1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Intake

  Gepubliceerd op: 5-6-2020Bewerkt op: 5-28-2020
  Verloskundigenpraktijk Buik en Co Gepubliceerd op: 5-6-2020Bewerkt op: 5-28-2020
  Geschreven door: Verloskundigenpraktijk Buik en Co
  Eerste afspraak

  Hallo!

  Binnenkort heb je je eerste afspraak bij ons, via deze weg geven we nog wat extra informatie.

  De 1e afspraak bij ons duurt ongeveer 60 minuten. Bij het eerste bezoek krijg je informatie over:

  1. De zwangerschap: Is dit je eerste zwangerschap? Zo nee, hoe zijn je eerdere zwangerschappen verlopen.
  2. Je gezondheid: Ziekten, operaties en behandelingen. Weet je bijvoorbeeld ook of je als kind de waterpokken hebt gehad?
  3. Medicijngebruik
  4. De gezondheid van je partner en familieleden: Als er in jouw familie of die van je partner ziekten of aandoeningen voorkomen, is het voor ons fijn om te weten, zodat we hier extra alert op zijn bij de ontwikkeling van de baby. Denk hierbij aan suikerziekte, taaislijmziekte (cystic fibrosis), open rug of een spierziekte, Downsyndroom of hartafwijkingen.
  5. Je leefomstandigheden: Leef je alleen of met een partner? Wat voor werk doe je? Misschien krijg je tijdens de zwangerschap te maken met veranderingen , bijvoorbeeld op het gebied van relaties, financiën, huisvesting of werk. Dit kan van invloed zijn op je zwangerschap.
  6. Erfelijke aandoeningen: We proberen zo goed mogelijk te bepalen of er een verhoogd risico is op erfelijke aandoeningen. Soms is dat namelijk een reden voor diagnostisch onderzoek.

  Verder geven we veel informatie over je zwangerschap, verschillende onderzoeken, voedingsadviezen, allerlei zaken die je mag gaan regelen en, desgewenst, informatie over onderzoeken naar aangeboren afwijkingen. Meer hierover kun je vinden op www.onderzoekvanmijnongeborenkind.nl. Het is handig om deze site ruim voor de intake al eens te bezoeken en samen te kijken of jullie willen kiezen voor bijvoorbeeld de SEO en/of het NIPT.

  Ten slotte kijken we altijd even met de echo of er sprake is van een intacte zwangerschap. Het is belangrijk om met een volle blaas te komen omdat we dan vaak het beste beeld hebben!

  Hartelijke groet, Marrianne, Sabien en Ellen

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard