1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Welkom

  Gepubliceerd op: 2-2-2021Bewerkt op: 1-25-2024
  Verloskundigenpraktijk Buik Baby Borst Gepubliceerd op: 2-2-2021Bewerkt op: 1-25-2024
  Geschreven door: Verloskundigenpraktijk Buik Baby Borst
  Gefeliciteerd met je zwangerschap en welkom bij Verloskundigenpraktijk Buik Baby Borst! In dit bericht lees je praktische informatie, handig om te weten voorafgaand aan je eerste bezoek aan de praktijk. Tot snel, hartelijke groet, Marieke en Femke, je verloskundigen

  Beste zwangere,

  Gefeliciteerd met je zwangerschap en welkom bij Buik Baby Borst!

  Wij kijken er naar uit je te leren kennen of juist de draad weer op te pakken.

  Binnenkort zien we elkaar op de praktijk voor je eerste afspraak. In deze brief lees je hoe je je hierop kunt voorbereiden en geven we je een paar praktische tips.

  We hebben je eerste afspraken, echo en intake, samen ingepland. Je ontvangt hiervan nog een afspraakbevestiging. Wil je het me laten weten als je toch niet kan op deze momenten?

  Locatie

  Je bent welkom in onze praktijk, Julianaplein 11 in Zetten, gebouw links naast de Jumbo. Parkeren is er gratis maar je hebt er wel een blauwe parkeerschijf nodig, hiermee mag je 2 uur gratis parkeren op het plein.
  Je hoeft je nergens te melden, ga lekker zitten. Ik haal je op uit de wachtkamer.

  Eerste afspraak

  Je intake duurt ongeveer een uur. Het is dan nog te vroeg om naar het hartje te kunnen luisteren, dat doen we bij de termijnecho.

  Bij de intake leren we elkaar kennen en brengen we in kaart wat belangrijk is voor een gezonde zwangerschap. We praten over:

  • Eventuele eerdere zwangerschappen en bevallingen
  • Je algemene gezondheid
  • Je psychische gezondheid
  • Onderzoeken in je zwangerschap

  Ook geven we je leefstijladviezen en kun je natuurlijk al je vragen stellen. Het is handig om deze van tevoren al op te schrijven.

  Bij de intake meet ik je bloeddruk en neem eventueel ook bloed bij je af, dit is afhankelijk of je wel of geen gebruik gaat maken van het NIPT onderzoek. Graag hoor ik of je waterpokken hebt gehad of niet.

  Je partner is van harte welkom, maar het is zeker niet verplicht om samen te komen. Je kan natuurlijk ook iemand anders meenemen, maar weet dat ik je persoonlijke vragen stel die je misschien liever privé bespreekt. Voor kinderen duurt een intake vaak te lang.

  Je voorbereiding voor de intake

  Wil je je legitimatie en zorgverzekeringspas meenemen?

  En wil je de informatie over prenatale onderzoeken lezen en ook alvast deze website: www.onderzoekvanmijnongeborenkind.nl

  Als je dat wilt, bespreken we tijdens de intake deze onderzoeken verder met jou en je partner om jullie te helpen een keuze te maken.

  Wil je meer lezen over je zangerschap? Dan raad ik je de brochure Zwanger! aan.

  Je voorbereiding voor de echo's

  Bij de termijnecho (10-11 weken) is het handig om met een volle blaas te komen. Je hoeft daarvoor niet overdreven veel te drinken, maar probeer vanaf een half uur voor je afspraak niet meer naar de wc te gaan.

  Bij de vroege echo (7-8 weken) is een lege blaas juist weer prettig.

  Natuurlijk krijg je een geprinte foto van je echo mee naar huis. Maar het is ook mogelijk om de echoplaatjes digitaal te ontvangen. Wil je dit ook? Dan koop je bij ons voor €5,50 een USB-stick. Je krijgt de digitale beelden én een kort filmpje op je eigen Buik Baby Borst USB stick mee naar huis. De USB mag je contant of via pin betalen. Vanwege veiligheidsoverwegingen is het niet mogelijk om een van huis uit zelf meegebrachte USB stick te gebruiken.

  Foliumzuur

  Foliumzuur (vitamine B11) verkleint de kans op een open ruggetje bij je baby. Het advies is om dagelijks 0,4 of 0,5 mg foliumzuur te slikken, totdat je 10 weken zwanger bent. Ben je er nog niet mee begonnen? Doe het alsnog, je kunt het kopen bij de drogist.

  Vragen of zorgen?

  Heb je, voordat je op intake komt, al vragen of ben je ongerust? Kijk dan eerst op onze website www.verloskundigenpraktijkbuikbabyborst.nl .

  Word je vraag daar niet beantwoord? Voor kleine vragen kan je ons doordeweeks bereiken tussen 13 en 16 uur. Bij zorgen, bijvoorbeeld rondom bloedverlies en buikpijn, mag je natuurlijk 24/7 bellen.

  Inloopspreekuur

  Je kunt voor een kleine vraag ook terecht op ons inloopspreekuur, elke vrijdag van 9.00 tot 9:30 uur. Vanaf 12 weken zwangerschap mag je op dat moment ook altijd even binnenlopen om het hartje te komen luisteren.

  Nogmaals, wat fijn dat wij je mogen begeleiden in deze bijzondere periode!

  Hartelijke groet, Marieke Jurrius en Femke van der Laan Verloskundigen Buik Baby Borst

  Ps

  De eerste maanden van je zwangerschap bevat je urine hoge concentraties zwangerschapshormoon. Dit hormoon kan gebruikt worden om de kinderwens van paren met vruchtbaarheidsproblemen in vervulling te laten gaan. Moeders voor Moeders zamelt daarom de urine van zwangere vrouwen in. Wil je ook je geluk delen en meedoen? Ga naar www.moedersvoormoeders.nl .

  Verloskundigenpraktijk Buik Baby Borst | Jouw toekomst in vertrouwde handen | Julianaplein 11, 6671 CA, Zetten | 06-20080015 | Route naar de praktijk | www.verloskundigenpraktijkbuikbabyborst.nl

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard