1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  16 weken zwanger!

  Gepubliceerd op: 3-10-2021Bewerkt op: 3-25-2021
  Verloskundige Praktijk Draagkracht Gepubliceerd op: 3-10-2021Bewerkt op: 3-25-2021
  Geschreven door: Verloskundige Praktijk Draagkracht
  Je bent het eerste trimester voorbij! Meestal is dit de periode waarin de kwaaltjes zoals misselijkheid en vermoeidheid verminderen of soms helemaal weggaan. Het laatste gun ik jou natuurlijk het meest. Er zijn nu weer nieuwe zaken die geregeld mogen worden. In deze nieuwsbrief bespreek ik de volgende onderwerpen: Kraamzorg 20 weken echo Zorgverzekering Kraampakket

  Kraamzorg Heb je de kraamzorg al geregeld? Het is belangrijk om dit voor de 16 weken zwangerschap gedaan te hebben. Heb je dit nog niet geregeld? Neem dan vandaag nog contact op met een kraambureau! Ik werk goed samen met kraambureaus ''De Waarden en ''Zorgvuldig''.

  20 weken echo Nu mag je als je dat wenst, ook een afspraak maken voor de 20-weken echo. Via deze link kun je de folder downloaden en lees je meer over wat de 20 weken echo precies inhoudt.

  Ik werk samen met echocentrum De Poort in Leiden. Je kunt online de afspraak inplannen. De verwijsbrief ontvang je van mij tijdens je controle.

  Zorgverzekering Mocht je nog de mogelijkheid hebben om van zorgverzekering te wisselen, kijk dan welke zorgverzekeraar het beste bij je wensen past. Verwacht je fysiotherapie geregeld nodig te hebben? Wil je graag in het ziekenhuis bevallen en heb je geen medische indicatie? Zoek uit wat je huidige verzekeraar vergoedt en of het misschien meer voordelig voor je is om van zorgverzekeraar te wisselen. Het is ook verstandig om aan je zorgverzekering door te geven dat je zwanger bent. Soms kun je overstappen naar een uitgebreider pakket.

  Kraampakket Als je aanvullend bent verzekerd, krijg je meestal gratis een kraampakket toegestuurd. Geef aan je verzekeraar door dat je zwanger bent en vraag het kraampakket aan. Indien deze niet onder je polis valt, kun je een kraampakket kopen bij bijvoorbeeld de Kruidvat, Etos of Prenatal. De kosten variëren tussen de 25-28 euro.

  Tot gauw! Jouw verloskundige, Dominique

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard