1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Geboorteverlof voor partners

  Gepubliceerd op: 8-3-2020Bewerkt op: 8-7-2020
  Birth Verloskundigen Gepubliceerd op: 8-3-2020Bewerkt op: 8-7-2020
  Geschreven door: Birth Verloskundigen
  De bestaande geboorteverlof regeling voor partners in Nederland is niet altijd even eenvoudig te begrijpen. Vanaf 1 juli 2020 is er nog een aanvullend geboorteverlof regeling bijgekomen. Geboorteverlof wordt ook wel kraamverlof, vaderschapsverlof of partnerverlof genoemd.

  De vorige regeling vanaf 1 januari 2019.

  Sinds 1 januari 2019 hebben partners van vrouwen die zijn bevallen recht op het aantal werkuren per week tegen 100% van het loon. De werknemer kan deze verlofdagen naar eigen inzicht opnemen, maar moet dit binnen 4 weken na de geboorte van het kind doen.

  Voorbeeld: de partner werkt 4 dagen, 8 uur per dag. De partner heeft recht op 8 X 4 = 32 uur, te nemen in de eerste 4 weken na de levering naar eigen goeddunken. De werkgever blijft het salaris tijdens dit verlof volledig betalen.

  Geboorteverlof vanaf 1 juli 2020.

  Per 1 juli 2020 kunnen partners tot 5 weken aanvullend geboorteverlof opnemen. Zij krijgen dan een uitkering ter hoogte van 70% van hun dagloon. Er is wel een maximum van 70% van het maximumdagloon gesteld. Het maximumdagloon voor 2019 bedraagt op 216,90€. Het UWV zal deze weken verlof betalen.

  Voorwaarde is wel dat een werknemer eerst het geboorteverlof van eenmaal het aantal werkuren per week opneemt en daarnaast dient de werknemer deze verlofweken binnen 6 maanden na de geboorte van het kind op te nemen.

  Het verlof dient in hele weken aangevraagd te worden door de werknemer. In overleg met de werkgever kan de werknemer het aanvullend verlof over een langere periode dan 5 weken spreiden. Het is ook mogelijk om minder dan 5 weken aanvullend geboorteverlof op te nemen.

  Voor meer informatie zie:https://birth-verloskundigen.nl/birth-verloskundigen-stadshagen-geboorteverlof-voor-partners

  Heb je een zwangerschapstest gedaan of ben jij in blijde verwachting van jullie (eerste) kindje en woonachtig in Zwolle of omgeving? Dan ben je van harte welkom bij Birth Verloskundigen Stadshagen Zwolle! www.birth-verloskundigen.nl

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard