1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Welkom bij Femme 't Gooi I Welcome at Femme 't Gooi!

  Gepubliceerd op: 10-17-2023Bewerkt op: 10-17-2023
  Femme het Gooi B.V. Gepubliceerd op: 10-17-2023Bewerkt op: 10-17-2023
  Geschreven door: Femme het Gooi B.V.
  Dank je voor je inschrijving bij Femme 't Gooi | Thanks for registering at Femme 't Gooi

  Gefeliciteerd!

  (for English see text below the Dutch text)

  Allereerst gefeliciteerd met je zwangerschap! Er komt waarschijnlijk veel op je af en je hebt misschien al veel vragen. Weet dat we er voor jou en jullie zijn!

  Onze verloskundigenpraktijk

  Wij zijn gevestigd aan de Rijksweg 70 in Naarden, super centraal gelegen voor alle dorpen in 't Gooi. Ook hebben we een vestiging in Amsterdam; Femme Amsterdam, waar we nauw mee samen werken.

  Openingstijden

  De dienstdoende verloskundige is voor ongerustheid, bevallingen en spoed 24/7 bereikbaar op 0353035646 --> doorkies nummer 2 en dan doorkiesnummer 1.

  Onze assistentes zijn bereikbaar op 0353035646 --> doorkiesnummer 2 en dan doorkiesnummer 2

  • maandag 11.00 - 21.00
  • dinsdag 09.00 - 21.00
  • woensdag 09.00 - 17.00
  • donderdag 09.00 - 17.00
  • vrijdag 09.00 - 17.00

  Ons e-mailadres is info@femme-hetgooi.com. Voor ongerustheid en spoed altijd onze dienstdoende verloskundige bellen!

  Onze zorg

  Naast de standaard verloskundige zorg kies je bij Femme ook voor extra zorg. We bieden je Extra Zorg aan, wat ons direct onderscheidt van andere verloskundigenpraktijken.

  We vinden het belangrijk om jou en je kindje beter in de gaten te houden, bijvoorbeeld door het maken van meerdere echo’s naast de standaard 10,13 en 20 weken echo. Deze echo’s worden uitgevoerd door hoog gecertificeerde -verloskundig- echoscopisten die bij ons werkzaam zijn. Daarnaast bieden we je meerdere extra zorgverleners aan onder ons dak; zoals een coach, voedingsdeskundige, acupuncturist, bekkenbodem)fysiotherapeut en een zwangerschapsmasseuse. Ook heb je de mogelijkheid tot het doen van een cursus baby- en kinder-EHBO.

  Ook bereiden we je zo goed mogelijk voorbereiden door middel van het geven van voorlichtingsavonden over:

  • voeding - door voedingsdeskudige Amélie van der Aa
  • bevalling - door een van onze verloskundigen
  • over mindfullness tijdens zwangerschap,bevalling en moederschap - door Katia Khomich
  • over baby slaap en voedingspatronen - door een lactatiekundige
  • over de kraamperiode - door Melanie von Muhlen; de babyfee

  De verloskundige kan bij de eerste kennismaking de pakketten ook nog toelichten, we horen bij de intake rond 10 weken graag welk pakket jullie gekozen hebben.

  Verloskundigen en echo praktijk

  We vinden het bij Femme belangrijk dat we je goede professionele en persoonlijke zorg kunnen bieden. Je hebt meerdere contactmomenten met onze verloskundigen en echoscopisten in je zwangerschap. Doordat je zo'n 10-14 keer langskomt in de zwangerschap zijn we goed op de hoogte van jouw situatie en kun je een vertrouwensband met ons opbouwen.

  Regelzaken

  Sommige dingen zijn goed om al vroeg in je zwangerschap aan te schaffen / te regelen

  Vitamines

  Het is belangrijk dat je foliumzuur gebruikt tot in ieder geval 12 weken zwangerschap. Het actieve bestanddeel van foliumzuur; Folaat wordt door de meeste personen beter opgenomen dan de synthetische vorm van foliumzuur die bijvoorbeeld veel huismerken en Davitamon gebruiken.

  Wil je al wat meer informatie over welke vitamines nog meer misschien handig zijn om aan te schaffen; klik dan hier en scrol een stukje naar beneden na het aanmeld kopje voor de voedingsvoorlichting.  

  Wil je weten welke vitamines wij aanraden; kijk dan hier. Met de kortingscode Femme krijg je 10% korting op al hun vitamines

  Kraamzorg

  Kraamzorg is een gespecialiseerde zorg die zich concentreert rond moeder en baby. Het is zorg die gegeven wordt in de eerste 8 dagen na de geboorte van je kindje en vlak voor de geboorte, in de vorm van het assisteren van de verloskundige bij zowel een thuisbevalling als een poliklinische bevalling (in het ziekenhuis). Bij beide bevallingen is er tegenwoordig vaak assistentie nodig van een kraamverzorgende, dit heet partusassistentie. Tegenwoordig is het niet meer zo dat als je in het ziekenhuis bevalt je geen kraamzorg tijdens de bevalling nodig hebt. Het komt vaak voor dat de kraamverzorgende die jij hebt gekozen naar het ziekenhuis komt voor assistentie. Dit is helaas iets waar niet alle kraambureaus en ZZP’ers van op de hoogte zijn.

  Het voelt misschien nog wat vroeg om al kraamzorg te contacteren, echter de goede zzp-kraamzorgen zitten snel vol ;)

  Wij werken veel samen met zzp-ers waarvan veel geregistreerd zijn op kraamzorg1op1. Met de meeste kraamzorgen werken wij fijn samen. Je kan als je het fijn vindt altijd even bij ons checken of wij degene waar je voor kiest kennen en of we haar ook aanraden.

  Tip: Check zwart op wit bij de kraamzorg waar je voor kiest:

  • Is de kraamverzorgende de gehele uitgerekende periode beschikbaar? Dit is vanaf 3 weken vóór t/m 3 weken na je (geschatte) uitgerekende datum.   * Zo nee, of indien er overlap is met een andere cliënt: is er een contract met een back- up/achterwacht kraamverzorgende? Vraag dan de contactgegevens van deze back- up en geef die door aan je verloskundige.
  • Heeft de kraamverzorgende een contact voor vervanging in geval van ziekte of onbereikbaarheid? Vraag dan de contactgegevens van deze back-up en geef die door aan je verloskundige.
  • Kan de kraamverzorgende dag en nacht binnen 60 minuten bij jou binnen zijn (inclusief file, parkeren etc), zowel thuis als in het ziekenhuis?

  Als een van de vragen hierboven met ‘nee’ wordt beantwoord adviseren we je om af te zien van deze kraamverzorgende en je alsnog in te schrijven bij een een kraamzorg of kraamzorg bureau die hier wel Ja op kan beantwoorden.

  Kinderopvang

  We horen veel geluiden uit het veld dat er een tekort is aan personeel in de kinderopvang, waardoor er lange wachttijden zijn. Weet je al dat je kinderopvang nodig hebt; schrijf je dan bij verschillende kinderopvang organisaties online in. Je moment van aanmelding is je plek op de wachtlijst.

  Erkenning indien je niet getrouwd bent

  Als twee mensen samen een kind krijgen en niet getrouwd zijn of een geregistreerd partnerschap hebben, heeft het kind wettelijk gezien één ouder: de biologische moeder. De vader of duomoeder moet eerst het kind erkennen om juridisch gezien de ouder te worden van het kind. De persoon die het kind erkent hoeft niet de biologische ouder te zijn.

  Als de erkenning plaats vindt na 1 januari 2023 dan hebben de erkenner (vader of duomoeder) en de biologische moeder het gezamenlijk ouderlijk gezag. Indien dit niet gewenst is, kan dit worden aangegeven bij de erkenning Erkenning houdt in:

  • U krijgt een zorg- en opvoedingsplicht voor het kind.
  • Het kind krijgt erfrecht.
  • Het kind kan bij de erkenning de achternaam van partner krijgen.

  Gezamenlijk ouderlijk gezag houdt in dat u samen belangrijke zaken voor uw kind regelt, zoals:

  • Schoolkeuze
  • Medische beslissingen
  • Voogdij na overlijden
  • Paspoort
  • Erkenning binnen huwelijk of geregistreerd partnerschap

  Bent u als man en vrouw getrouwd of hebt u een geregistreerd partnerschap en krijgt u binnen deze relatie een kind, dan hebt u als man automatisch het juridisch vaderschap over het kind. Erkenning is dan niet nodig. Ook hebt u binnen een huwelijk of geregistreerd partnerschap allebei automatisch het ouderlijk gezag.

  Indien je partner jullie kindje wilt erkennen is het goed om deze site even door te nemen.

  Wij raden aan om de erkenning voor je 24e zwangerschapsweek geregeld te hebben. De wachttijden zijn soms lang >2-3 maanden dus maak je afspraak alvast bij "de gemeente Gooise Merent". Je mag je kind overigens in elke stad in Nederland erkennen in de zwangerschap, het certificaat wat je hierbij krijgt neem je mee naar de geboortaangifte in de gemeente waarin jullie kindje uiteindelijk geboren wordt.

  Femme Amsterdam App

  In onze Femme Amsterdam App is er ook voor jou als je bij Femme 't Gooi onder zorg bent. Je kunt er veel informatie vinden, als ook data van voorlichtingen, je zwangerschapsdossier via zwangerenportaal, een weeentimer, kortingscodes voor mooie merken etc etc.

  Download de Femme App hier voor Apple en hier voor Android telefoons.

  Femme Esssentials

  We horen en zien de ervaringen van veel baby producten, we worden dan ook als verloskundigen regelmatig gevraagd naar wat we aanraden om te kopen. Niet alleen als verloskundigen maar ook als moeder zijnde ontdekken we letterlijk iedere week weer nieuwe essentials voor iedere moeder (to be). Zo vaak dat een cliënte zegt; dit moet je echt delen met andere nieuwe moeders, want dit was zoo fijn! Daarom hebben wij recentelijk op de website een Femme Essentials page gemaakt net als in onze app; must-haves welke we blijven aanvullen. Het is een plek waar je mooie producten en diensten kunt vinden die fijn zijn tijdens je zwangerschap of daarna. Voor jou én je baby.

  Benieuwd welke kortingscodes we nu al hebben?

  • Bij Vitamines.com krijg je met de kortingscode Femme 10% korting op hun gehele vitamine assortiment.
  • Bij Sweet Little Crown met de kortingscode Femme15 krijg je 15% koring op de gehele collectie
  • Bij Vedder&Vedder krijg je met de kortingscode FemmeAmsterdam10 10% korting op hun prachtige echoline collection.
  • Bij GoCosy  met de kortingscode Femme10 krijg je 10% korting op je aankoop van een GoCosy
  • Bij Le Bump met de kortingscode leBumpLovesFemme krijg je een marmeren sokkel twv €75,00 cadeau
  • Bij Kenko met de kortingscode Femmexkenko krijg je 10% koriting op hun gehele collectie
  • Bij LRDM petits krijg je met de kortingscode Femme15 15% korting op hun gehele collectie
  • Bij Bugaboo krijg je met een persoonlijke kortingscode 10% korting op de gehele collectie. Deze kortingscode is per email aan te vragen bij de assistentes. Wil je meer kortingscodes voor vriendinnen bijvoorbeeld; geeft dit dan even aan bij de assistentes, zij kunnen je de codes toesturen.
  • Bij MrStarsky krijg je met de kortingscode FEMME15 15% korting op de gehele collectie.
  • Bij Hypnobirhting randstad krijg je met de kortinscode Hypno123 50 euro korting en een deel wordt vaak door je zorverzekeraar vergoed.
  • Bij dé zwangerschaps cursus voor mannen Welcome to Mankind krijg je met de kortingscode FemmeAmsterdam10 10 euro korting op deze leuke online cursus.

  Houd onze Femme Essential sectie in de Femme Amsterdam App ook in de gaten voor de nieuwste updates wat betreft mooie producten / diensten / cursussen.

  Tot slot

  Weet dat je ons altijd kan bereiken; heb je een vraag; bel of -indien niet dringend- email ons! Wil je even een extra echo omdat je je ongerust maakt; laat het ons weten, meestal kunnen we op hele korte termijn even een plekje voor je maken in onze agenda. Kunnen we je ergens anders mee van dienst zijn; laat het ons weten; we willen je graag helpen waar kan.

  We kijken er naar uit om jullie te ontmoeten!

  Lieve groet namens ons hele team


  Congratulations!

  (for English see text below the Dutch text)

  First of all, congratulations on your pregnancy! There is probably a lot to deal with and you may have many questions. Please know that we are here for you!

  Our midwife practice

  We are located at Rijksweg 70 in Naarden, super centrally located for all the villages in 't Gooi. We also have a branch in Amsterdam; Femme Amsterdam, which we work closely with.

  Opening hours

  The midwife on duty is available 24/7 for concerns, deliveries and emergencies at 0353035646 --> redial number 2 and then redial number 1.

  Our assistants can be reached at 0353035646 --> direct dial 2 and then direct dial 2.

  • Monday 11.00 - 21.00
  • Tuesday 09.00 - 21.00
  • Wednesday 09.00 - 17.00
  • Thursday 09.00 - 17.00
  • Friday 09.00 - 17.00

  Our e-mail address is info@femme-hetgooi.com. For concerns and emergencies, always call our on-call midwife!

  Our care

  In addition to standard obstetric care, you can also choose extra care at Femme. We offer you Extra Care, which directly distinguishes us from other midwifery practices.

  We feel it is important to keep a closer eye on you and your baby, for example by performing multiple ultrasounds in addition to the standard 10,13 and 20 week ultrasound. These ultrasounds are performed by highly certified -obstetric ultrasound technicians employed by us. We also offer you several additional healthcare providers under our roof; such as a coach, nutritionist, acupuncturist, pelvic floor) physiotherapist and a pregnancy masseuse. You also have the opportunity to do a baby and child first aid course.

  We also prepare you as best we can by giving information evenings on:

  • nutrition - by nutritionist Amélie van der Aa
  • childbirth - by one of our midwives
  • Mindfulness during pregnancy, childbirth and motherhood - by Katia Khomich.
  • About baby sleep and feeding patterns - by a lactation consultant.
  • about the maternity period - by Melanie von Muhlen; the baby fairy

  The midwife can also explain the packages at the first meeting, we would like to hear at the intake around 10 weeks which package you have chosen.

  midwives and ultrasound practice

  At Femme, we feel it is important to provide you with good professional and personal care. You will have multiple contact moments with our midwives and ultrasound technicians throughout your pregnancy. Because you will visit about 10-14 times during your pregnancy, we are well informed about your situation and you can build a trusting relationship with us.

  Arrangements

  Some things are good to buy/arrange early in your pregnancy

  Vitamins

  It is important to take folic acid until at least 12 weeks of pregnancy. The active ingredient of folic acid; Folate is better absorbed by most individuals than the synthetic form of folic acid that many home brands and Davitamon, for example, use.

  If you already want some more information on what other vitamins might be helpful to purchase; click here and scroll down a bit after the sign up heading for nutritional information.

  If you want to know which vitamins we recommend; check out here. With the discount code Femme you get 10% off all their vitamins

  Maternity Care

  Maternity care is specialized care that centers around mother and baby. It is care given in the first 8 days after the birth of your baby and just before birth, in the form of assisting the midwife in both a home birth and an outpatient (hospital) birth. Both deliveries nowadays often require assistance from a maternity nurse, this is called partus assistance. Nowadays, if you give birth in the hospital, it is no longer the case that you do not need maternity care during labor. It often happens that the maternity nurse you have chosen comes to the hospital for assistance. This is unfortunately something that not all maternity agencies and ZZP'ers are aware of.

  It may feel a bit early to contact maternity care already, however the good zzp maternity care providers fill up quickly ;)

  We work a lot with freelancers, many of whom are registered on maternity care1op1. We enjoy working with most of the maternity carers. You can always check with us if we know the one you choose and if we recommend her.

  Tip: Check in writing with the maternity care you choose:

  • Is the maternity caregiver available the entire due date? This is from 3 weeks before until 3 weeks after your (estimated) due date.
   • If not, or if there is overlap with another client: is there a contract with a back- up/back up maternity nurse? Ask for the contact information of this back- up and give them to your midwife.
  • Does the maternity nurse have a contact for replacement in case of illness or unavailability? If so, ask for the contact information of this backup and pass it through to your midwife.
  • Can the maternity nurse be at your doorstep within 60 minutes day and night (including traffic jams, parking, etc), both at home and at the hospital?

  If any of the questions above are answered "no" we advise you to forgo of this maternity caregiver and still register with a maternity care or maternity care agency that can answer Yes to this.

  Childcare

  We hear many noises from the field that there is a shortage of child care staff, resulting in long waiting times. If you already know that you need child care; register with several child care organizations online. Your time of application is your spot on the waiting list.

  Recognition if you are not married

  When two people have a child together and are not married or in a registered partnership, the child legally has one parent: the biological mother. The father or duo mother must first acknowledge the child to legally become the child's parent. The person who acknowledges the child does not have to be the biological parent.

  If the acknowledgment takes place after Jan. 1, 2023, then the acknowledger (father or duo mother) and the biological mother have joint parental authority. If this is not desired, this can be indicated at the time of recognition Acknowledgment includes:

  • You get a duty of care and education for the child.
  • The child receives inheritance rights.
  • The child can be given the surname of partner upon recognition.

  Joint parental authority means that you jointly arrange important matters for your child, such as:

  • School choice
  • Medical decisions
  • Guardianship after death
  • Passport
  • Recognition within marriage or registered partnership

  If you are a man and a woman married or in a registered partnership and you have a child within this relationship, then as a man you automatically have legal paternity over the child.Acknowledgment is then not necessary. Also, within a marriage or registered partnership you both automatically have parental authority.

  If your partner wants to acknowledge your child it is a good idea to go through this site.

  We recommend that recognition be arranged before your 24th week of pregnancy. Waiting times are sometimes long >2-3 months so make your appointment in advance at "the municipality of Gooise Merent". You can acknowledge your child during pregnancy in any city in the Netherlands, the certificate that you receive can be taken with you to the municipality where your child will be born.

  Femme Amsterdam App

  Our Femme Amsterdam App is also there for you if you are under care at Femme 't Gooi. You can find a lot of information there, as well as dates of consultations, your pregnancy file via zwangerenportaal, a labor timer, discount codes for great brands etc etc.

  Download the Femme App here for Apple and here for Android phones.

  Femme Esssentials

  We hear and see the experiences of many baby products, we as midwives are regularly asked about what we recommend to buy. Not only as midwives but also as mothers we literally discover new essentials for every mother (to be) every week. So often that a client says; you really should share this with other new moms, because this was soo nice! That's why we recently created a Femme Essentials page on the website just like in our app; must-haves which we keep adding to. It is a place where you can find beautiful products and services that are nice during your pregnancy or afterwards. For you and your baby.

  Wondering what discount codes we have right now?

  • At Vitamins.com you get 10% off their entire vitamin range with the discount code Femme.
  • At Sweet Little Crown with the discount code Femme15 you get 15% koring on the entire collection
  • At Vedder&Vedder with the discount code FemmeAmsterdam10 you get 10% off their beautiful echoline collection.
  • At GoCosy with the discount code Femme10 you get 10% off your purchase of a GoCosy
  • At Le Bump with the discount code leBumpLovesFemme you get a marble pedestal worth €75.00 as a gift
  • At Kenko with the discount code Femmexkenko you get 10% discounting on their entire collection
  • At [LRDM petits]](Https://Www.lrdmpetits.com?utm_source=Femme-essentials&utm_medium=Affiliate&utm_campaign=Femme) with the discount code Femme15 you get 15% off their entire collection
  • At Bugaboo you will get 10% off their entire collection with a personal discount code. This discount code can be requested from the assistants by email. If you want more discount codes for friends for example; please let the assistants know, they can send you the codes.
  • At MrStarsky you get 15% off the entire collection with the discount code FEMME15.
  • At Hypnobirhting randstad you get with the discount code Hypno123 50 euro discount and a part is often reimbursed by your health insurance company.
  • At the pregnancy course for men Welcome to Mankind you get 10 euros discount on this fun online course with the discount code FemmeAmsterdam10.

  Also keep an eye on our Femme Essential section in the Femme Amsterdam App for the latest updates regarding great products/services/courses.

  Finally

  Know that you can always reach us; if you have a question; call or -if not urgent- email us! Do you want an extra check or ultrasound because you are worried; let us know, usually we can make a spot for you in our agenda on very short notice. Can we help you with anything else; please let us know; we would love to help you where we can.

  We look forward to meeting you!

  Kind regards on behalf of our whole team

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard