1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Screeningsonderzoek: praktische informatie

  Gepubliceerd op: 11-11-2021Bewerkt op: 1-14-2024
  Verloskundigcentrum Calamaris Gepubliceerd op: 11-11-2021Bewerkt op: 1-14-2024
  Geschreven door: Verloskundigcentrum Calamaris
  In je zwangerschap worden diverse onderzoeken gedaan. Je kunt hierbij denken aan echo’s en bloedonderzoek. Sommige zijn standaard, andere vinden alleen plaats als je daarvoor kiest.

  Bij het intakegesprek hebben we reeds met jullie gesproken over de verschillende optionele onderzoeken zoals de nipt, de 13weken echo en de 20weken echo. Binnenkort staat de termijnecho gepland. Tijdens deze controle zullen we de mogelijkheid van de betreffende onderzoeken nogmaals met jullie bespreken. Indien onderzoek gewenst is, wordt na de termijnecho direct de verwijzing voor bijvoorbeeld de NIPT in orde gemaakt of de afspraak voor de 13weken echo of 2-weken echo direct inpland. Sinds 01 Januari 2024 vinden de 13weken echo en 20weken echo plaats in onze eigen praktijk..Het onderzoek zal uitsluitend door een hiervoor gediplomeerd echoscopiste uitgevoerd worden. Zij voldoet aan de landelijk (RIVM) gestelde eisen. Voor de uitvoering van de medische 13- en 20 wekenecho heeft Verloskundig(echo)centrum Calamaris een overeenkomst met het Regionale Centrum voor Prenatale Screening te Nijmegen.

  In de praktijk merken we dat de praktische informatie over wanneer welk onderzoek exact plaats vindt, hoe dit te regelen e.d. te veel is om te onthouden. Daarom hebben we dit voor jullie duidelijk in een overzicht gezet, zodat je niets hoeft te onthouden en het op je gemak nog eens door kunt lezen. Dit overzicht met enkele belangrijke weetjes voorafgaand aan het onderzoek vind je op deze pagina van website onderaan bij de 'Folders'. Wij hopen jullie hiermee van dienst te zijn.

  Team Verloskundigcentrum Calamaris

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard