1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Informatie van je verloskundige week 28

  Gepubliceerd op: 3-2-2021Bewerkt op: 3-11-2021
  Verloskundigenpraktijk De Heuvelrug Gepubliceerd op: 3-2-2021Bewerkt op: 3-11-2021
  Geschreven door: Verloskundigenpraktijk De Heuvelrug
  Inmiddels ben je een aantal keren bij ons op controle geweest, heb je iedereen al ontmoet?

  Inmiddels ben je al een aantal keer bij ons op controle geweest en heb je misschien met verschillende verloskundigen kennis gemaakt. In onze praktijk werken we met vier vast verloskundigen. Nu je in het derde trimester bent aangekomen is het een idee om tijdens het inplannen van je afspraken te kijken wie je nog niet hebt gezien en daar mogelijk de volgende controle bij in te plannen. Wie heb je al gehad en wie heb je nog te gaan?

  Christa: Ik ben Christa Stekelenburg, getrouwd met Maurits en wij zijn ouders van Christiaan en Judith. We hebben een druk leven met sporten, zorg voor familie, ZWO-commissie, op vakantie gaan en ik mag graag tentoonstellingen/musea of theater bezoeken.

  Een groot deel van mijn tijd werk ik als verloskundige en echoscopiste. Ik doe dit vanuit een ruime ervaring in jaren, waarin ik al vele veranderingen heb meegemaakt. Maar hoe we het ook met elkaar als zorgverleners afspreken, de basis ligt in het feit dat er een wederzijds vertrouwen moet ontstaan tussen zwangere/barende, partner en de verloskundige die begeleidt. Daarvoor volg ik mijn bijscholingen, blijf ik kritisch naar ons werk kijken, werk ik waar nodig samen en zal ik mij met al mijn (on-)mogelijkheden inzetten voor het ontstaan van deze vertrouwensband, zodat ik mijn werk aan het einde van deze belangrijke periode kan afsluiten met het gevoel dat zo mooi omschreven staat in de tekst van Khalil Gibran:

  Je kinderen zijn je kinderen niet. Zij zijn de zonen en dochters van ‘s levens hunkering naar zichzelf. Ze komen door je, maar ze zijn niet van je. En hoewel ze bij je zijn, behoren ze je niet toe. Lees verder bij: de Profeet…

  Martje: Mijn naam is Martje Bruinsma-van de Weijer, geboren op 11 mei 1991 in Vlodrop. Na het behalen van mijn VWO diploma, ben ik verloskunde gaan studeren in Maastricht en in april 2014 heb ik mijn diploma in ontvangst mogen nemen. Sinds juni 2014 werk ik bij Verloskundigenpraktijk de Heuvelrug en inmiddels voel ik me hier, als ‘Limburgse’ helemaal thuis! In mei 2015 heb ik de basis echo-opleiding afgerond en maak ik net als mijn collega´s de termijnecho’s en groei-echo’s in de praktijk. Ook bij het plaatsen van een implanon of een spiraal kun je mij tegenkomen.

  Ik ben getrouwd met Geert en in november 2018 zijn wij ouders geworden van onze dochter Noor. Naast mijn werk als verloskundige vind ik het leuk om samen met ons gezin te gaan kamperen, samen met vriendinnen leuke uitstapjes te maken, lekker een hapje te eten en muziek te maken in een harmonieorkest.

  Werkzaam zijn als verloskundige is ontzettend bijzonder. Het is mooi om jullie te mogen begeleiden tijdens de zwangerschap, de bevalling en het kraambed. Mijn streven is een onvergetelijke ervaring voor jullie als aanstaande ouders en dit zal ik met veel passie proberen te bewerkstelligen.

  Riske: Als kind was ik vaak getuige van de geboorte van veulens, konijntjes, cavia’s, en kittens. Heel leuk om nieuw leven te mogen verwelkomen en helemaal bijzonder als je ’s nachts wakker werd gemaakt, voor de geboorte van bijvoorbeeld een veulentje. Oorspronkelijk kom ik uit Brabant en groeide daar op in een medisch geschoolde familie. Daardoor was de stap naar verloskunde een hele logische voor mij. Mijn opleiding tot verloskundige volgde ik in Rotterdam. Daarna heb ik in verschillende praktijken door het land gewerkt en versterk sinds oktober 2019 De Heuvelrug. Vanwege mijn werk hier woon ik inmiddels met mijn vriend in Rhenen. In mijn vrije tijd vind ik het heerlijk om te wandelen, te sporten, met vriendinnen bij te kletsen en om bij mijn familie te zijn. In mijn werk wil ik de cliënten graag een veilig en vertrouwd gevoel meegeven, zodat wij beide met een voldane glimlach kunnen terugkijken op deze periode.

  Ieders verhaal is anders en ik ben benieuwd naar alle verhalen die nog komen gaan.

  Tot ziens bij ons in de praktijk!

  Roosmarijn: Al van jongs af aan wil ik verloskundige worden. Dit heeft uiteindelijk geleid tot een studie verloskunde. In 2017 ben ik afgestudeerd en heb ik in verloskundigenpraktijken in Lunteren en Ede gewerkt. Daarnaast heb ik in september 2019 mijn basis echo opleiding behaald, een mooie aanvulling op de verloskunde!

  Als verloskundige vind ik het belangrijk om jullie, als zwangere en partner, te begeleiden op een manier die bij jullie past. Elke bevalling is uniek en zeker ook als verloskundige weer bijzonder om mee te maken!

  In november 2019 zijn mijn man en ik ouders geworden van onze zoon Boaz. Mooi en bijzonder om zelf mee te maken wat een zwangerschap, bevalling en het kraambed inhoudt. Dit geeft ook weer een andere kijk op het vak.

  In mijn vrije tijd vind ik het leuk om te lezen, wandelen en met vriendinnen af te spreken.

  Vanaf maart 2020 werk ik bij verloskundigenpraktijk De Heuvelrug. Ik kijk ernaar uit om jullie te ontmoeten!

  Waarneming: in tijden van (zwangerschaps)verlof of vakanties maken wij in de praktijk soms gebruik van waarneemsters. Op dit moment loopt Marlijn bij ons in de praktijk
  Mijn naam is Marlijn en ik zal vanaf januari 2021 het team van Verloskundigenpraktijk De Heuvelrug versterken als waarneemster tijdens het zwangerschapsverlof van Martje.

  Verloskundige worden is altijd mijn droom geweest en ik ben dus ook ontzettend blij dat ik dit bijzondere beroep mag uitoefenen! Ik vind het een voorrecht om elke keer weer opnieuw deel uit te mogen maken van een bijzondere periode uit jullie leven: de zwangerschap en geboorte van jullie kindje. Wat ik belangrijk vind, is jou en je eventuele partner de begeleiding, het vertrouwen en het luisterende oor te bieden wat je nodig hebt. We zullen samen kijken naar wat bij jou past, zodat we met elkaar terug kunnen kijken op waardevolle en fijne zorg.

  In mijn vrije tijd houd ik ervan om tijd door te brengen met familie en vrienden, lekker te eten en spelletjes te doen. Ik hoop jullie snel te ontmoeten!

  Tot slot: weet je nog hoe het zat met het voelen bewegen van je baby? Vanaf 28 weken zwangerschap verwachten wij dat je je kindje meerdere keren over de dag voelt bewegen, passend bij het bewegingspatroon van jou kind. Heb je het een dagdeel niet gevoeld of veel minder dan dat je passend vind bij jouw baby; neem even de rust, ga op je zij liggen, leg je handen op je buik en kijk of je bewegingen uit kan lokken. Mocht je in 1,5u tijd geen herstel voelen van de kindsbewegingen, laat het ons dan weten!

  https://deverloskundige.nl/over-de-verloskundige/subtekstpagina/224/je-baby-voelen-bewegen/

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard