1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Cursussen, voorlichtingen en beweging in de zwangerschap

  Gepubliceerd op: 9-15-2022Bewerkt op: 9-15-2022
  Verloskundige Praktijk Druten & West Maas En Waal Gepubliceerd op: 9-15-2022Bewerkt op: 9-15-2022
  Geschreven door: Verloskundige Praktijk Druten & West Maas En Waal
  Om je voor te bereiden op de rest van de zwangerschap; bevalling; kraamtijd; borstvoeding of ouderschap kunnen jullie gebruik maken van verschillende cursussen of voorlichtingen. Ook is er qua beweging in de zwangerschap genoeg te doen in de buurt!

  Wij raden het aan om jezelf voor te bereiden op de periode die komen gaat. Hoe je jezelf wil voorbereiden is natuurlijk aan jou/ jullie zelf. Hieronder hebben we wat voorbeelden op een rijtje gezet:

  Cursussen en voorlichtingen

  Vanuit het Verloskundig Centrum Nijmegen worden er verschillende cursussen en voorlichtingen aangeboden. Neem een kijkje op deze website voor meer informatie en de aanmeldprocedure.

  Tijdens een cursus kom je samen met andere dames die ongeveer in dezelfde periode uitgerekend zijn. Er komen verschillende onderwerpen aan bod. De lessen duren 1 uur per keer en worden op verschillende locaties gegeven (Druten heeft ook een locatie). Je kan kiezen voor een cursus met 8 bijeenkomsten of een verkorte cursus van 4 bijeenkomsten.

  Voorlichtingsavonden worden op dit moment online gegeven. Er zijn 3 verschillende voorlichtingsavonden waarvoor je jezelf kan aanmelden: De baring; Borstvoeding en Ouderschap. Tijdens de voorlichtingsavond wordt er een presentatie gegeven en is er ruimte om vragen te stellen.

  Sporten in de zwangerschap

  Als je wil sporten wat specifiek gericht is op de zwangerschap zijn er in de buurt ook een aantal opties te vinden! Denk bijvoorbeeld aan Mama Fit Bootcamp in Wamel. Hier kun in de zwangerschap sporten maar ook na de bevalling voor het opbouwen van conditie weer terecht.

  In Maasbommel kun je Zwangerschapsyoga volgen. Hier wordt ook aandacht besteed aan ademhalingsoefeningen die je tijdens de bevallling toe kunt passen.

  ZwangerFit is vanaf heden in Boven-Leeuwen te volgen. De lessen worden door fysiotherapeuten gegeven. Het is een combi van conditie, kracht en coordinatie training waarbij ook de bekkenbodem in meegenomen wordt.

  Naast deze voorbeelden zijn er natuurlijk nog genoeg andere vormen van voorbereiding en sport te vinden! Voor vragen zijn wij per mail en telefonisch laagdrempelig te bereiken.

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard