1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Heidi van de Pieterman

  Gepubliceerd op: 9-7-2018Bewerkt op: 7-20-2020
  ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 9-7-2018Bewerkt op: 7-20-2020
  Geschreven door: ZP® - Magazine
  Hoi, ik ben Heidi van de Pieterman. Ik werk al jaren in de geboortezorg en sinds een aantal jaar bij BTK Kraamzorg als kraamverzorgende en partusassistent. Hiervoor werkte ik bij het ziekenhuis op de afdeling verloskunde.

  Ik ben blij dat ik destijds de stap heb gemaakt naar kraamverzorgende. Ik vind het geweldig om bij de gezinnen thuis te werken.

  Het mooiste van mijn werk vind ik het verzorgen, helpen én verwennen van mensen. En dat ze na de kraamperiode vol vertrouwen in hun nieuwe gezinssituatie staan en daarvan genieten. Het werk is ook erg afwisselend; ieder gezin is weer anders en heeft andere wensen. Hierop pas ik mijn zorg aan. Daarnaast blijf je bij BTK Kraamzorg de gehele kraamtijd in het gezin. Wel zo vertrouwd voor ze. Je komt immers in een hele bijzondere periode in het leven van deze gezinnen. Ik doe er alles aan om de kraamtijd onvergetelijk te laten worden.

  Bij ieder gezin zeg ik altijd: “we maken er een mooi feestje van”. Dat is mijn insteek én die van BTK Kraamzorg. We doen er ook alles aan om de broertjes en zusjes in het gezin te betrekken. Hoe leuk is het om zelf als kraamverzorgende te mogen meehelpen bij het verzorgen van hun nieuwe broertje of zusje? Helpen bij het voeden, bij het in bad doen en bij het eten koken. Dat allemaal in een heuse kraamschort. Want daar zorgt BTK Kraamzorg natuurlijk voor om het helemaal echt te laten lijken. En natuurlijk krijgt de stoere broer of zus ook nog eens een echt diploma. De kraamtijd in een gezin krijgt daarmee een extra dimensie. Daar gaat het ook om: we zijn ervoor om het iedereen in zo’n mooie tijd van het leven naar de zin te maken.

  Naast kraamverzorgende assisteer ik ook de verloskundige bij de bevalling, thuis of in het ziekenhuis. Hierbij ondersteun ik uiteraard ook de kraamvrouw en haar partner. Ik verlicht hierbij bijvoorbeeld pijn en ongemak met massages en denk mee over prettige baar houdingen. Als uiteindelijk moeder en kind veilig en schoon in bed liggen geeft dit een enorme boost. Zo mooi om de trotse ouders te zien met hun pasgeboren baby. Daar word ik heel blij van.

  BTK Kraamzorg is een prettige en kleinschalige organisatie waar aandacht is voor de mens. Of het nu een cliënt is of een medewerker. We kijken steeds of we ons werk beter kunnen doen en worden daarin gesteund vanuit de organisatie. Ik kan regelmatig een scholing volgen om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen. Ik hoop nog jaren voor BTK Kraamzorg heel veel gezinnen een onvergetelijke kraamtijd te geven.

  Tot gauw?

  Je bent van harte welkom! Meer informatie kun je vinden op onze website of meld je via deze link meteen aan!

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard