1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Welkom bij Eyebaby

  Gepubliceerd op: 8-14-2020Bewerkt op: 1-21-2024
  Eyebaby Gepubliceerd op: 8-14-2020Bewerkt op: 1-21-2024
  Geschreven door: Eyebaby
  Omdat echo's ook bijzonder mogen zijn!

  Kijk jij ook uit naar je echo? Bij Eyebaby begrijpen we de impact van echo's tijdens jouw zwangerschap. We zijn er graag voor je. Veel zwangeren hebben vragen over de echo. Hieronder de meest gestelde vragen!

  Wanneer krijg ik een echo?

  Wanneer het nodig is om een echo te laten maken, krijg je een echo. Dit zijn echo’s op medische indicatie. Je mag hiervoor een afspraak inplannen, nadat jouw verloskundige je verwezen heeft. Uiteraard leggen we alles uit wat er te zien is. We nemen de tijd voor je. We hebben met alle zorgverzekeraars een contract.

  Bij Eyebaby maken we de volgende medische echo’s:

  Vroege echo / vitaliteitsecho

  Rond de 8e week wordt gekeken of het hartje klopt, of je zwanger bent van een eenling of een meerling en of de zwangerschap goed in de baarmoeder zit.

  Termijnecho

  Rond 11-12 weken wordt het kindje gemeten van kruin tot stuitje. Hiermee wordt de leeftijd in weken van jouw baby vastgesteld. Wanneer de baby 40 weken is, ben je uitgerekend. Wanneer je baby geboren wordt houdt hij/zij nog even als verrassing!

  ET-SEO, de 13-weken echo

  De 13 weken echo wordt gedaan tussen 12+3 en 14+3 weken. Het is een screeningsecho naar aangeboren afwijkingen. Je kan alleen meedoen nadat je toestemming hebt gegeven voor deelname aan de wetenschappelijke studie én wanneer je tijdens de echo tussen 12+3 en 14+3 weken zwanger bent.

  TT-SEO, de 20-weken echo

  De 20 weken echo, wordt gedaan tussen de 18 en de 21 weken. Ook dit is een screeningsecho naar aangeboren afwijkingen.

  Placenta lokalisatie

  Rond 30-32 weken wordt er gekeken naar de ligging van de placenta, ten op zichtte van de baarmoedermond.

  Groei-echo

  Groei echo’s worden in een reeks gedaan. Bijvoorbeeld bij 28, 30 en 32 weken. Door het kindje te meten wordt de snelheid waarmee het kindje groeit vastgesteld: de p waarde. p50 is gemiddeld, p90 is snel, p10 is langzaam.

  Liggingsecho

  Bij de liggingsecho wordt gekeken welk deel van jouw kindje het dichtst bij de baarmoedermond ligt. Meestal is dat het hoofdje (hoofdligging), soms de stuit, heel soms de rug (dwars).

  Pret-echo’s? Niet medisch, wel leuk!

  Kom je ook genieten van je kindje? Wil je jullie kleine wonder al een beetje showen aan familie en vrienden? Dan ben je bij ons aan het goede adres! Bij Eyebaby nemen we de tijd om jullie een fijne en plezierige echo te geven.

  Kindje kijken

  Vanaf 6 weken kun je komen “kindje kijken”. Je kan het hartje dan zien kloppen. Vanaf 11 weken kunnen we je dit ook laten horen.

  Geslachtsbepaling

  Vanaf 14 weken kunnen we het geslacht van je kindje in beeld brengen. Wil je direct weten wat het is? Wacht dan nog een weekje, vanaf 15 weken is het goed te zien. Natuurlijk werken we mee aan de gender reveal. We bellen de bakker, alles top secret!

  3D-4D

  Van 26 tot 32 weken kun je ook in 3D naar je kindje kijken. Je ziet je kindje levensecht! Vaak is een handje te zien, dat voor het gezichtje langs komt. 4D is bewegend 3D beeld. Afhankelijk van hoeveel jouw baby beweegt en hoeveel vruchtwater er voor het gezichtje zit, komt je kindje levensecht bewegend in beeld.

  Wanneer kom ik met een volle blaas?

  Tijdens de echo gebruiken we jouw blaas als lift van de baarmoeder. Kijken we vanaf de buik (na 11 weken) dan moet jouw baarmoeder omhoog, dus een volle blaas. Kijken we inwendig (voor 10 weken, of bij de placenta lokalisatie) dan moet jouw baarmoeder juist omlaag, dus een lege blaas. Je blaas is vol genoeg wanneer je voor vertrek naar ons, het toilet overslaat en wat te drinken neemt.

  Wat kan ik van Eyebaby verwachten?

  Nadat je een afspraak gemaakt hebt, krijg je een bevestigingsmail. Bij een medische echo mag je jouw partner (of een andere volwassene) meenemen. Bij pret-echo’s mag je meer mensen meenemen. Tijdens de echo krijg je uitleg over wat we zien. Wij hebben ervaring en nemen alle tijd voor je. Wanneer er iets bijzonders te zien is, nemen wij contact op met jouw verloskundige.

  • Makkelijk zelf online jouw afspraak boeken
  • Door de week, tijdens avonduren, en in het weekend
  • Persoonlijk en service gericht
  • Deskundig en professionele echoscopisten
  • Fijne samenwerking met de verloskundigen
  • Uitstekende apparatuur

  We nemen graag de tijd om jouw vragen te beantwoorden. Je kan ons een mailtje sturen. Wil je liever iemand persoonlijk spreken? Tijdens kantoortijden zijn we voor vragen telefonisch bereikbaar.

  Eyebaby

  0262028000

  www.eyebaby.nl

  info@eyebaby.nl

  St. Bernulphusstraat 13B, Oosterbeek | Spijkerlaan 2, Arnhem

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard