1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Voor de termijn echo

  Gepubliceerd op: 10-27-2022Bewerkt op: 7-6-2023
  Iris Praktijk Voor Verloskunde Gepubliceerd op: 10-27-2022Bewerkt op: 7-6-2023
  Geschreven door: Iris Praktijk Voor Verloskunde
  Bij ongeveer 11 weken (10-12 weken) krijg je een termijn echo om te bepalen hoelang je zwanger bent. Op basis van deze echo weet je de uitgerekende datum. De echo gaat meestal uitwendig, via je buik.

  Binnenkort staat de termijn echo gepland. Na deze echo weet je de uitgerekende datum. Deze datum komt ook op je zwangerschapsverklaring, die kun je vinden in je zwangeren portaal bij bestanden. Met deze verklaring kan je werkgever een zwangerschapsuitkering aanvragen.

  Indien jullie gebruikt willen maken van de NIPT, krijgen jullie het aanvraagformulier van ons mee. Vanaf 11 weken kun je bloed laten prikken bij polikliniek bloedafname van ziekenhuis Bernhoven. Maak hiervoor eerst een afspraak.

  Kiezen jullie voor de 13 weken echo dan kunnen we hiervoor meteen een afspraak maken. De 13 weken echo zal dan ingepland worden tussen 12+3 en 14+3 weken zwangerschap. De 13 weken echo is een medische echo die aangeboden wordt omdat enkele grove afwijkingen al bij 13 weken te zien zijn. Houd rekening met het volgende:

  • Er mag 1 andere volwassene mee.
  • Er mogen bij de 13 weken echo gene kinderen mee. Dit omdat het een medisch onderzoek betreft en de volledige aandacht van de echoscopist vergt.
  • Tijdens het onderzoek mogen er geen video-opnamen of foto's worden gemaakt. De echoscopist zal enkele foto's van de baby meegeven.
  • Een navelpiercing graag verwijderen voor de 13 weken echo.

  Hebben jullie de kraamzorg al geregeld? Is dit nog niet het geval dan mogen jullie dit nog doen. Kraamzorg kunnen jullie zelf aanvragen, hieronder 5 websites van kraamzorgbureau's die werkzaam zijn in onzze regio. Jullie zijn vrij om te kiezen. Wij adviseren jullie om zo spoedig mogelijk kraamzorg aan te vragen en bij je zorgverzekering door te geven voor welk bureau jullie gekozen hebben.

  Graag willen we jullie op de hoogte brengen dat er elke dinsdagochtend van 09.00-09.15 uur een hartjesspreekuur is. Hierbij kun je zonder afspraak binnen lopen om even naar het hartje te luisteren.

  Het is belangrijk om in de zwangerschap gezond en gevarieerd te eten. Wil je weten of je gezond eet en of je voldoende binnen krijgt van de belangrijkste vitamines ijzer en calcium, kijk dan op de website van het voedingscentrum.

  Wij ondersteunen je in de keuze die jij en je partner maken over de voeding van je baby. Tijdens de controles komt de voeding al ter sprake. Na de bevalling is de kraamverzorgende er om jou en je baby te helpen bij de voeding. Lees hier informatie over borstvoeding en over flesvoeding. Ook op de website van het voedingscentrum vind je nuttige informatie welke kan helpen bij je keuze.

  Met vriendelijke groeten, Team Iris verloskundige

  De hele zwangerschap zijn wij bereikbaar voor al je vragen tijdens de spreekuren. Ben je ongerust of heb je vragen die niet kunnen wachten tot het eerstvolgende spreekuur? Bel ons gerust op het gewone nummer: 0413 268499. Voor bevallingen en andere dringende zaken, zijn wij 24uur per dag bereikbaar op ons spoednummer: 0413 783334.

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard