1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Kimberley Klaver brengt voorleesverhalen over het coronavirus

  Gepubliceerd op: 4-17-2020Bewerkt op: 5-8-2020
  ZP® - Entertainment Gepubliceerd op: 4-17-2020Bewerkt op: 5-8-2020
  Geschreven door: ZP® - Entertainment
  Het is mooi om te zien dat er in deze lastige tijden toch nog zo veel mooie initiatieven naar boven komen. Zo ook van actrice Kimberley Klaver! Zij leest nu vijf ‘schooldagen’ gratis kinderen voor uit haar eigen werk. En als volwassene kun je natuurlijk ook lekker meeluisteren! Het fijne is dat haar voorleesverhaal op een kinderlijke manier het coronavirus bespreekt.

  Voorlees vermaak voor de kleintjes

  Een goede tip als je nog wat zoekt om samen met je kindje thuis te kunnen doen! Het initiatief van Kimberley Klaver ontstond vanuit haar eigen thuissituatie. Zij woont samen met haar partner, en zijn kinderen zijn de helft van de week bij hen. Door deze kids raakte zij geïnspireerd om op een speelse, kinderlijke manier uit te leggen wat het coronavirus nu precies inhoudt. Hieruit ontstond haar verhaal: De waanzinnige strijders van ons lichaam. Zo kondigt ze aan op Instagram.

  Voorlichting over het coronavirus

  In De waanzinnige strijders van ons lichaam wordt er dus op een kindvriendelijke manier uitgelegd wat er gebeurt als het coronavirus je lichaam binnendringt. In het verhaal heeft zij heft over de strijd tussen soldaatjes in het lichaam en het virus.

  Kimberley zag in dat dit voorleesverhaal ook erg goed van nut zou kunnen zijn voor andere ouders en kinderen. En zo deelde zij dus op Instagram dat zij vijf dagen lang een video op Instagram zou plaatsen waarbij zij ongeveer 5 minuten voorleest uit haar verhaal. De doelgroep is kinderen van vier tot acht jaar.

  instagram kimberley klacer

  Bron: Screenshot Instagram

  Geen tv glamour

  Kimberley Klaver heeft dit initiatief helemaal zelf opgezet vanuit haar eigen huis, dus verwacht geen professionele tv-productie, maar gewoon opnames met een telefoon. Geen dikke apparatuur, geen strak edit team en geen camera ploeg. Zo schrijft Kimberley op Instagram.

  Ga jij samen met je kindje luisteren naar het voorleesverhaaltje van Kimberley Klaver over corona? Deel het in een reactie!

  Beeld: Instagram Kimberley Klaver

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard