1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Informatie van je verloskundige week 5

  Gepubliceerd op: 4-8-2021Bewerkt op: 4-12-2021
  Verloskundigenpraktijk De Heuvelrug Gepubliceerd op: 4-8-2021Bewerkt op: 4-12-2021
  Geschreven door: Verloskundigenpraktijk De Heuvelrug
  Onze zorg zit er bijna op. Misschien heb je nog een nacontrole staan of kom je nog een keer langs voor het plaatsen van een spiraal of implanon....

  Tijdens de nacontrole bespreken we met elkaar de afgelopen periode van je zwangerschap, bevalling en kraamtijd. Hoe kijk je hierop terug, heb je hier nog vragen over en wil je hier nog iets over kwijt.

  Om onze zorg te verbeteren waarderen wij het ook heel erg als jullie onze evaluatie willen invullen. Deze is te vinden op: https://www.survio.com/survey/d/A7A3O6S1E9B8W1Q1R Op die manier kunnen wij onze zorg beoordelen en zo nodig aanpassen waar nodig.

  Gemeenschap

  41% heeft na 6 weken weer voor het eerst gemeenschap, bij zes maanden is dit 94%. Belangrijk is dat je hierin kijkt wanneer je er zelf klaar voor bent. Ook is het normaal dat het spannend is en/of je lijf minder vocht aanmaakt. Dan is het een goed idee om glijmiddel te gebruiken.

  https://deverloskundige.nl/net-bevallen/tekstpagina/76/vrijen-net-bevallen/

  Anticonceptie

  Tijdens de controle zullen wij je ook vragen stellen over de toekomst. Bijvoorbeeld of je nog een kinderwens hebt of dat je eventueel een anticonceptiemiddel wilt gaan gebruiken. Het is goed hier over na te denken anticonceptie. Je bent namelijk al vruchtbaar voor je je eerste menstruatie hebt gehad!

  • Als je kunstvoeding geeft aan jullie baby is er niet heel veel anders dan anders. Vanaf drie weken na de geboorte kan je starten met alle soorten van anticonceptie.
  • Als je borstvoeding geeft aan jullie baby, kan je vanaf zes weken na de geboorte starten met anticonptie. De voorkeur heeft hierbij wel een variant te kiezen waar geen oestrogenen in zitten; dit remt de borstvoeding. Met andere woorden: alle vormen van anticonceptie waarbij je de cyclus kan regelen (stopweek overslaan, uitstellen, etc) is minder geschikt in combinatie met borstvoeding. Opties zijn oa spiraal / implanon / minipil / condooms

  Een veelgekozen vorm van anticonceptie is het spiraaltje e/o implanon. Deze vormen kunnen ook via onze praktijk geplaatst worden.

  • Implanon is 3 jaar werkzaam, bevat geen oestrogenen en wordt geplaatst in je bovenarm
  • Spiraaltje is 5-10 jaar werkzaam, werkt obv koper (T-Safe) of hormonen (Mirena of Kyleena), bevat geen oestrogenen en kan vanaf 10-12weken na de bevalling geplaatst worden in je baarmoeder. We controleren de plaatsing altijd met echo en ook krijg je een nacontrole van de plaatsing waarbij we nogmaals met de echo controleren.

  https://deverloskundige.nl/net-bevallen/tekstpagina/40/anticonceptie/

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard