1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Leven voelen van je baby

  Gepubliceerd op: 2-10-2021Bewerkt op: 1-29-2024
  Verloskundigenpraktijk De Zon Gepubliceerd op: 2-10-2021Bewerkt op: 1-29-2024
  Geschreven door: Verloskundigenpraktijk De Zon
  Lees je verder in over de bewegingen voelen van je baby, wat normaal is en wanneer je ons moet bellen bij bijzonderheden.

  Bewegingen van je baby

  Het voelen van je baby geeft je een vertrouwd gevoel en is belangrijk. Vanaf 16 a 20 weken zwangerschap kun je je baby meestal voelen bewegen. De bewegingen zijn in het begin nog zwak, maar worden sterker naarmate de baby groeit. ‘Leven voelen’ wordt dit ook wel genoemd. Het is belangrijk dat je je baby minimaal een keer hebt voelen bewegen vóór de 24 weken. Tussen de 24 en 28 weken zwangerschap kan het bewegingspatroon van je baby nog onregelmatig zijn, maar vanaf 28 weken zwangerschap moet je je baby elke dag voelen bewegen.

  Waarom is leven voelen belangrijk?

  Je baby krijgt voeding en zuurstof via de placenta (moederkoek). Als de werking van de placenta minder wordt, kan de conditie van je kind achteruit gaan. Het zal minder gaan bewegen. Het is belangrijk dat je de bewegingen van je baby voelt zoals jij dat gewend bent. Als je merkt dat je baby rustiger wordt of anders beweegt dan normaal, neem dan contact op met je verloskundige of gynaecoloog.

  Folder over leven voelen: de bewegingen van je baby; wat is normaal? https://deverloskundige.nl/uploads/deverloskundige.nl/knov_client_downloads/79/file/KN_folder_A5_jouw-baby-voelen-bewegen_LR_(1).pdf

  Mocht je toch vragen hebben of twijfelen over de hoeveelheid bewegingen van je kindje neem dan contact met ons op!

  Zonnige groet,

  Laura, Annemieke, Nadine en Elaine Team van verloskundigenpraktijk De Zon

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard