1
×

Inbox

  • Notificaties0
  • Taken0

Notificaties

    Terug

    Over de helft van je zwangerschap!

    Gepubliceerd op: 3-11-2024Bewerkt op: 3-15-2024
    Verloskundigenpraktijk de Vaart Gepubliceerd op: 3-11-2024Bewerkt op: 3-15-2024
    Geschreven door: Verloskundigenpraktijk de Vaart
    Je bent al weer ruim over de helft van je zwangerschap, hopelijk voel je je goed en zijn jullie lekker aan het voorbereiden op de komst van jullie kindje.

    Bij die voorbereiding hoort ook het nadenken over welke voeding je aan je kindje wil gaan geven. Borstvoeding is altijd de beste voeding voor je kindje, maar het moet ook fijn zijn voor de moeder. Fles voeding is een fijn alternatief als je geen borstvoeding wil of kan geven.

    Het is fijn om een wel overwogen keuze te maken, Wij bespreken dit ook tijdens de contoles met jullie. Je kunt je alvast gaan inlezen over de verschillende opties. Als je meer wil weten over borstvoeding en flesvoeding dan kun je op de website van het voedingscentrum kijken, of een borstvoedingscursus bijwonen.

    In de zwangerschap kunnen en bepaalde klachten voor komen waarbij we het fijn vinden dat je contact met ons op neemt. Denk bijvoorbeeld aan vaginaal bloedverlies, je kindje minder goed voelen bewegen of signalen die een bevalling aan kunnen kondigen. Tijdens de controle bespreken we deze adviezen met je en krijg je van ons de folder mee waarop je het na kunt lezen.

    Vanaf 28 weken is het belangrijk dat je kindje elke dag beweegt in je buik. Jij bent de enige die ons kan vertellen of dit een normaal patroon voor jou is of niet. Als je twijfels hebt over het bewegen van je kindje, bel ons altijd even op. In deze folder kun je meer lezen over het bewegen van je kindje.

    Als je bezig bent met de voorbereiding, dan kun je ook nog even denken aan je geboorte wens, als je deze wil invullen, dan kunnen we hem rond 26 weken alvast met je bespreken.

    • Feed

    • Mijn week

    • Cursusportaal

    • Community

    • Dashboard