Wil je persoonlijk nieuws ontvangen en op de hoogte zijn van alle kanalen die je volgt?

Blijf op de hoogte!

Ontvang nieuws speciaal voor jou!

Welkom

Verloskundigenpraktijk Buik Baby Borst

, 2 February 2021 10:31Laatste update op: 9 February 2021 11:23

Gefeliciteerd met je zwangerschap en welkom bij Verloskundigenpraktijk Buik Baby Borst! In dit bericht lees je praktische informatie, handig om te weten voorafgaand aan je eerste bezoek aan de praktijk. Tot snel, hartelijke groet, Marieke, je verloskundige

Beste zwangere,

Gefeliciteerd met je zwangerschap en welkom bij Buik Baby Borst!

Ik kijk er naar uit je te leren kennen of juist de draad weer op te pakken.

Binnenkort zien we elkaar op de praktijk voor je eerste afspraak. In deze brief lees je hoe je je hierop kunt voorbereiden en geef ik je een paar praktische tips.

We hebben je eerste afspraken, echo en intake, samen ingepland. Je ontvangt hiervan nog een afspraakbevestiging. Wil je het me laten weten als je toch niet kan op deze momenten?

Locatie

Je bent welkom in het gebouw van Fysiovier+ aan de Brittanjesingel 59 in Zetten. Parkeren is er gratis en je hebt er ook geen parkeerschijf nodig. Je hoeft je nergens te melden, ga lekker zitten. Ik haal je op uit de wachtkamer.

Eerste afspraak

Je intake duurt ongeveer een uur. Het is dan nog te vroeg om naar het hartje te kunnen luisteren, dat doen we bij de termijnecho.

Bij de intake leren we elkaar kennen en brengen we in kaart wat belangrijk is voor een gezonde zwangerschap. We praten over:

 • Eventuele eerdere zwangerschappen en bevallingen
 • Je algemene gezondheid
 • Je psychische gezondheid
 • Onderzoeken in je zwangerschap

Ook geef ik je leefstijladviezen en kun je natuurlijk al je vragen stellen. Het is handig om deze van tevoren al op te schrijven.

Bij de intake neem ik ook bloed bij je af en meet ik je bloeddruk. Graag hoor ik of je waterpokken hebt gehad of niet.

Je partner is van harte welkom, maar het is zeker niet verplicht om samen te komen. Je kan natuurlijk ook iemand anders meenemen, maar weet dat ik je persoonlijke vragen stel die je misschien liever privé bespreekt. Voor kinderen duurt een intake vaak te lang.

Corona

Met de maatregelen tegen Corona is het nu helaas niet mogelijk om iemand anders dan je partner mee te nemen naar het spreekuur of echo's. Verder wil ik je vragen om je handen te desinfecteren bij binnenkomst en in de wachtkamer en de spreekkamer een mond-neusmasker te dragen.

Je voorbereiding voor de intake

Wil je je legitimatie en zorgverzekeringspas meenemen?

En wil je de informatie over prenatale onderzoeken lezen en ook alvast deze website: www.onderzoekvanmijnongeborenkind.nl

Als je dat wilt, bespreek ik tijdens de intake deze onderzoeken verder met jou en je partner om jullie te helpen een keuze te maken.

Wil je meer lezen over je zangerschap? Dan raad ik je de brochure Zwanger! aan.

Je voorbereiding voor de echo's

Bij de termijnecho is het handig om met een volle blaas te komen. Je hoeft daarvoor niet overdreven veel te drinken, maar probeer vanaf een half uur voor je afspraak niet meer naar de wc te gaan.

Bij de vroege echo is een lege blaas juist weer prettig.

Foliumzuur

Foliumzuur (vitamine B11) verkleint de kans op een open ruggetje bij je baby. Het advies is om dagelijks 0,4 of 0,5 mg foliumzuur te slikken, totdat je 10 weken zwanger bent. Ben je er nog niet mee begonnen? Doe het alsnog, je kunt het kopen bij de drogist.

Vragen of zorgen?

Heb je, voordat je bij mij op intake komt, al vragen of ben je ongerust? Kijk dan eerst op mijn website www.verloskundigenpraktijkbuikbabyborst.nl .

Wordt je vraag daar niet beantwoord? Voor kleine vragen kun je me doordeweeks bereiken tussen 13 en 16 uur. Bij zorgen, bijvoorbeeld rondom bloedverlies en buikpijn, kun je me 24/7 bellen.

Inloopspreekuur

Je kunt voor een kleine vraag ook terecht op mijn inloopspreekuur, elke vrijdag van 9.00 tot 9:30 uur. Vanaf 13 weken zwangerschap mag je op dat moment ook altijd even binnenlopen om het hartje te komen luisteren.

Nogmaals, wat fijn dat ik je mag begeleiden in deze bijzondere periode!

Hartelijke groet, Marieke Jurrius Verloskundige, echoscopist en praktijkeigenaar Buik Baby Borst

Ps

De eerste maanden van je zwangerschap bevat je urine hoge concentraties zwangerschapshormoon. Dit hormoon kan gebruikt worden om de kinderwens van paren met vruchtbaarheidsproblemen in vervulling te laten gaan. Moeders voor Moeders zamelt daarom de urine van zwangere vrouwen in. Wil je ook je geluk delen en meedoen? Ga naar www.moedersvoormoeders.nl .

Verloskundigenpraktijk Buik Baby Borst | Jouw toekomst in vertrouwde handen | Brittanjesingel 59, 6671 AX, Zetten | 06-20080015 | Route naar de praktijk | www.verloskundigenpraktijkbuikbabyborst.nl

Plaats een reactie

(0)
user-image
  • Magazine

  • Mijn week

  • Zoeken

  • Dashboard