1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  27-28 weken controle

  Gepubliceerd op: 12-11-2022Bewerkt op: 7-6-2023
  Iris Praktijk Voor Verloskunde Gepubliceerd op: 12-11-2022Bewerkt op: 7-6-2023
  Geschreven door: Iris Praktijk Voor Verloskunde
  Tijdens deze controle gaan we niet alleen de bloeddruk meten en naar het hartje luisteren, maar gaan we het ook hebben over de bevalling.

  Een goede voorbereiding kan angst en onzekerheid wegnemen. Zo kun je je beter ontspannen tijdens de bevalling. En ontspanning zorgt ervoor dat je minder last van de pijn hebt en je weeën beter doorzetten, waardoor je bevalling vlotter verloopt. Een zwangerschapscursus kan daarbij helpen. Een cursus bereidt je voor op de bevalling, maar helpt je ook tijdens de zwangerschap. De keuze voor wel of geen cursus, en alleen of met partner, is persoonlijk. De keuze voor het soort cursus ook, er zijn verschillende soorten en smaken. De belangrijke onderwerpen komen in elke cursus aan de orde. Een cursus die bij je past is zeker nuttig en kan je helpen bij allerlei vragen en onzekerheden. Op de website van "De verloskundige" vind je folders en informatieve filmpjes die gaan over het verloop van een normale bevalling. Je leest hier ook meer over een goede voorbereiding, hoe om te gaan met pijn” en bevalhoudingen. Deze folders zijn in het Nederlands, Engels, Pools, Turks en Arabisch te lezen.

  Met een geboorteplan kan je laten zien wat voor jou belangrijk is rondom je bevalling. Het plan is bedoeld voor jezelf, je partner, je verloskundige of andere zorgverleners. Je kunt bijvoorbeeld aangeven in welke houding je graag wilt bevallen en of je een baarkruk wilt of een bevalbad. Degene die je bevalling begeleidt kan hier zoveel mogelijk rekening mee houden. Een geboorteplan is niet verplicht, je kan ook prima bevallen zonder geboorteplan. Heb je een geboorteplan gemaakt voeg deze dan toe in je zwangerenportaal. Dit kun je doen door het geboortplan te uploaden bij bestanden.  

  In de eerste week na de geboorte van jullie kindje vind de hielprik hielprik en de gehoortest plaats. De GGD neemt na de geboorteaangifte zelf contact met jullie op, je hoeft hier geen afspraak voor te maken.

  Met vriendelijke groeten, Team Iris verloskundige

  De hele zwangerschap zijn wij bereikbaar voor al je vragen tijdens de spreekuren. Ben je ongerust of heb je vragen die niet kunnen wachten tot het eerstvolgende spreekuur? Bel ons gerust op het gewone nummer: 0413 268499. Voor bevallingen en andere dringende zaken, zijn wij 24uur per dag bereikbaar op ons spoednummer: 0413 783334.

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard