1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Geboortefotografie

  Gepubliceerd op: 2-22-2018Bewerkt op: 12-7-2020
  ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 2-22-2018Bewerkt op: 12-7-2020
  Geschreven door: ZP® - Magazine(Medisch) gereviewd door: Beroepsvereniging van geboortefotografen
  Geboortefotografie is een van de meest pure vormen van fotografie die er bestaat. Deze vorm van fotografie vertelt het verhaal rondom een van de meest ingrijpende en intieme gebeurtenissen in iemands leven…

  Er worden al geboortefoto’s gemaakt zolang als dat mogelijk is. Echter wordt dit dan vaak gedaan met een eenvoudige camera, in moeilijke lichtomstandigheden door iemand die eigenlijk een andere taak heeft (zoals jou ondersteunen om de weeën op te vangen, om maar een voorbeeld te noemen). Vaak zijn deze beelden onscherp, “plat” en niet zo mooi als dat jullie zouden willen, als gevolg van de moeilijke omstandigheden waarin deze foto’s genomen worden.

  Jullie verhaal compleet

  Hoe bijzonder zou het dan zijn wanneer jullie een geboortefotograaf konden vragen om de bevalling en alles daaromheen te fotograferen? Integere beelden vol emotie, die het complete verhaal vertellen en jullie stuk voor stuk raken. Beelden die ook het verhaal compleet maken, met name voor jou als aanstaande moeder omdat je gegarandeerd delen van de bevalling niet of nauwelijks bewust meemaakt en ja, ook beelden die helpen om alles wat jullie leven zo ingrijpend verandert een plekje te geven en te genieten van alles wat jullie overkomt.

  Op de achtergrond

  Om een veel gestelde vraag te beantwoorden: jullie hoeven niet bang te zijn dat de aanwezigheid van een professionele geboortefotograaf door jullie als storend zal worden ervaren. Een professionele geboortefotograaf is werkzaam op de achtergrond zodat jullie amper door hebben dat zij er is, terwijl ze toch alle momenten die er toe doen weet te fotograferen. Van de oerkracht die je laat zien wanneer je de weeën opvangt, de eerste momenten dat jullie jullie kleine wonder voor het eerst in jullie armen kunnen sluiten, tot aan de eerste kennismaking met de liefdevolle familie waarin jullie kleintje terecht komt. Dit alles met een onopvallende, niet geregisseerde en vooral integere werkwijze.

  Omdat vertrouwen het allerbelangrijkste is rondom de bevalling, plant vrijwel iedere geboortefotograaf een kennismakingsgesprek met jullie om elkaar wat beter te leren kennen en te ontdekken of er een goede klik is, en ervoor te zorgen dat jullie precies weten wat jullie kunnen verwachten.

  Let op

  Wacht niet te lang met informatie vragen voor een geboortereportage, want veel fotografen zijn al snel volgeboekt.

  Nog een ander voorbeeld

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard