1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Maatregelen nav COVID19 pandemie

  Gepubliceerd op: 4-1-2020Bewerkt op: 4-9-2020
  Verloskundigenpraktijk de Toekomst Gepubliceerd op: 4-1-2020Bewerkt op: 4-9-2020
  Geschreven door: Verloskundigenpraktijk de Toekomst
  Wij vinden jouw en onze gezondheid erg belangrijk en zijn dus genoodzaakt bepaalde maatregelen te treffen rondom onze zorg. Door deze maatregelen in te voeren, hopen wij te voorkomen dat wij een bron van besmetting worden voor anderen of zelf ziek worden, waardoor de continuïteit van onze zorg in gevaar komt. We weten niet hoe lang deze maatregelen blijven gelden. Wij houden je op de hoogte!

  Momenteel gelden de volgende regels in onze praktijk:

  1) Alleen zwangeren zijn welkom op het spreekuur. Geen partners/kinderen of andere mensen mee. Je mag wel via beeldbellen (Face-time o.i.d.) iemand mee laten kijken; 2) Zwangeren met (milde) verkoudheidsklachten, hoesten, keelpijn of koorts moeten telefonisch contact met ons opnemen en worden gevraagd NIET naar de reguliere controles te komen. Bij zwangeren met bovengenoemde klachten, zal de afspraak indien medisch verantwoord, verschoven worden totdat zij 24 uur klachtenvrij is; 3) Zwangeren waarvan er een gezinslid koorts heeft, mogen niet naar buiten en kunnen dus ook niet naar ons spreekuur komen. We gaan dan samen kijken naar een passende oplossing. Waarschijnlijk zal de afspraak, indien medisch verantwoord, verschoven worden totdat het gezinslid 24 uur koortsvrij is; 4) Alle groepsconsulten en voorlichtingsavonden komen te vervallen; 5) Alle pretecho’s zullen worden geannuleerd; 6) Het schema van de controles zal veranderen en we houden vanaf nu de frequentie aan zoals hieronder aangegeven; 7) Wij zullen de komende tijd telefonisch contact met je opnemen, om je eerstvolgende controle op de praktijk te bespreken. Het kan dus gebeuren, dat je afspraak verzet wordt naar een later tijdstip; 8) Tijdens het telefoontje voor je bezoek aan de praktijk, zullen wij in principe al je vragen beantwoorden. Het daadwerkelijke bezoek aan de praktijk wordt zo kort mogelijk gehouden. Je blijft natuurlijk altijd extra welkom bij klachten en of complicaties. Dan zullen wij na telefonisch overleg een extra controle met je inplannen; 9) Wat betreft de bevalling geldt nu nog, dat je zowel thuis- als poliklinisch zou kunnen bevallen. De vraag is, om naast je partner geen andere mensen aanwezig te laten zijn tijdens de bevalling; 10) Wij houden ons aan de afspraken, zoals wij deze met het ziekenhuis hebben gemaakt: Partners moeten op de verloskamers aanwezig blijven en mogen niet (zonder toestemming) de kamer verlaten (dus ook niet om te eten of buiten te roken). Verder mag je na een poliklinische bevalling geen bezoek in het ziekenhuis ontvangen. Als je na een bevalling langer in het ziekenhuis zou moeten blijven, mag je maximaal één bezoeker per keer ontvangen; 11) De kraamvisites zullen zo veel mogelijk telefonisch (of via beeldbellen) worden gedaan.

  Wij blijven natuurlijk zeven dagen per week, 24 uur per dag bereikbaar voor spoedgevallen!!!!

  Voor niet dringende vragen, vragen wij je om tijdens kantoortijden te bellen.

  Wij hopen zo snel mogelijk weer op onze vertrouwde manier te kunnen werken en rekenen op jouw medewerking om samen deze periode zo prettig mogelijk door te komen.

  Vriendelijke groet,

  Margretha, Ellen & Lianne.

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard