1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Verloskundigenpraktijk Lieveling

  Gepubliceerd op: 4-21-2023Bewerkt op: 4-21-2023
  Verloskundigenpraktijk Lieveling Gepubliceerd op: 4-21-2023Bewerkt op: 4-21-2023
  Geschreven door: Verloskundigenpraktijk Lieveling
  Praktijk Lieveling is een kleinschalige praktijk, die verloskundige zorg graag afstemt op jouw eigen wensen en idealen. Bij de begeleiding vinden we jou als zwangere dan ook het allerbelangrijkst: wat vind jij prettig en waardevol?

  Uniek

  Bij praktijk Lieveling werken verloskundigen die zich echt in jou willen verdiepen, om je op die manier zo goed mogelijk te leren kennen en je daardoor de zorg te kunnen geven die bij je past. Verbinding en vertrouwen zijn hierbij sleutelbegrippen.

  Naast dat uit onderzoek blijkt dat deze vorm van begeleiding bijzonder goede uitkomsten oplevert, vinden wij de uitoefening van ons vak op deze manier het allerfijnst en de meeste voldoening geven.

  Om deze vorm van begeleiden te kunnen waarborgen, houden we de praktijk bewust klein en nemen daarom een beperkt aantal zwangeren per maand aan. Het kan betekenen dat de praktijk soms vol zit.

  Holistisch

  Voor ons is het essentieel dat we de tijd en aandacht hebben om elkaar te leren kennen en om zo te ontdekken wat voor jou nelangrijk is gedurende je zwangerschap en aankomende bevalling en kraamperiode. We plannen daarom standaard minimaal een half uur in voor de afspraken. Zo blijft er naast de medische controle, genoeg ruimte over voor andere gespreksonderwerpen.

  Holistisch werken is voor ons onlosmakelijk verbonden met ons vak en onze visie daarop. Het betekent dat we jou niet alleen zien als een zwangere vrouw, maar ook jouw eigen 'ik' met jouw eigen leven daaromheen, náást de zwangerschap. Wij geloven dat alles met elkaar samenhangt in het leven. Je partner, je verleden, je werk, eventuele andere kinderen en jullie leefwijze zijn met elkaar vervlochten en hebben vanzelfsprekend invloed op het verloop van de zwangerschap en de geboorte. Vanuit die gedachte begeleiden wij jou tijdens een van de belangrijkste periodes in je leven. Zo weten we ook écht hoe het met je gaat. En zo houden wij het meest van ons werk, want op deze manier kunnen we de zorg volledig op jou afstemmen. Voor jou is dit ook minstens zo fijn: je raakt vertrouwd met ons en je voelt je volledig gehoord en gezien.

  Zo 'heurt' het (wel/niet)

  'Ik dacht dat het zo hoorde' Mensen kiezen vaak voor dat wat veel andere mensen ook kiezen, of voor datgene watgeadviseerd wordt door een naaste. Echter een unzieke gebeurtenis als zwanger zijn en bevallen valt voor ons niet in een hokje te plaatsen. Het blijkt dat wanneer jij keuzes maakt die echt bij jou passen, dit een positieve invloed heeft op hoe jij jouw zwangerschap en bevalling ervaart. Wij zijn er om jou te informeren over alle mogelijke opties, zodat jij een weloverwogen keuze kunt maken en de zorg ontvangt welke jij denkt nodig te hebben of behoefte aan hebt.

  Kameleon

  Naast het grote vertrouwen in het normale proces van zwangerschap en geboorte, vinden we het enorm belangrijk dat jij je eigen keuzes mag en kan maken. Geen een vrouw is hetzelfde, geen een zwangere is hetzelfde. We respecteren de keuzes die je maakt en vinden hierin alles evenveel waard. We noemen onszelf dan ook wel eens een kameleon: we hebben het vermogen om van 'kleur' te kunnen veranderen, afgestemd op jou als zwangere. Of je nu kiest voor wel of geen echo's tijdens de zwangerschap, thuis of in het ziekenhuis bevallen, in bad, in bed of op de baarkruk, borstvoeding of kunstvoeding: wij staan graag naast jou door te luisteren, vragen te stellen en waar gewenst, eerlijke betrouwbare informatie te geven.

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard