Wil je persoonlijk nieuws ontvangen en op de hoogte zijn van alle kanalen die je volgt?

Blijf op de hoogte!

Ontvang nieuws speciaal voor jou!

Voeding tijdens je zwangerschap

Verloskundigcentrum Calamaris

, 7 november 2021 22:17Laatste update op: 4 april 2022 13:19

Als je zwanger bent is het extra belangrijk om gezond en veilig te eten en drinken. Dat is goed voor jezelf, en voor je toekomstige baby. Maar soms zie je door de bomen het bos niet meer...

Tijdens de zwangerschap is het vooral belangrijk dat je gezond en gevarieerd eet, bijvoorbeeld volgens de Schijf van Vijf. Zo krijgt je baby de voedingsstoffen binnen die hij nodig heeft om goed te groeien. Daarnaast zijn er een aantal aandachtspunten. Sommige producten kunnen schadelijk zijn voor jezelf of voor je baby. In deze folder lees je meer.

Met de gratis app ZwangerHap van het Voedingscentrum kun je simpel en snel opzoeken of je een product kunt eten. Zo niet, dan laat de app zien wat je allemaal nog wél kunt nemen.

Op onze praktijk wordt ook een informatieavond over voeding in de zwangerschap georganiseerd. Deze wordt gegeven door Auke van Loonen MSc, voedingsdeskundige. Tijdens de workshop 'Gebalanceerde voeding' leer je hoe je risico’s inschat en verkleint in de praktijk. Daarnaast krijg je uitleg over een gezond voedingspatroon. Internet staat vol tegenstrijdige adviezen, dus zie jij door de bomen het bos niet meer? Meld je aan voor de workshop Gebalanceerde voeding.

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursussen

  • Community

  • Dashboard