1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  De menstruatiecup als hulpmiddel bij het zwanger worden

  Gepubliceerd op: 2-27-2021Bewerkt op: 10-12-2021
  ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 2-27-2021Bewerkt op: 10-12-2021
  Geschreven door: ZP® - Magazine
  Een menstruatiecup helpt blijkbaar niet alleen tijdens de menstruatie, maar ook bij het zwanger worden! Als je probeert zwanger te raken, dan ben je vast bereid allerlei manieren te proberen om de natuur een handje te helpen. Wat blijkt? Een menstruatiecup inbrengen na de seks zou kunnen helpen sneller zwanger te raken.

  Menstruatiecup en zwanger worden

  Wie denkt aan eenmenstruatiecup, denkt waarschijnlijk aan het tegenovergestelde van zwanger worden. Maar toch kan het je helpen bij een kinderwens. Je zou namelijk door direct na de seks de cup in te brengen het sperma helpen de juiste kant op te gaan: naar de baarmoeder. Zo kan sperma niet uit de vagina ‘lekken’ zoals dat anders misschien zou gebeuren. Op die manier blijven er weer wat meer zaadcellen in de vagina die het tot de eicel zouden kunnen redden.

  Bewijs?

  Gynaecoloog Dr. Wellenstein bevestigt dat deze methode kan helpen. Hierdoor kunnen namelijk de zaadcellen ook langer in de vagina en in de buurt van de baarmoeder blijven, en zaadcellen kunnen wel drie dagen blijven leven in de vagina. Door ze dus langer hoog in de vagina te houden door middel van een menstruatiecup, heb je meer kans dat ze naar de eicel kunnen zwemmen. Wel wordt geadviseerd om de cup niet langer dan 12 uur achter elkaar in te houden.

  Een vrouw uit New York genaamd Julia Dennison probeerde deze methode uit. Volgens haar heeft dit erg geholpen, omdat ze na negen maanden proberen zwanger te worden de menstruatiecup methode gebruikte, en daarna na een maand zwanger bleek. Of dat toeval is of niet zullen we nooit weten, maar het kan zomaar zijn dat de menstruatiecup haar heeft geholpen.

  Zou jij deze methode proberen om sneller zwanger te raken?

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard