Wil je persoonlijk nieuws ontvangen en op de hoogte zijn van alle kanalen die je volgt?

Blijf op de hoogte!

Ontvang nieuws speciaal voor jou!

Covid Update 11.0

Verloskundigenpraktijk Bolwerk

, 22 mei 2021 20:13Laatste update op: 22 mei 2021 21:18

"Nieuws over de versoepelingen in de praktijk"

Lieve dames & partners, (broers & zussen)

Bij deze willen wij met jullie delen dat jullie je vanaf nu mogen laten vaccineren tegen Corona of Covid-19. Jullie zullen hiervoor worden opgeroepen door jullie eigen huisarts. Mocht je dit graag willen dan is het goed een oproep af te wachten of zelf je huisarts even te bellen als je nog niets gehoord hebt.

Wij merken op het spreekuur dat er zeer veel vragen zijn over de Covid-19 vaccins. Wij snappen dit, maar mogen jullie hierin geen advies of onze mening geven.

Mocht je hulp zoeken bij de keuze voor vaccineren, dan heeft onze beroepsgroep van verloskundigen KNOV een keuzehulp gemaakt. Deze is te vinden op:

https://deverloskundige.nl/nieuws/artikel/keuzehulp-vaccineren/464

Op de website van onze beroepsgroep staat ook een Q&A over vaccineren tegen Covid-19 in de zwangerschap:

https://deverloskundige.nl/nieuws/artikel/veelgestelde-vragen-over-vaccinatie-coronavirus/460

De beroepsgroepen in de geboortezorg adviseren met nadruk aan zwangere vrouwen met onderliggende ernstige ziekten, die volgens de landelijke vaccinatiestrategie in aanmerking komen, zich te laten vaccineren.

Collega verloskundige Margot heeft zelf ook een gedegen onderzoek en beoordeling gedaan naar de Nederlandse publicaties omtrent Covid-19 vaccinatie icm zwangerschap en de effecten. Ook daar is duidelijk dat de lange termijn effecten van vaccineren voor de moeder, baby en vruchtbaarheid niet bekend zijn. Ook deze link is het lezen waard: https://vroedvrouwmargot.nl/aanbod/

Overig advies is: Plan minstens 7 dagen tussen andere vaccinatie zoals de “22 wekenprik”.

https://rijksvaccinatieprogramma.nl/22wekenprik

Versoepelingen

Marja, Sophie, Nienke en Joyce, onze verloskundigen, zijn nu allen voor hun eerste vaccinatieronde geweest. Half juni zullen zij zelf volledig gevaccineerd zijn tegen Covid-19.

Onze beroepsvereniging KNOV kondigde afgelopen week ook versoepelingen aan op praktijkniveau. Dit betekent dat vanaf dinsdag 25 mei 2021, partners & kindjes (max 2 extra personen) uit hetzelfde gezin weer welkom zijn op het spreekuur bij ons op het Bolwerk. Wij zullen de magazines, kinderboekjes en het speelgoed ook weer terugleggen in de wachtkamer.

LET OP, belangrijk hierbij blijft:

  • kom niet naar de praktijk bij corona-gerelateerde klachten als (neus)verkoudheid, hoesten en/of koorts;
  • draag op de praktijk een mondkapje (je partner ook);
  • wij houden ons aan 1,5m afstand, daar waar mogelijk.

Wel vragen wij jullie aandacht voor onze wachtkamer. Deze is niet al te groot. Zitten in onze wachtkamer al 2 dames te wachten? Dan vragen wij de partners even op de gang of buiten te wachten tot jullie aan de beurt zijn. Kom het liefst niet veel te vroeg, maar maximaal 5 min voor aanvang van de afspraak.

In de kraamtijd gaan we nu weer twee kraamvisites thuis doen. De andere visites doen we, zoals we de afgelopen tijd ook gedaan hebben, telefonisch. Als vanzelfsprekend zijn wij 24/7 bereikbaar voor overleg en zullen wij langskomen, als dit wenselijk of noodzakelijk is.

Tot zover de aanpassingen in de verloskundige zorg en de informatie over vaccinatie. Wij zijn blij dat wij grotendeels onze zorg voor jou/jullie en je zwangerschap weer kunnen hervatten zoals we dat graag zien. We vinden het vooral fijn jullie partners weer te kunnen betrekken bij belangrijke momenten in deze bijzondere tijd voor jullie. Heb je aanvullende vragen? Laat het ons weten!

LET OP: in het Spaarne Gasthuis en bij ons echocentrum de Schoot gelden nog geen versoepelingen en zijn andere regels van kracht. Informeer bij deze centra voorafgaand aan je afspraak wat de mogelijkheden aldaar zijn.

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursussen

  • Community

  • Dashboard