1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  23-24 weken controle

  Gepubliceerd op: 12-5-2022Bewerkt op: 7-6-2023
  Iris Praktijk Voor Verloskunde Gepubliceerd op: 12-5-2022Bewerkt op: 7-6-2023
  Geschreven door: Iris Praktijk Voor Verloskunde

    Het is goed als je je kindje regelmatig voelt bewegen. Maar hoeveel beweegt een baby? En vanaf hoeveel weken? Dit lees je in de informatiefolder 'leven voelen in de zwangerschap'.

  In de loop van de zwangerschap bespreken we de belinstructies rondom de bevalling. Ben je ongerust, heb je vaginaal bloedverlies of zijn er andere signalen die je zorgen baren, neem dan contact met ons op.

  Mocht je de informatie met betrekking tot borst-kunstvoeding gemist hebben. Op de website van het voedingscentrum vind je veel nuttige informatie. Het is goed om te weten dat borstvoeding niet vanzelf gaat, zeker niet bij een eerste kindje. Het drinken aan de borst is nieuw, voor jou als moeder, maar ook voor de baby. Jullie gaan het samen leren. Dat kost tijd en vraagt van beiden doorzettingsvermogen. Je krijgt hierbij natuurlijk alle hulp van de kraamverzorgster en van ons. De kans dat de borstvoeding slaagt neemt toe als je van tevoren goed bent geïnformeerd. Bijvoorbeeld via een voorlichtingsbijeenkomst over borstvoeding. Deze avond geeft een helder beeld over wat je kunt verwachten. Als je om welke reden dan ook geen borstvoeding gaat geven of als de borstvoeding uiteindelijk niet lukt, is flesvoeding een goed alternatief. Uiteraard steunen we je ook dan en geven we je goede adviezen over flesvoeding. Flesvoeding wordt zorgvuldig samen gesteld en is een verantwoorde vervanger van moedermelk.

    Wil je de 22 weken prik, maar heb je hiervoor nog geen afspraak ingepland doe dit dan op korte termijn. Ga hiervoor naar de website van GGD Hart voor Brabant. Klik op de button: ‘afspraak maken’ en log vervolgens in via jouw Digi-D (inloggen op het ouderportaal Mijn Kind).

   

  Met vriendelijke groeten, Team Iris verloskundigen

  De hele zwangerschap zijn wij bereikbaar voor al je vragen tijdens de spreekuren. Ben je ongerust of heb je vragen die niet kunnen wachten tot het eerstvolgende spreekuur? Bel ons gerust op het gewone nummer: 0413 268499. Voor bevallingen en andere dringende zaken, zijn wij 24uur per dag bereikbaar op ons spoednummer: 0413 783334.

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard