1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Christel van de Groenekan-Gremmen

  Gepubliceerd op: 7-4-2022Bewerkt op: 7-24-2023
  ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 7-4-2022Bewerkt op: 7-24-2023
  Geschreven door: ZP® - Magazine
  Hay, ik ben Christel van de Groenekan-Gremmen, MSc Bekkenfysiotherapeute en werkzaam bij ’t Centrum Fysiotherapie in Tiel. Hier werken we met 4 fysiotherapeutes samen.

  Zwangerschap

  Ik ben gespecialiseerd in het behandelen van het bekkengebied en de bekkenbodem. Als je zwanger bent of net bevallen reageert je lichaam anders dan anders. Je bekken is minder stabiel. Het kan pijn doen. In Nederland hebben jaarlijks zo’n 152.000 vrouwen daar last van. Je kunt ook pijn voelen in je bovenbenen, in het gebied rond je vagina en aan de onderkant van je rug. Staan, lopen en zitten houd je niet lang vol als alles zo zeer doet. Vaak span je ook andere spieren extra aan. Daardoor kun je nog meer klachten krijgen. Zoals het verlies van urine zonder dat je het wilt of pijn aan je stuitje. Het is belangrijk om goed naar je lichaam te luisteren. Vaak verdwijnen alle klachten nadat je kind is geboren, maar je kunt er ook langer last van houden.

  Bevallen

  Als je zwanger bent en bevalt, rekken de spieren in je bekken en bekkenbodem fiks op. Het is daarom belangrijk dat je je bekkenbodem, rug-en buikspieren weer versterkt, ontspant en/of weer beter met elkaar laat samenwerken na je bevalling. Je lichaam heeft tijd nodig om bij te komen na een bevalling, zowel bij vaginale bevalling als bij een keizersnede. Zelfs als je je goed voelt. Ook je bindweefsel moet weer sterker worden. Bindweefsel zit in je spieren, pezen, banden en botten. Na je bevalling mag je niet te veel doen, maar ook weer niet te weinig. Het is daarom belangrijk dat je weet wat je bekken(bodem) aankan als je net bent bevallen, tot negen maanden daarna. We adviseren om ongeveer 6 weken na de bevalling het bekken en eventueel de bekkenbodem te laten checken of deze goed functioneren.

  Behandeling

  Ik hoop zwangere en bevallen vrouwen meer inzicht te kunnen geven in de functie van het bekken en de bekkenbodem en optimaal te kunnen begeleiden/behandelen waardoor ze zo probleemloos en pijnvrij mogelijk kunnen functioneren tijdens de zwangerschap en na de bevalling.

  Contactgegevens

  ’t Centrum Fysiotherapie
  Gasthuisstraat 31-35, 4001 BD Tiel
  www.hetcentrumfysiotherapie.nl
  0344608813 | 0627166387 (Whatsapp)
  info@hetcentrumfysiotherapie.nl

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard