1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  15x educatieve spellen voor de tablet, iPad of smartphone voor je kind

  Gepubliceerd op: 4-11-2023Bewerkt op: 5-25-2023
  ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 4-11-2023Bewerkt op: 5-25-2023
  Geschreven door: ZP® - Magazine
  Tegenwoordig hebben kinderen steeds vaker toegang tot tablets en smartphones. We weten allemaal dat je schermpjes beter kunt vermijden, maar het valt nu eenmaal bijna niet meer te vermijden. Hoe kun je ervoor zorgen dat deze schermtijd niet alleen vermakelijk, maar ook educatief is? Dit zijn 15 leuke, educatieve spellen voor je kind voor de tablet of smartphone.

  15 educatieve spellen voor je kind voor de tablet of smartphone

  1. Puzzingo: Dit spel biedt educatieve puzzels op verschillende niveaus. Het is ontworpen om de cognitieve vaardigheden, fijne motoriek en taalontwikkeling te bevorderen.
  2. Toca Kitchen 2: Kinderen leren koken en voedingswaarde in dit creatieve spel. Het is geweldig voor de ontwikkeling van de fijne motoriek en creativiteit. 3.Endless Reader: Dit spel helpt kinderen bij het leren van letters en woorden. Het heeft kleurrijke illustraties en leuke animaties om kinderen betrokken te houden.
  3. ABCmouse.com: ABCmouse biedt honderden educatieve activiteiten, spelletjes en liedjes. Het is ontworpen om kinderen te helpen bij het leren van de basisbeginselen van rekenen, lezen en wetenschap.
  4. Quick Math Jr: Dit spel helpt kinderen bij het leren van basiswiskunde. Het is ideaal voor kinderen die op school beginnen met wiskunde.
  5. ScratchJr: Dit is een geweldige manier om kinderen te introduceren in de wereld van codering. Het spel biedt eenvoudige blokprogrammering voor kinderen vanaf 4 jaar.
  6. Duolingo: Duolingo is een gratis taal-app die beschikbaar is voor zowel Android als iOS. Het spel helpt kinderen bij het leren van talen door middel van leuke en interactieve lessen.
  7. Angry Birds: Dit spel lijkt misschien niet educatief, maar het kan kinderen helpen bij het ontwikkelen van probleemoplossende vaardigheden en strategisch denken.
  8. Flow Free: Flow Free is een eenvoudig maar uitdagend puzzelspel dat kinderen helpt bij het verbeteren van hun probleemoplossende vaardigheden en cognitieve functies.
  9. Minecraft: Minecraft is een populair spel dat kinderen helpt bij het ontwikkelen van hun creatieve en probleemoplossende vaardigheden. Het kan ook de samenwerking en communicatie tussen kinderen bevorderen.
  10. Learn to Read with Tommy Turtle: Dit spel helpt kinderen bij het leren van de basisbeginselen van lezen. Het heeft leuke animaties en spelletjes om kinderen geïnteresseerd te houden.
  11. Little Builders: Dit spel helpt kinderen bij het ontwikkelen van hun fijne motoriek en probleemoplossende vaardigheden. Het laat kinderen gebouwen ontwerpen en bouwen.
  12. Monkey Preschool Lunchbox: Dit spel is ontworpen voor kinderen van 2-5 jaar en biedt verschillende educatieve spellen zoals tellen, sorteren, vormen en kleuren herkennen.
  13. Math Tango: Dit spel helpt kinderen bij het leren van basiswiskunde zoals optellen, aftrekken, vermenigvuldigen en delen. Het spel heeft leuke graphics en animaties om kinderen betrokken te houden.
  14. Artie's World: Dit is een educatief puzzelspel waarbij kinderen worden uitgedaagd om logisch na te denken en op te lossen. Het spel helpt kinderen bij het ontwikkelen van hun cognitieve vaardigheden en creativiteit.

  Voordelen en risico's van schermtijd op een rijtje

  Het gebruik van tablets en smartphones kan verschillende voordelen bieden voor de ontwikkeling van kinderen, zoals:

  • Het verbeteren van cognitieve functies en probleemoplossende vaardigheden.
  • Het verbeteren van de taalontwikkeling en het leren van nieuwe woorden en talen.
  • Het bevorderen van creativiteit en verbeeldingskracht.
  • Het aanmoedigen van samenwerking en communicatie tussen kinderen.

  Maar er zijn ook risico's verbonden aan het gebruik van tablets en smartphones door kinderen, zoals:

  • Te veel schermtijd kan leiden tot slaapproblemen, verminderde fysieke activiteit of bijziendheid. Om dit te voorkomen, kun je de 20-20-2 regel
  • Kinderen kunnen worden blootgesteld aan ongepaste inhoud of contact met onbekenden.
  • Het kan leiden tot afhankelijkheid van technologie en minder persoonlijk contact met anderen.
  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard