1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  De kraamtijd

  Gepubliceerd op: 1-29-2024Bewerkt op: 1-29-2024
  Verloskundigenpraktijk De Zon Gepubliceerd op: 1-29-2024Bewerkt op: 1-29-2024
  Geschreven door: Verloskundigenpraktijk De Zon
  Om je voor te bereiden op de kraamtijd, hebben we een aantal actiepunten voor je op een rijtje gezet. Ook kan je in dit bericht de belinstructies voor de kraamtijd terugvinden.

  Kraamtijd bijzonderheden en wanneer bellen

  Download onze folder met informatie over de kraamtijd. Zodat je weet wat je verwachten en wanneer je de verloskundige moet bellen.

  Welke voeding wil je gaan geven?

  Je kunt ervoor kiezen om borstvoeding of kunstvoeding te geven. Lees meer over de voor- en nadelen van borstvoeding en flesvoeding. Zo kun je voor jezelf een beeld vormen wat er bij jullie past!

  Borstvoedingsinformatieavond

  Als je borstvoeding wilt geven, is het zinnig je daarop voor te bereiden. Dat kan via een informatieveavond over borstvoeding zodat je weet hoe jij je de borstvoeding en daarmee je baby zo’n goed mogelijke start kan geven.

  Hielprik en gehoortest

  In Nederland krijgt elke pasgeborene een hielprik en gehoortest aangeboden. Lees je in zodat je weet wat dit inhoud en weet waar je ja tegen zegt. Dat kan via deze folder.

  Jouw lijf en emoties in de kraamtijd

  Het is een intense periode moeder en vader worden. Er komen vaak veel emoties en fysieke veranderingen bij kijken. Bereid je voor en lees er alvast meer over. Als vrouwen achteraf mochten aangeven waar ze meer informatie over hadden willen ontvangen was het over deze periode. Doe er je voordeel mee!

  Jouw pasgeboren baby

  Hoe ga je met je kindje om? Je kunt daarvoor een gratis workshop “een baby” volgen via de GGD. Lees hier meer over de hechting van je baby.

  Geboorteaangifte

  Jullie kindje moet binnen 3 werkdagen worden aangegeven bij de ambtenaar van de burgerlijke stand in de gemeente waar hij of zij geboren is. Lees meer over hoe je de geboorteaangifte aanpakt in de gemeente waarin jullie baby is geboren.

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard