1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  De bevalling: hoe bereid je je voor?

  Gepubliceerd op: 2-11-2021Bewerkt op: 1-29-2024
  Verloskundigenpraktijk De Zon Gepubliceerd op: 2-11-2021Bewerkt op: 1-29-2024
  Geschreven door: Verloskundigenpraktijk De Zon
  Hoe bereiden jullie je voor op de bevalling? Het grootste deel van je zwangerschap zit er op, de bevalling komt steeds dichterbij. Hierbij tips hoe jullie je kunnen voorbereiden op de bevalling.

  bevallingsinformatieavond

  Verloskundigenpraktijk De Zon organiseert een aantal keer per jaar een bevallingsinformatieavond. Dit is een informatieve avond waarbij we ingaan op het laatste stukje van de zwangerschap, bevalling en de kraamtijd. Het doel van de avond is om jullie zo optimaal mogelijk voor te bereiden op de bevalling en jullie daar een zo realistisch mogelijk beeld van te geven. Wij proberen zoveel mogelijk van onze kennis en ervaring hierover te delen.

  De volgende punten komen o.a. aan bod:

  • Waar bevallen?
  • Wat gebeurt er in je lichaam tijdens de bevalling?
  • Wat kun je van onze begeleiding verwachten?
  • Weeën – hoe kun je ermee omgaan?
  • Manieren van bevallen
  • Pijnbestrijding
  • Kraambedperiode

  Praktisch Deze informatieavond vindt plaats in “De Binding”. Het adres hiervan is de Bosgroet 12, Zuid Scharwoude. De avond start om 19.30 uur, vanaf 19:15 uur is de zaal open. De presentatie zal met pauze ongeveer twee uur duren. De presentatie wordt gegeven door een verloskundige van onze praktijk en er is uitgebreid de tijd om vragen te stellen. De avond wordt gesubsidieerd door de gemeente waardoor de avond gratis kan worden aangeboden. Koffie en thee zal verzorgd worden. https://dezonverloskunde.nl/agenda/

  Spinning Babies®

  Gaat over ruimte maken in je buik en in je bekkengebied, om zo minder pijnklachten te ervaren in de zwangerschap. Zeker in deze tijd zitten we veel en is de huidige maatschappij niet erg ingericht op zwangere vrouwen en vrouwen die gaan bevallen. Door in de zwangerschap het lichaam in balans te brengen kun je daar tijdens de bevalling profijt van hebben. Bij de workshop Beval In Beweging krijgen jullie hele praktische informatie over welke houding je tijdens de bevalling kunt aannemen om de baby zoveel mogenlijk ruimte te geven en de bevalling soepeler kan verlopen.

  Wat kun je verwachten van de workshop?

  • Een praktische en doelgerichte voorbereiding op de bevalling
  • Praktische oefeningen samen met je partner met als doel ontspanning en ruimte creëren voor de baby
  • De juiste oefeningen voor een comfortabele zwangerschap
  • Je partner echt laten bijdragen tijdens de zwangerschap en bevalling
  • Uitleg over de anatomie van het bekken, baarmoeder en de baby

  Inhoud workshop De “class” in de groep is een 3 uur durende bijeenkomst die wordt verzorgd door Laura van der Beek (verloskundige bij De Zon) en Sylvia Muda (fysiotherapeute). Hierin leren wij jou en je partner veel praktische oefeningen die je direct kunt toepassen om meer ontspannen zwanger te zijn. Deze workshop is een optimale voorbereiding op de bevalling voor jou en je partner. Alles wat jullie leren en samen direct uitvoeren tijdens de bijeenkomst, kunnen jullie tijdens de bevalling toepassen.

  Omdat dit door je verloskundige wordt gegeven kan je deze zwangerschapscursus via je je zorgverzekering terug krijgen, bekijk hiervoor de voorwaarden van je zorgverzekering.

  www.bevalinbeweging.nl

  ervaringen: "Theorie was interessant. Daarnaast was de training praktisch ingericht. Veel bruikbare oefeningen/ tips voor en tijdens de bevalling. Sylvia en Laura waren erg enthousiast en kundig."

  * Leerzame cursus! Veel geleerd. Fijn dat we alle houdingen konden oefenen en dat de materialen aanwezig waren. Wij gaan nu veel rustiger en verzekerd onze bevalling in.

  Zinvolle informatie, fijne houdingen. Duidelijk en helder (zonder poespas). Simone & Paul

  mindful zwanger

  Gedurende 8 bijeenkomsten van 75 minuten (waarvan 7 bijeenkomsten voor de bevalling) worden de volgende onderwerpen behandeld. Bij deze lessen zal Laura van der Beek jullie met enthousiasme inspireren. Laura zal op locatie Heerhugowaard aanwezig zijn.

  ervaringen:

  "Ik moest mezelf er echt voor openstellen maar wat ben ik blij dat ik dat gedaan heb.

  Waar ik bij mijn eerste bevalling (zonder mindfullnes) volledig in paniek was en daar niet uit kwam was ik nu de rust zelve. De focus op ademhaling wist ik de hele bevalling vol te houden door alle tips en oefening tijdens de cursus.

  Je leert je over te geven aan wat er gebeurd, de pijn te verwelkomen in plaats van ertegen vechten en ja.... dat klinkt gek, pijn verwelkomen. Maar als je de pijn toelaat kun je focussen op iets anders, je ademhaling. Je zet je mind aan het werk op een ander vlak dan de focus op pijn waardoor je het wel voelt want ja... bevallen doet nou eenmaal pijn, maar je bent er minder mee bezig."

  Samantha , bevallen op 19 augustus 2020

  kijk op onze website onder het kopje agenda voor alle data van de verschillende informatieavonden en trainingen.

  https://dezonverloskunde.nl/agenda/

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard