1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Welkom bij Femme Amsterdam - Welcome at Femme Amsterdam

  Gepubliceerd op: 7-11-2023Bewerkt op: 7-11-2023
  Verloskundigenpraktijk Femme-Amsterdam Gepubliceerd op: 7-11-2023Bewerkt op: 7-11-2023
  Geschreven door: Verloskundigenpraktijk Femme-Amsterdam
  Dank je voor je inschrijving bij Femme Amsterdam! - Thank you for registering with Femme Amsterdam!

  Gefeliciteerd!

  (for English see text below the Dutch text)

  Allereerst gefeliciteerd met je zwangerschap! Er komt waarschijnlijk veel op je af en je hebt misschien al veel vragen. Weet dat we er voor jou en jullie zijn!

  Onze verloskundigenpraktijk

  Wij zijn gevestigd in de Frans van Mierisstraat 50A (hoekje met de van Baerlestraat) in Amsterdam Oud-zuid. Tip: Voer de eerste keer in je navigatie nr 52 in omdat je navigatie je anders soms naar de andere kant van de Frans van Mierisstraat stuurt.

  Openingstijden

  De dienstdoende verloskundige is voor ongerustheid, bevallingen en spoed 24/7 bereikbaar op ons dienstnummer 0207231751.

  Onze assistentes zijn bereikbaar op 0207231757

  • maandag 11.00 - 21.00
  • dinsdag 09.00 - 21.00
  • woensdag 09.00 - 17.00
  • donderdag 09.00 - 17.00
  • vrijdag 09.00 - 17.00

  Ons e-mailadres is info@femme-amsterdam.com. Voor ongerustheid en spoed ons altijd op het dienstnummer bellen!

  Onze zorg

  Naast de standaard verloskundige zorg kies je bij Femme ook voor extra zorg. We bieden je Extra Zorg aan, wat ons direct onderscheidt van andere verloskundigenpraktijken.

  We vinden het belangrijk om jou en je kindje beter in de gaten te houden, bijvoorbeeld door het maken van meerdere echo’s naast de standaard 10,13 en 20 weken echo. Deze echo’s worden uitgevoerd door hoog gecertificeerde -verloskundig- echoscopisten die bij ons werkzaam zijn. Daarnaast bieden we je meerdere extra zorgverleners aan onder ons dak; zoals een coach, voedingsdeskundige, acupuncturist, bekkenbodem)fysiotherapeut en een zwangerschapsmasseuse. Ook heb je de mogelijkheid tot het doen van een cursus baby- en kinder-EHBO.

  Ook bereiden we je zo goed mogelijk voorbereiden door middel van het geven van voorlichtingsavonden over:

  • voeding - door voedingsdeskudige Amélie van der Aa
  • bevalling - door een van onze verloskundigen
  • over mindfullness tijdens zwangerschap,bevalling en moederschap - door Katia Khomich
  • over baby slaap en voedingspatronen - door lactatiekundige Heleen Hilgers
  • over de kraamperiode - door Melanie von Muhlen; de babyfee

  Verloskundigen en echo praktijk

  We vinden het bij Femme-Amsterdam belangrijk dat we je goede professionele en persoonlijke zorg kunnen bieden. Je hebt meerdere contactmomenten met onze verloskundigen en echoscopisten in je zwangerschap. Doordat je zo'n 10-14 keer langskomt in de zwangerschap zijn we goed op de hoogte van jouw situatie en kun je een vertrouwensband met ons opbouwen.

  Regelzaken

  Sommige dingen zijn goed om al vroeg in je zwangerschap aan te schaffen / te regelen

  Vitamines

  Het is belangrijk dat je foliumzuur gebruikt tot in ieder geval 12 weken zwangerschap. Het actieve bestanddeel van foliumzuur; Folaat wordt door de meeste personen beter opgenomen dan de synthetische vorm van foliumzuur die bijvoorbeeld veel huismerken en Davitamon gebruiken.

  Wil je al wat meer informatie over welke vitamines nog meer misschien handig zijn om aan te schaffen; klik dan hier en scrol een stukje naar beneden na het aanmeld kopje voor de voedingsvoorlichting.  

  Wil je weten welke vitamines wij aanraden; kijk dan hier. Met de kortingscode Femme krijg je 10% korting op al hun vitamines

  Kraamzorg

  Kraamzorg is een gespecialiseerde zorg die zich concentreert rond moeder en baby. Het is zorg die gegeven wordt in de eerste 8 dagen na de geboorte van je kindje en vlak voor de geboorte, in de vorm van het assisteren van de verloskundige bij zowel een thuisbevalling als een poliklinische bevalling (in het ziekenhuis). Bij beide bevallingen is er tegenwoordig vaak assistentie nodig van een kraamverzorgende, dit heet partusassistentie. Tegenwoordig is het niet meer zo dat als je in het ziekenhuis bevalt je geen kraamzorg tijdens de bevalling nodig hebt. Het komt vaak voor dat de kraamverzorgende die jij hebt gekozen naar het ziekenhuis komt voor assistentie. Dit is helaas iets waar niet alle kraambureaus en ZZP’ers buiten het KSVA (Kraamzorg Samenwerkingsverband Amsterdam) van op de hoogte zijn.

  Het voelt misschien nog wat vroeg om al kraamzorg te contacteren, echter de goede zzp-kraamzorgen zitten snel vol ;)

  Wij werken veel samen met Maartje Walhout - indien je contact zoekt haar graag mailen- en kraamzorg1op1 waarbij we met de meeste kraamzorgen fijn samen werken.

  Tip: Check zwart op wit bij de kraamzorg waar je voor kiest:

  • Is de kraamverzorgende de gehele uitgerekende periode beschikbaar? Dit is vanaf 3 weken vóór t/m 3 weken na je (geschatte) uitgerekende datum.   * Zo nee, of indien er overlap is met een andere cliënt: is er een contract met een back- up/achterwacht kraamverzorgende? Vraag dan de contactgegevens van deze back- up en geef die door aan je verloskundige.
  • Heeft de kraamverzorgende een contract voor vervanging in geval van ziekte of onbereikbaarheid? Vraag dan de contactgegevens van deze back-up en geef die door aan je verloskundige.
  • Kan de kraamverzorgende dag en nacht binnen 60 minuten bij jou binnen zijn (inclusief file, parkeren etc), zowel thuis als in het ziekenhuis?

  Als een van de vragen hierboven met ‘nee’ wordt beantwoord adviseren we je om af te zien van deze kraamverzorgende en je alsnog in te schrijven bij een van de KSVA aangesloten bureaus.

  De kraamverzorgende is dan volgens de leveringsvoorwaarden van branchorganisatie BO Geboortezorg in gebreke, je mag de overeenkomst ontbinden en de kraamverzorgende mag hier geen extra kosten voor in rekening brengen.

  De leden van het KSVA: ACK/Zorgmaat/de Baker, Babywish, Kraamzorg Blije Nest, Care4U, Coöperatie kraamzorggroep, Het Geboortecollectief, Handle with Care, Joy, De Kleine Amsterdammer (PartusAmsterdam), De Kraamspecialist (PartusAmsterdam), Kraamvogel/Geboortecentrum/ZiN (PartusAmsterdam), Kraamzorg Anne, Kraamzorg Professionals, Mammae Mia (PartusAmsterdam), Pro Care (PartusAmsterdam)

  Kinderopvang

  We horen veel geluiden uit het veld dat er een tekort is aan personeel in de kinderopvang, waardoor er lange wachttijden zijn. Weet je al dat je kinderopvang nodig hebt; schrijf je dan bij verschillende kinderopvang organisaties online in. Je moment van aanmelding is je plek op de wachtrij.

  Erkenning indien je niet getrouwd bent

  Als twee mensen samen een kind krijgen en niet getrouwd zijn of een geregistreerd partnerschap hebben, heeft het kind wettelijk gezien één ouder: de biologische moeder. De vader of duomoeder moet eerst het kind erkennen om juridisch gezien de ouder te worden van het kind. De persoon die het kind erkent hoeft niet de biologische ouder te zijn.

  Als de erkenning plaats vindt na 1 januari 2023 dan hebben de erkenner (vader of duomoeder) en de biologische moeder het gezamenlijk ouderlijk gezag. Indien dit niet gewenst is, kan dit worden aangegeven bij de erkenning Erkenning houdt in:

  • U krijgt een zorg- en opvoedingsplicht voor het kind.
  • Het kind krijgt erfrecht.
  • Het kind kan bij de erkenning de achternaam van partner krijgen.

  Gezamenlijk ouderlijk gezag houdt in dat u samen belangrijke zaken voor uw kind regelt, zoals:

  • Schoolkeuze
  • Medische beslissingen
  • Voogdij na overlijden
  • Paspoort
  • Erkenning binnen huwelijk of geregistreerd partnerschap

  Bent u als man en vrouw getrouwd of hebt u een geregistreerd partnerschap en krijgt u binnen deze relatie een kind, dan hebt u als man automatisch het juridisch vaderschap over het kind. Erkenning is dan niet nodig. Ook hebt u binnen een huwelijk of geregistreerd partnerschap allebei automatisch het ouderlijk gezag.

  Indien je partner jullie kindje wilt erkennen is het goed om deze site even door te nemen.

  Wij raden aan om de erkenning voor je 24e zwangerschapsweek geregeld te hebben. De wachttijden zijn soms lang >2-3 maanden dus maak je afspraak alvast bij "zo werkt het".

  Femme Amsterdam App

  In onze Femme Amsterdam App kun je veel informatie vinden, als ook data van voorlichtingen, je zwangerschapsdossier via zwangerenportaal, een weeentimer, kortingscodes voor mooie merken etc etc.

  Download de Femme App hier voor Apple en hier voor Android telefoons.

  Femme Esssentials

  We horen en zien de ervaringen van veel baby producten, we worden dan ook als verloskundigen regelmatig gevraagd naar wat we aanraden om te kopen. Niet alleen als verloskundigen maar ook als moeder zijnde ontdekken we letterlijk iedere week weer nieuwe essentials voor iedere moeder (to be). Zo vaak dat een cliënte zegt; dit moet je echt delen met andere nieuwe moeders, want dit was zoo fijn! Daarom hebben wij recentelijk op de website een Femme Essentials page gemaakt net als in onze app; must-haves welke we blijven aanvullen. Het is een plek waar je mooie producten en diensten kunt vinden die fijn zijn tijdens je zwangerschap of daarna. Voor jou én je baby.

  Benieuwd welke kortingscodes we nu al hebben?

  • Bij Vitamines.com krijg je met de kortingscode Femme 10% korting op hun gehele vitamine assortiment.
  • Bij Sweet Little Crown met de kortingscode Femme15 krijg je 15% koring op de gehele collectie
  • Bij GoCosy  met de kortingscode Femme10 krijg je 10% korting op je aankoop van een GoCosy
  • Bij Le Bump met de kortingscode leBumpLovesFemme krijg je een marmeren sokkel twv €75,00 cadeau
  • Bij Kenko met de kortingscode Femmexkenko krijg je 10% koriting op hun gehele collectie
  • Bij LRDM petits krijg je met de kortingscode Femme10 10% korting op hun gehele collectie
  • Bij Bugaboo krijg je met een persoonlijke kortingscode 10% korting op de gehele collectie. Deze koritingscode is per email aan te vragen bij de assistentes. Wil je meer kortingscodes voor vriendinnen bijvoorbeeld; geeft dit dan even aan bij de assistentes, zij kunnen je de codes toesturen.
  • Bij MrStarsky krijg je met de kortingscode FEMME15 15% korting op de gehele collectie.

  Tot slot

  Weet dat je ons altijd kan bereiken; heb je een vraag; bel of -indien niet dringend- email ons! Wil je even een extra echo omdat je je ongerust maakt; laat het ons weten, meestal kunnen we op hele korte termijn even een plekje voor je maken in onze agenda. Kunnen we je ergens anders mee van dienst zijn; laat het ons weten; we willen je graag helpen waar kan.

  We kijken er naar uit om jullie te ontmoeten!

  Lieve groet namens ons hele team


  Congratulations!

  First of all, congratulations on your pregnancy! You probably have a lot coming at you and you may already have a lot of questions. Know that we are here for you!

  Our midwifery practice

  We are located at Frans van Mierisstraat 50A (corner with van Baerlestraat) in Amsterdam Oud-zuid. Tip: Enter nr 52 in your navigation the first time because otherwise your navigation sometimes sends you to the other side of the Frans van Mierisstraat.

  Opening hours

  The midwife on duty is available 24/7 for concerns, birth and emerency on phone number +31207231751

  Our assistants can be reached on +31207231757

  • Monday 11.00 - 21.00
  • Tuesday 09.00 - 21.00
  • Wednesday 09.00 - 17.00
  • Thursday 09.00 - 17.00
  • Friday 09.00 - 17.00

  Our email address is info@femme-amsterdam.com. For concerns, birth and emergency, always call us on the midwife on duty number +31207231751!

  Our care

  In addition to standard obstetric care, you can also opt for extra care at Femme. We offer you Extra Care, which immediately distinguishes us from other midwifery practices.

  We think it is important to keep a closer eye on you and your baby, for example by making several ultrasounds in addition to the standard 10, 13 and 20 weeks ultrasound. These ultrasounds are performed by highly certified midwifery sonographers who work with us. In addition, we offer you several extra care providers under our roof; such as a coach, nutritionist, acupuncturist, pelvic floor) physiotherapist and a pregnancy masseuse. You also have the option of doing a baby and child first aid course.

  We also prepare you as well as possible by giving information evenings about:

  • nutrition - by nutritionist Amélie van der Aa
  • childbirth - by one of our midwives
  • about mindfulness during pregnancy, childbirth and motherhood - by Katia Khomich
  • about baby sleep and feeding patterns - by lactation consultant Heleen Hilgers
  • about the maternity period - by Melanie von Muhlen; the baby fairy

  Midwives and ultrasound practice

  At Femme-Amsterdam, we think it is important that we can offer you good professional and personal care. You have several contact moments with our midwives and sonographers during your pregnancy. Because you visit about 10-14 times during the pregnancy, we are well aware of your situation and you can build a relationship of trust with us.

  Things to arrange

  Some things are good to purchase/arrange early in your pregnancy

  Vitamins

  It is important that you use folic acid until at least 12 weeks of pregnancy. The active component of folic acid; Folate is better absorbed by most people than the synthetic form of folic acid used, for example, by many store brands and Davitamon.

  Do you want some more information about which vitamins might be useful to purchase; click here and scroll down a bit after the registration heading for nutrition information.

  Do you want to know which vitamins we recommend; look here. With the discount code Femme you get a 10% discount on all their vitamins.

  Maternity care

  Maternity care is specialized care that focuses on mother and baby. It is care that is provided in the first 8 days after the birth of your baby and just before the birth, in the form of assisting the midwife with both a home birth and an outpatient birth (in the hospital). Nowadays, both deliveries often require assistance from a maternity nurse, this is called parturition assistance. Nowadays it is no longer the case that if you give birth in the hospital you do not need maternity care during the delivery. It often happens that the maternity nurse you have chosen comes to the hospital for assistance. Unfortunately, this is something that not all maternity agencies and freelancers outside the KSVA (Kraamzorg Collaboration Amsterdam) are aware of.

  It may feel a bit early to contact maternity care, but the good self-employed maternity care fills up quickly ;)

  We work a lot with Maartje Walhout - if you are looking for contact, please email her- and kraamzorg1op1 where we work well with most maternity care providers.

  Tip: Check in black and white with the maternity care you choose:

  • Is the maternity nurse available for the entire due period? This is from 3 weeks before to 3 weeks after your (estimated) due date.
  • If not, or if there is overlap with another client: is there a contract with a back-up? up/back guard maternity nurse? Then ask for the contact details of this backup up and pass it on to your midwife.
  • Does the maternity nurse have a contract for replacement in case of illness or inaccessibility? Then ask for the contact details of this backup and provide it to your midwife.
  • The maternity nurse can be with you within 60 minutes day and night (including traffic jams, parking, etc.), both at home and in the hospital?

  If one of the questions above is answered with 'no', we advise you to refrain of this maternity nurse and still register with one of the KSVA affiliates desks.

  The maternity nurse is then in default according to the terms and conditions of delivery of branch organization BO Geboortezorg, you may dissolve the agreement and the maternity nurse may not charge any extra costs for this.

  The members of the KSVA: ACK/Zorgmaat/de Baker, Babywish, Kraamzorg Blije Nest, Care4U, Cooperative maternity care group, Het Geboorte Collectief, Handle with Care, Joy, De Kleine Amsterdammer (PartusAmsterdam), The Maternity Specialist (PartusAmsterdam), Kraamvogel/Birth Center/ZiN (PartusAmsterdam), Kraamzorg Anne, Kraamzorg Professionals, Mammae Mia (PartusAmsterdam), Pro Care (PartusAmsterdam)

  Childcare

  We hear a lot of noise from the field that there is a shortage of personnel in childcare, resulting in long waiting times. Do you already know that you need childcare; register online with various childcare organizations. Your moment of registration is your place in the queue to get a spot for your baby.

  Acknowledgement if you are not married

  If two people have a child together and are not married or in a registered partnership, the child legally has one parent: the biological mother. The father or co-mother must first acknowledge the child in order to legally become the parent of the child. The person acknowledging the child need not be the biological parent.

  If the acknowledgment takes place after 1 January 2023, the acknowledgment (father or co-mother) and the biological mother have joint parental authority. If this is not desired, this can be indicated with the approval.

  Acknowledgement means:

  • You will have a duty of care and upbringing for the child.
  • The child receives inheritance rights.
  • The child can be given the partner's surname upon acknowledgment.

  Joint parental authority means that you arrange important matters for your child together, such as:

  • School choice
  • Medical decisions
  • Guardianship after death
  • Passport
  • Acknowledgement within marriage or registered partnership

  If you are married as a husband and wife or if you have a registered partnership and if you have a child within this relationship, then as a man you automatically have legal paternity over the child. Recognition is then not necessary. You also automatically have parental authority within a marriage or registered partnership.

  If your partner wants to acknowledge your child, it is good to go through this site It's in Dutch.

  We recommend that you arrange the acknowledgement before your 24th week of pregnancy. The waiting times are sometimes long >2-3 months so make your appointment at "this is how it works".

  Femme Amsterdam App

  In our Femme Amsterdam App you can find a lot of information, as well as dates of information sessions, your pregnancy file via the pregnancy portal, a contraction timer, discount codes for beautiful brands, etc.

  Download the Femme App here for Apple and here for Android phones.

  Femme Essentials

  We hear and see the experiences of many baby products, so as midwives we are regularly asked what we recommend buying. Not only as midwives but also as mothers, we literally discover new essentials for every mother (to be) every week. So often that a client says; you should really share this with other new moms, because this was so nice! That is why we recently have collected must-haves on the Femme Essentials website and in our app, which we will continue to add to. It is a place where you can find beautiful products and services that are great during your pregnancy or afterwards. For you and your baby.

  Curious which discount codes we already have?

  • At Vitamins.com you get a 10% discount on their entire vitamin range with the discount code Femme.
  • At Sweet Little Crown with the discount code Femme15 you get a 15% discount on the entire collection
  • At GoCosy  with the discount code Femme10 you get a 10% discount on your purchase of a GoCosy
  • At Le Bump with the discount code leBumpLovesFemme you will receive a marble pedestal worth €75.00 as a gift
  • At Kenko with the discount code Femmexkenko you get a 10% discount on their entire collection
  • At LRDM petits you get with the discount code Femme10** 10% discount on their entire collection
  • At Bugaboo you get a personal discount code with a 10% discount on the entire collection. This discount code can be requested from the assistants by email. Do you want more discount codes for girlfriends, for example; please indicate this to the assistants, they can send you the codes.
  • At MrStarsky you get with the discount code FEMME15 15 % discount on the entire collection.

  Finally

  Please know that you can always reach us; do you have a question; call or -if not urgent- e-mail us! Do you want an extra ultrasound because you're worried; let us know, we can usually make a spot for you in our agenda at very short notice. Can we be of service to you in any other way; please let us know; we are happy to help you.

  We look forward to meeting you!

  Warm regards on behalf of our entire Femme team

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard