de kans dat je baby een open ruggetje, hazenlip of open gehemelte krijgt. Slik 400 microgram foliumzuur per dag, vanaf dat je een zwangerschapswens hebt en in de eerste 10 weken van je zwangerschap.

  Goede multivitamine

  Allereerst is het belangrijk dat er op staat dat je multivitamine in de zwangerschap mag innemen. Voor vitamine A geldt het advies hiervan niet teveel in de zwangerschap te nemen. Bij deze speciale multivitamine voor zwangeren is de dosering aangepast.

  Is de prijs doorslaggevend of kwaliteit? Wist je dat er veel verschil zit in de verschillende soorten multivitamine? Niet iedere multivitamine wordt goed opgenomen door je lijf. Juist daarom is het belangrijk om te weten wat je slikt. Hoe het werkt... De meeste vitaminen en mineralen kun je niet ‘los’ in een supplement verwerken. Daarom worden ze aan een ander stofje gekoppeld en zo in het voedingssupplement gestopt. Deze stofjes heten verbindingsstoffen. Een goed supplement bevat zo min mogelijk hulpstoffen en is zo veel mogelijk vrij van veelvoorkomende suikers, verdikkingsmiddelen, kleur- en smaakstoffen. In veel multivitamine worden verbindingsstoffen gebruikt die slechter of niet worden opgenomen in ons lichaam. Dat betekent dat je niet alle benodigde vitaminen en mineralen binnenkrijgt en hierdoor tekorten kunnen ontstaan. Helaas als je de etiketten goed leest bevatten veel multivitaminen mindere verbindingsstoffen en veel hulpstoffen. Bekende merken zijn Davitamon, Kruidvat, Etos

  Advies Vitakruid: multi dag en nacht mama Goede verbindingsstoffen zonder hulpstoffen

  90 tabletten: 1 voor de dag en 1 voor de nacht. Per 3 maanden € 64,00 30 tabletten: 1 voor de dag en 1 voor de nacht. Per 1 maand € 24,00

  Te koop bij het Geboortecentrum Linde

  Visolie / Algenolie | Gehele zwangerschap

  Als je zwanger bent, is het belangrijk om naast multivitamine, voldoende omega 3-vetzuren binnen te krijgen. Dit heeft niet alleen gezondheidsvoordelen voor jou, maar ook voor de baby in je buik.

  Waarom zijn omega 3-vetzuren belangrijk tijdens de zwangerschap? Het voldoende binnenkrijgen van omega 3-vetzuren heeft een positief effect op jouw lichaam en dat van je baby.

  • De ontwikkeling van de hersenen van de baby. Omega 3-vetzuren zorgen ervoor dat er stofjes in en uit de hersencellen kunnen. Hierdoor kan je beter dingen leren en onthouden. Het kan tijdens de zwangerschap helpen tegen zwangerschapsdementie en zorgt ervoor dat je minder verstrooid raakt. • De ogen. Het voldoende binnenkrijgen van omega 3-vetzuren draagt bij aan een goed gezichtsvermogen, zowel bij jou als bij jouw kindje. • Motorische vaardigheden. Een baby die bij de geboorte veel omega 3-vetzuren heeft, heeft doorgaans ook een beter ontwikkelde motoriek. Daarnaast is ALA nodig voor een goede groei en ontwikkeling bij kinderen.

  Voor zwangere vrouwen is het daardoor extra belangrijk dat zij minimaal een keer per week vette vis eten.

  Let op: je mag niet alle soorten vis eten tijdens je zwangerschap. Het is goed om (goed doorbakken) vette vis te eten, zoals zalm, bokking en sardines. Het liefst één keer per week.

  Geen vis eten en omega 3 Eet je geen vis, bijvoorbeeld doordat je vegetarisch, allergisch bent of omdat je vis gewoon niet lekker vindt? Zorg er dan voor dat je voldoende ALA binnenkrijgt, door producten als lijnzaadolie en walnoten te eten.

  Omega 3 en visoliecapsules Er zijn producten op de markt met EPA en DHA waarmee je je inname van omega 3-vetzuren kan aanvullen. Denk bijvoorbeeld aan visoliecapsules, supplementen met omega 3-vetzuren en producten die verrijkt zijn met visolie. Twijfel je of je wel voldoende visvetzuren binnenkrijgt? Bespreek dit met je huisarts of vraag advies aan je verloskundige. Omdat de meeste zwangeren niet aan de aanbevolen hoeveelheid omega 3 komen, adviseren wij een supplement in te nemen. Veel zwangeren vinden grote capsules moeilijk om door te slikken. We hebben een omega 3 algenolie gevonden in druppelvorm.

  Vitakruid, omega 3 algenolie (vegan). Prijs € 24,95 ( 46 doseringen ) Te koop bij Geboortecentrum Linde.

  Probiotica

  Probiotica zorgen voor een gezond darmstelsel voor moeder en baby. Een goede darmflora is van belang voor een gezonde spijsvertering, een goed immuunsysteem en een goed werkende stoelgang. Hierdoor wordt je kindje minder vatbaars voor ziektes, allergieën en heeft minder kans op huidaandoeningen zoals eczeem: Studies wijzen uit dat vrouwen die tijdens hun zwangerschap probiotica nemen de kans op eczeem bij hun kindje met 50% verkleinen, dit gaat met name om atopisch eczeem.

  Orthiflor Start is een probioticum voor moeder en baby in poedervorm. Orthiflor Start kan tijdens de zwangerschap en daarna tijdens de borst- en/of flesvoeding worden gebruikt (ook door vegetariërs).

  Je begint met Orthiflor Start tijdens de laatste 6 weken van je zwangerschap. Na de geboorte kun je Orthiflor Start aan de fles- of moedermelk toevoegen tot de leeftijd van 1 jaar. De aanbevolen dosering voor kinderen vanaf de geboorte tot 1 jaar is 3 gram per dag (twee maatschepjes). Toevoegen aan opgewarmde flesvoeding, afgekolfde borstvoeding of een kleine hoeveelheid gekookt en afgekoeld water (temperatuur maximaal 37 °C), niet langer dan 5 minuten laten staan

  Orthiflor Start. Prijs € 30,00 Te koop bij Geboortecentrum Linde

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard