1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  De eerste ‘coronabevalling’ in Nederland!

  Gepubliceerd op: 3-21-2020Bewerkt op: 5-8-2020
  ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 3-21-2020Bewerkt op: 5-8-2020
  Geschreven door: ZP® - Magazine
  Op woensdagavond 18 maart is een vrouw uit Limburg met het coronavirus bevallen van een gelukkig kerngezonde baby. Wat een opluchting!

  Een bevalling met coronavirus: hoe gaat dat in zijn werk?

  De eerste ‘coronabevalling’ in Nederland is officieel een feit. De baby van een Limburgse is gezond ter wereld gekomen! Dat meldt 1Limburg. Hoe ging zo’n ‘coronabevalling’ dan in zijn werk, zal je wel denken?

  De bevalling verliep als ieder andere bevalling, met het verschil dat al het ziekenhuispersoneel betrokken bij de bevalling beschermende kleding aan had. De Limburgse vrouw ligt nu nog met haar pasgeboren baby in het ziekenhuis, maar mocht op vrijdag alweer naar huis. Het lijkt er dus op dat de vrouw niet gescheiden van haar baby heeft moeten zijn.

  Kraamzorg met coronavirus

  Ook de kraamzorg zal er voor deze moeder en baby wat anders uitzien. Zo zal ook de kraamverzorgster met een beschermend pak het gezin bezoeken. Daarnaast gebruikt ze een spatbril en een mondkapje. Ook moet de kraamverzorgster zich bij aankomst in het huis eerst omkleden in een ruimte waar de pas bevallen vrouw niet komt. Gaat ze weer weg, dan kleed ze zich weer om en ontsmet ze zichzelf volledig.

  De kraamzorgorganisatie, Kraamcentrum Echt, heeft hierbij nauw contact met de GGD en het RIVM, juist omdat het de eerste keer is dat zo’n ‘coronabevalling’ plaatsvindt in Nederland. De directeur zelf van het kraamzorgbureau zal als kraamhulp optreden.

  Kraamvisite?

  Kraamvisite ontvangen zit er helaas nog niet in voor deze Limburgse vrouw. Zij en haar pasgeboren baby moeten eerst volledig klachtenvrij zijn, en daarna 2 weken wachten totdat zij kraambezoek mogen ontvangen.

  Maatregelen coronavirus en bevallen

  Er zijn verschillende algemene maatregelen getroffen voor een bevalling wanneer je besmet bent met het coronavirus. Zo zal een bevalling plaatsvinden in een isolatiekamer, en zal het zorgpersoneel jouw kamer zo min mogelijk bezoeken, enkel waar nodig. Ook wordt jouw en je baby’s gezondheid constant in de gaten gehouden, en wordt een badbevalling afgeraden. Je baby mag gewoon bij je blijven, mits er geen redenen zijn om hem op te nemen op de neonatale afdeling. Hier lees je alles over het coronavirus en bevallen.

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard