1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Officiële meting clientervaring

  Gepubliceerd op: 12-29-2022Bewerkt op: 12-29-2022
  Verloskundigenpraktijk De Kei Gepubliceerd op: 12-29-2022Bewerkt op: 12-29-2022
  Geschreven door: Verloskundigenpraktijk De Kei
  Belangrijk; Na je bevalling ontvang je een landelijke PREM enquete

  Beste zwangere en partner,

  Graag informeren wij je over een officiële vragenlijst die jullie zullen gaan ontvangen. De vragenlijst gaat over hoe je de zorg ervaren hebt en wat je vindt van de zorg en dienstverlening die je ontvangen hebt. Ook zal er gevraagd worden of wij je de zorg hebben geboden die je nodig had en belangrijk vond.

  Hoe worden de clientervaringen gemeten?

  Landelijk is afgesproken dat organisaties die geboortezorg leveren, ervaringen van cliënten meten. Alle geboortezorgorganisaties gebruiken hiervoor dezelfde vragenlijst, namelijk de PREM Geboortezorg, die ze samen hebben ontwikkeld.

  Elke kraamvrouw, die een levensvatbare baby heeft gekregen, krijgt deze vragenlijst aangeboden. Het is een korte vragenlijst met 14 vragen over wat belangrijk is voor jou als kraamvrouw en zinvol voor de zorgverlener. Ze stellen vragen over de ervaringen met de zorg, voor elk van de organisaties waarvan door jou zorg is ontvangen: de verloskundigenpraktijk, het ziekenhuis en de kraamzorgorganisatie. Je beantwoordt de vragen op een eenvoudige 10 puntschaal met smileys. Tot slot vragen we naar verbeterpunten en complimenten. Daarnaast bevat de vragenlijst een aantal achtergrondvragen zoals geslacht, leeftijd, plaats van bevallig etc.

  Hoe werkt het meten van clientervaringen met de PREM geboortezorg?

  • De verloskundige (meestal) informeert je over de PREM en dat je e-mailadres hiervoor wordt gebruikt. Je kunt hiertegen bezwaar maken. Dan word je niet uitgenodigd om de vragenlijst in te vullen. Meldt dit bezwaar zo snel mogelijk bij je verloskundige via info@verloskundigenpraktijkdekei.nl.

  • De verloskundige geeft je emailadres door als je bent bevallen.

  • Je ontvangt vervolgens automatisch een e-mail met uitleg en een link naar de PREM vragenlijst. Deze mail moet tussen de 2 en 8 weken na de bevalling bij je in de digitale brievenbus binnenkomen.

  Wat gebeurt er met de resultaten?

  De ingevulde PREM vragenlijsten worden door verschillende partijen gebruikt:

  • De organisaties van wie je zorg hebt ontvangen, ontvangen de landelijke uitkomsten en de uitkomsten van hun eigen metingen. Deze data zijn altijd anoniem. Zij kunnen deze uitkomsten gebruiken om de kwaliteit van de geboortezorg te verbeteren. Door het invullen van de PREM vragenlijst draag je bij aan de kwaliteit van de organisatie waar je geboortezorg van hebt gekregen.

  • Alle ingevulde PREM vragenlijsten worden op een veilige manier verzameld door een onafhankelijk onderzoeksbureau (Perined). Zij deelt vervolgens anonieme uitkomsten met verschillende landelijke partijen die de data bijvoorbeeld gebruiken voor het verbeteren van de kwaliteit van de geboortezorg. Ook deelt het onafhankelijke onderzoeksbureau de anonieme data met de landelijke openbare database. De antwoorden op de open vragen worden niet gedeeld met de landelijke openbare database.

  Meer weten? Check: https://www.kennisnetgeboortezorg.nl/prem-geboortezorg Of kijk het volgende filmpje: https://vimeo.com/729599997

  Met vriendelijke groetjes, Verloskundigen De Kei Team Jade en Team Robijn

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard